השבוע החליט ראש הממשלה בנימין נתניהו להזמין את יו"ר המחנה הממלכתי בני גנץ לשיחה על רקע הצעת הפשרה באשר לרפורמה במערכת המשפט, הצעה שנענתה בשלילה על ידי גנץ. הדברים באים על רקע דברי יו"ר הכנסת אמש (ד'), שטען כי: "הכנסת לא תקבל בהכנעה את רמיסתה". חבר הכנסת רם בן ברק התייחס לדבריו.
"מדובר כאן בהתנהלות עבריינית של אנשים שאיבדו את זה, לא ראויים אף אחד לתפקידם", הכריז ח"כ בן ברק בפתח השיחה. "חבל מאוד שהגענו למצב הזה. אני חושש מכל מה שקורה היום בארץ, חושש לאן זה יכול להוביל. אבל אני חושב שצריך לפעול, לעשות את הדברים הנכונים ולא להיכנע לאיומים כאלה ואחרים. אנחנו דורשים כבר הרבה זמן שהחוק הראשון שצריך לחוקק חוק יסוד החקיקה כדי שסוף סוף נבין מהו חוק יסוד, איך הוא מחוקק. גם הדוגמה שנתן אתמול אוחנה לגבי כבוד האדם וחירותו, גם כאן הוא מטעה את הציבור, זה היה חוק שעבר בהסכמה".
כמו כן, כאשר נשאל האם נוכח המציאות בארץ זה לא הזמן לשבת ולנסות להגיע להסכמות, טען חבר הכנסת כי "ראשית, במפלגתו שלו (הליכוד), עוד לפני שהצלחנו להגיד מילה, הם כבר פסלו את זה. גם אנשים מהקואליציה שלו, גם סמוטריץ' וגם בן גביר הודיעו באופן מיידי שזה לא מקובל עליהם. דבר שני, קודם כל שיעשה סדר בקואליציה שלו. כמובן, אנחנו הרי לא מתנגדים לזה, לא מתנגדים להידברות. בבוקר, או כמה שעות לפני שעלה חוק צמצום עילת הסבירות, או בפועל ביטול עילת הסבירות, הצענו בדיוק את זה. בואו נקפיא הכול ל־18 חודשים".
"אם מחר בבוקר יכנס נתניהו למליאה, שיעלה שם שני חוקים - הקפאה או ביטול עילת הסבירות והקפאה של כל חקיקה משפטית למשך 18 חודשים אנחנו נשב ונדבר איתו בשמחה רבה. לא הסכמנו לדבר לפני שהוא יעשה את המובן מאליו. אף אחד לא מאמין לנתניהו, אנשיו לא מאמינים לו. למה שאנחנו נאמין לו? אנחנו לא מאמינים שהנשיא יכול לשנות את אופיו של נתניהו. הרי ביטול או ריכוך עילת הסבירות יכול לקחת חודשים, החוק עבר, אז מה? עכשיו חודשים נדון באיך מרככים את עילת הסבירות ובינתיים החוק נמצא בספר החוקים? ברגע שהוא יבטל את שני הדברים האלה נשב איתו ברצינות ובנפש חפצה", הבהיר.
בהמשך, התייחס ח"כ בן ברק, לשעבר יו"ר ועדת חוץ וביטחון, לחוק הגיוס אותו דורשים החרדים להעביר. "אני קורא לכל הצעירים בני ה־18 להתגייס. חוק גיוס חובה הוא חוק שלא צריך לעשות בו כרגע שימוש, אני קורא לכל הצעירים להתגייס לצה"ל. אני הייתי יו"ר ועדת חוץ וביטחון, ודנו בחוק הגיוס יחד עם החרדים, היו לי הרבה שיחות גם עם פוליטיקאים חרדים בכנסת וגם אנשים משפיעים שם שאינם בכנסת, הבאנו חוק שאני לא הייתי מאושר ממנו, אבל אפשר אולי היה לחיות איתו. חוק שמוריד את גיל הפטור ונותן כן יעדים לגיוס, אבל מאפשר מסלולי גיוס גם אחרים מקוצרים. אני חושב שזה חוק לא טוב, אבל במצב הנוכחי אפשר אולי להגיע למשהו".
עוד הסביר כי "צה"ל צריך את כל השנתון שהתגייס. זה שצה"ל יודע להתנהל היום בלי חלק מהשנתון הזה, זה משהו אחר. אנחנו נמצאים בחוסר כוח אדם. יו"ש דורש מאיתנו. הצעתי בזמנו שהישיבות יעשו קורס של שלושה חודשים ואחרי זה ילכו עם המורים שלהם, המנהיגים שלהם, ויוכלו להיות על קו התפר, לעשות משמרת של 6 שעות לימודים 6 שעות שמירה. אפשר למצוא פתרונות, הבעיה שהחרדים לא רוצים - הם רוצים לקבל הכול כאן ועכשיו, וזה כמובן בלתי אפשרי".
לסיום, הביע חבר הכנסת בן ברק את דעתו על דבריו של ראש המוסד לשעבר תמיר פרדו שאמר כי ישראל מנהלת משטר אפרטהייד. "אני חושב שיש בעיה גדולה מאוד כמו ששרים אומרים שצריכים לתת עדיפות לאזרחים מסוג אחד ולא לתושבים מסוג אחר, זה אמירות מאוד בעייתיות. אני לא הייתי מדבר בשפת אפרטהייד, אני חושב שאנחנו צריכים לעשות הכול כדי שלא יהיה אפרטהייד, לעצור את ההליכה לאפרטהייד. אני חושב שצריך לעשות הכול כדי להגיע להסכם עם הפלסטינים. האמירה של בן גביר שבוע לפני הייתה חמורה הרבה יותר, הוא אמר שבפועל אנחנו מבצעים אפרטהייד".
עריכה: שני רומנו