לאחר פיטוריה של שרת החוץ של לוב נג'לא אל־מנגוש בעקבות פגישתה עם שר החוץ הישראלי אלי כהן, הודתה כי הפגישה בין השניים תואמה ואף איימה כי יש בחזקתה מסמכים המעידים על כך. פרופ' עוזי רבי, ראש מרכז משה דיין ללימודי המזרח התיכון ואפריקה באוניברסיטת תל אביב, התייחס לאירוע.
"אני חושב שיש פה סערה, שאנחנו יכולים להבין ולהסביר את הסיפור שלה. אנחנו רואים סיפור שהוא לא חדש, יש כאן מפגשים לא מעטים בין ישראלים, אפילו לדיפלומטיים, במדינות קרועות ומשוסעות כמו לוב", אמר פרופ' רבי בפתח השיחה. "זה המזרח התיכון, יש כאן המון שיחות, דברים שבמאה ה־20 היה רק אפשר לחלום עליהם. אין ממשלה מכהנת אחת בלוב, וזה דבר שצריך לזכור. לא כל מדינה ערבית זהה לרעותה. לובית היא מדינה קלאסית שהאביב הערבי הוציא מתיבת הפנדורה שלה זהויות קדם מדינתיות, שבטים, חמולות, ואת שתי החלוקות המרכזיות".
לדבריו, "יש כאן שתי ממשלות, הגברת הזו קיבלה מראש הממשלה שלה נזיפה חמורה, כי אם לא אז היו היה צריך לשלם בכסאו. כשאתה עושה עסקים, מתחת לרדאר, עם דיפלומטיים במדינות כאלה, אתה צריך להיות זהיר שבעתיים. כי אם אתה שורף את עצמך זה למען יראו וייראו לאחרים. אתה שובר פה קוד, כשאתה עושה דברים כאלה עם דיפלומטיים לוביים הזהירות מחויבת עוד הרבה יותר. זו מדינה משוסעת, זה מה שאתה רואה עכשיו בלוב".
"חוכמה במזרח התיכון היא חוכמה שצריך להתאים אותה לדפוסים דיפלומטיים ותרבותיים. כאן סייג לחוכמה שתיקה, אני לא חושב שהדבר הזה יהרוס את השם של ישראל בעולם הערבי. במידה רבה המוטיבציה באה מהמקום השני. ישראל עובדת בשפה מערבית, הרבה פעמים היא לא מכירה לטוב ולרע את הקודים הדיפלומטיים של המזרח התיכון. הלוואי שישראל תלמד יותר את המזרח התיכון", סיכם.
עריכה: שני רומנו