ראשי הקואליציה התכנסו אמש (א') לדיון בחוק הגיוס שמעורר מתיחות רבה בימים האחרונים. במהלך הפגישה חזרו ראשי הסיעות החרדיות על דרישתם לחוקק מיד עם תחילת כנס החורף של הכנסת חוק שיעניק פטור מגיוס לצה"ל לחרדים, כולל חסינות משפטית מפני בג"ץ. חבר הכנסת אריאל קלנר (הליכוד) שוחח עם ענת דוידוב ואודי סגל על הנושא.
"אני חושב שכרגע מי שעובד על העניין הזה זה מזכיר הממשלה, יוסי פוקס. עובד על וועדה שתביא את ההצעה השוויונית ביותר, ההגונה ביותר. המטרה היא לבוא ולתת תשובה אמיתית, את הפתרון גם מבחינת עניין השוויון", הבהיר ח"כ קלנר בפתח השיחה, והודה: "אני לא חושב שנגיע לעוד פיצוץ. לא לפיד האבא, לא לפיד הבן, לא ליברמן, אף אחד לא גייס עד היום בני ישיבות חרדים. יש פה מציאות שהגענו אליה, ועכשיו צריך למצוא פתרון חוקי".
לדבריו, "האינטרס של כל מי שרוצה שתהיה פה מדינה יהודית הוא להחזיר את העניינים לפרופורציה, שכל רשות תנהל את ענייניה שלה. מוטב לכולנו לבוא ולסדר את זה, כמו בכל מדינה דמוקרטית מתוקנת, העניינים החברתיים יוכרעו בפרלמנט. העניין הזה של חקיקה והסדרה זה דבר שהוא עקרוני. בג"ץ מתערב, לצערנו, ללא עילות. אם בג"ץ היה יודע לשים לעצמו גבולות לא היינו נדרשים לרפורמה. אין מדינה אחת בעולם מאז ומעולם ולעולם דמוקרטית שבה פקידה יכולה לבוא, גלי בהרב מיארה, בכירה ככל שתהיה, היא עדיין ממונה. יש הבדל בין פקיד לנבחר, דמוקרטיה זה שלטון העם".
כמו כן, כאשר נשאל על ידי צמד המגיישם כיצד הוא מסביר לציבור הליכודי את מהלך אי השוויון, הדגיש קלנר כי "אני לא חושב, אני אדם שמאמין גם בערך לימוד התורה ובשירות הצבאי, ומוקיר גם את לומדי התורה וגם משרתי הצבא, אני מוקיר את שני הערכים האלה - אפשר למצוא פתרון. אף אחד לא מכיר מציאות שאפשר לגייס מישהו בכוח, בניגוד לרצונו. אנחנו צריכים למצוא את הפתרון. צריך לשבת, לראות את המכנה המשותף הרחב ביותר, את המציאות. על דבר אחד אני מסכים עם החרדים, החלטות על איך החברה בישראל תתארגן, אלו החלטות שמוכרעות בפרלמנט ולא בפורום של 15 שופטים שבוחרים את עצמם. ככה מתנהלת חברה דמוקרטית".
"האינטרס של תיקון מערכת המשפט והפרדת הרשויות הוא אינטרס של רבים בישראל, גם באופוזיציה יודעים את זה, לא רק של החרדים ושלנו. אני בטוח שימצא פיתרון. אנחנו חיים בתקופה שבה קורים דברים שלא קרו במדינת ישראל, דברים מכוערים ביותר. אני חושב שקודם כל העונש שלהם יהיה עונש היסטורי, מי שמייצר לגיטימציה ללא להגן על חיי אזרחי מדינת ישראל רק כי הממשלה או המדיניות שלה לא מוצאים חן בעיניו. לגבי הדרך לטפל בהם, אני חושב שצריך לטפל בהם בצורה הרבה יותר חמורה", סיכם.
עריכה: שני רומנו