בתום דיון מיוחד של ועדת המשנה למלחמה בפשיעה בחברה הערבית שהתקיים אמש (ד') במשרד ראש הממשלה, השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר דרש כי השב"כ יסייע למשטרה בפעולתה נגד ארגוני הפשיעה. ניסים משעל וטל שלו דנו על כך ב־103fm עם חבר הכנסת גדעון סער (המחנה הממלכתי), אשר הביע את דעתו בנושא, וגם תקף בחריפות את הממשלה.
"בהחלט צריך להשתמש בשב"כ בהקשרים שהוא נועד להם, גם פה. באותן עבירות שכרוכות בפגיעה או באיום על סמלי משטר, כמו בעלי תפקידים ברשויות מקומיות, וגם במקומות אחרים אני בעד להיות יצירתי. אבל השב"כ לא יכול להחליף את המשטרה מהרבה מאוד בחינות", הדגיש ח"כ גדעון סער בפתח השיחה. "אתה רוצה להפוך את השב"כ למשטרה? אז לא יהיה מי שיתעסק בטרור. יש פה שני ארגונים עם תכליות שונות, נכון שהמשטרה במשבר, צריכים לשקם אותה, לצערי מינו את האדם הלא מתאים ביותר במקום אדם שכולם יישאו אליו עיניים וכולם ירצו להצטרף למשטרה".
עוד טען כי "נבחר אדם בלי שום ניסיון, ידע או יכולת להוביל את הארגון הזה ולצערנו אנחנו כבר רואים את התוצאות. אבל אין פה מעקפים, אחרי שנים שהמשטרה הותקפה והוחלשה היא נמצאת במצב קשה, ובלי משטרה חזקה לא נוכל באמת להתמודד עם הפשיעה. אין עדות לאותם תשעה מיליארד אגדתיים שהוא טוען שנוספו לתקציב המשטרה, איש אינו יודע איך הם באו. בצד התפוקות אנחנו רואים את העלייה החמורה ביותר גם בפשיעה וגם במעשי הרצח. מספר מעשי הרצח שאירע בקצת יותר מחצי שנה של הממשלה הנוכחית הוא כבר גבוה יותר מכפי שהיה בכל תקופת השנה של הממשלה הקודמת".
"המציאות בשטח מדברת - אנחנו בהידרדרות מאוד מאוד קשה", הכריז, והוסיף: "זו בעיית עומק אסטרטגית של החברה הישראלית, מצב הפשיעה בחברה הערבית, אבל היא הולכת ומדרדרת. הגענו למצב שבו אין מדינה ברחוב הערבי, הדרוזי, והדבר המטריד שאנחנו לא רואים שום היערכות יוצאת דופן של הממשלה להאבק בכך. יש איזה רצח חמור במיוחד אז ראש הממשלה כינס פעם נוספת את הוועדה. אין רצינות, אין שיתוף גם של השלטון המקומי הערבי באותם מהלכים. נכון שזו עבודה שתיקח זמן כדי לראות תוצאות, אבל בתקופת הממשלה הקודמת, שעסקנו ברצינות בדבר הזה כבר השגנו תוצאה אחרי זמן קצר. פה, בלי הוקוס פוקוס, צריך להיערך למלחמה בארגוני הפשע ולהגדיר את פירוק ארגוני הפשיעה בחברה הערבית כיעד של המדינה".
בתגובה לאמירותיו ציינו צמד המגישים כי סמוטריץ' אמר שזה מה שהוא ניסה לעשות בכך שהקפיא את הכספים, וח"כ סער הסביר: "כמובן שזאת נקודה אחת שהיא חשובה, אבל היא לא עומדת כשלעצמה. אנחנו הקמנו צוות עם כל הרשויות, מרשות המיסים ועד המשרד להגנת הסביבה, אתה צריך להאבק במימד הכלכלי בארגוני הפשיעה האלה, הרבה מאוד דברים. בזה שאתה שולל תקציבים מהרשויות לא התחלת בכלל להאבק בארגוני הפשיעה. שזה לא יהיה תירוץ לפגיעה ברשויות המקומיות בחברה הערבית, אלא באמת ניסיון להעביר את הכספים".
"זה נכון כן, הם חדרו גם לשלטון המקומי, הם חודרים גם למשרות. העניין של הבחירות הוא בעיניי חשוב אבל לא העיקרי, יש עניין יותר חשוב והוא החיים. אנשים חוששים לחייהם, ואין אדם חסין היום בחברה הערבית מפני ארגוני הפשיעה. ארגוני הפשיעה ביום שאחרי הבחירות מנסים לאייש, חלק מהם ידאגו למינויים, לקחת מכרזים בתחומים הכי רגישים. הבעיה היא בעיה עמוקה מאוד מאוד, אנחנו מעבר למצב חירום בנושא הזה", זעק.
בנוסף, תקף חבר הכנסת בחריפות את התנהלות הממשלה בראשות נתניהו. "זו לא ממשלה מכהנת בירושלים אלא מחלה אוטואימונית שתוקפת את הגוף וזה בכל התחומים. כשאנחנו מדברים על נושא הפשיעה, הממשלה תוקפת כל הזמן את אלו שאמורים לעבוד איתה על תוכניות בנושא הזה. הטרור גדל ואת מי תוקפים? את הרמטכ"ל, את אלוף פיקוד המרכז. לא נותנים לעבוד, מפריעים, פוגעים בגופים שאמורים לתת את המענה. ממשלה שחותרת תחת כל מערכות ומוסדות המדינה, וגם בתחום המשפטי".
"מי היום הראשון עם יעד לקעקע את הלגיטימציה גם של בתי המשפט, הפרקליטות? איך תשאר מדינה להתמודד עם כל אותן בעיות קריטיות? מי הן מערכות אכיפת החוק שעסוקות להתמודד עם הפשיעה?", התרעם, והתייחס לרפורמה המשפטית: "לי אין שום מושג שנתניהו מוכן להקפיא, אני שומע את זה מחודש חודשיים אחרי תחילת ההפיכה המשפטית. אני מכיר את היחסים בין נתניהו לחברי הליכוד, אם הוא רוצה לרדת מזה, אני לא חושב שהוא חושש מיריב לוין, אני חושב שיש תיאור שלא מנתח נכון את יחסי הכוחות".
לדבריו, "נתניהו הוא הגורם המחולל, המגבה, של כל מהלך התקפת מערכת המשפט. הוא יודע ולמרות זאת הוא ממשיך בכך, לכן אני אומר - הוא לא מכהן היום כראש ממשלה, הוא מכהן בראש מחלה אוטואימונית שתוקפת את כל מערכות המדינה. אם יורה על הפסקת המהפכה המשטרית אנחנו באופוזיציה נגיד את המילים החמות ביותר ונשתדל לחזור לתקופה נורמלית במדינת ישראל".
עריכה: שני רומנו