יותר מ־150 בני אדם נרצחו בשנה האחרונה בחברה הערבית, כאשר אמש (ג') אירע טבח באבו סנאן, בו נרצחו 4 בני אדם. רב ניצב בדימוס אסף חפץ, מפכ"ל המשטרה לשעבר, התייחס לכך בשיחה עם בן כספית ואריה אלדד ב־103fm.
בפתח השיחה הודה חפץ כי "נראה לי שהבעיה הזו הרבה יותר גדולה מאשר משפחות הפשע היהודיות. אפשר לאורך זמן בפעולות משולבות כמו שעשה סגלוביץ' לאורך שנים לנסות להתמודד עם זה. אנחנו כבר לא במקום הזה, צריך לנקוט בפעולות הרבה יותר דרסטיות. אני בא בטענות על דמוקרטיה, היא נותנת זכויות לכולם וגם לעבריינים. ברגע שהיכולת של העבריינים מאיימת על הדמוקרטיה, הדמוקרטיה צריכה לשאול את עצמה מה היא עושה כדי לא להשמיד את עצמה".
עוד טען כי "שב"כ משתמש באמצעים לא דמוקרטיים, לכן הוא מצליח בשטחים, ויכול להיות שצריך בהסתייגויות כאלה ואחרות לחשוב על צעדים גם בכיוון הזה. עברנו את הקו האדום מזמן, ההיקפים עצומים, הם חודרים לכל שטחי החיים שלנו, נכנסים למערכת השלטונית, והמצב הוא כל כך חמור שלדעתי ישראל צריכה לשקול למרות הדמוקרטיה אמצעים שיצילו את הדמוקרטיה מעצמה. אני חושב שפה טמון הפתרון. קל מאוד להגיד 'השר הוא כזה וכזה', אבל אני לא אומר שאם יחליפו את השר תפתר הבעיה. הבעיה מורכבת ולכן אני סבור שצריך לשקול אמצעים הרבה יותר דרסטיים".
לאור אמירותיו ועמדתו, תהו צמד המגישים האם הוא אינו חושש שפעולות מסוג זה יופנו גם נגד מגזרים אחרים בישראל, ואילו חפץ הבהיר: "בשביל זה אני אומר, צריך לנהוג בזהירות רבה בעניין הזה. מערכת השליטה צריכה להיות מעורבת בכל בקשה, אבל אין לי ספק שבחומרת המצב צריך לשקול שינויים. הדמוקרטיה משמידה את עצמה, בעקבות הזכויות הדמוקרטיות, להביא ראיות חד משמעיות, אנחנו פוגעים במרקם החברתי שלנו. פה בהחלט יש הצדקה לשקול בזהירות אמצעים יותר חריפים, מעצרים מנהליים".
"אני טוען שהדמוקרטיה, הזכויות פוגעות בדמוקרטיה, בחברה הדמוקרטית. אני רואה את הדברים כהווייתם, הנושא הוא כל כך חמור, רק הולך ומחמיר, ואני חושב שהדמוקרטיה חייבת להגן על עצמה באמצעים דרסטיים וגם באמצעים לא דמוקרטיים. אני חושב שאין ברירה, צריך לעשות את זה בשיקול דעת אבל אני לא פוסל את השימוש באמצעים דרסטיים", הדגיש.
לסיום, כאשר נשאל האם האירוע באבו סנאן קשור לבחירות לרשויות המקומיות, השיב: "בהחלט סביר. המלחמה על המכרזים תלויה במי יהיה ראש העיר או ראש המועצה. לכן אני רואה קשר ברור בין ארגוני פשיעה לאותם אנשים שרוצים שיככבו כמנהיגי הציבור הערבי. אם במקרה הזה יש קשר או לא אני לא יודע, אני לא מכיר את העובדות. אבל על פניו זה הולך להחמיר לקראת הבחירות. ארגוני הפשיעה רוצים את האנשים שקרובים להם".
עריכה: שני רומנו