במהלך נאומו של יו"ר הכנסת אתמול (ד'), הצהיר אוחנה כי במידה ובג"ץ יפסול חוק יסוד נהיה במצב חסר תקדים במדינה דמוקרטית וכי הממשלה אינה מתחייבת לציות הכרעת בג"ץ. סיוון כהן דנה על כך ב־103fm עם רועי נוימן, דובר מחאת 'כוח קפלן', והיועץ האסטרטגי רונן צור, אשר הביעו כל אחד את עמדתו בנושא.
"זה בהחלט איום מאפיוזי", תקף נוימן. "זה הזכיר לי את מסיבת העיתונאים של נתניהו על מדרגות בית המשפט. כמה ימים לפני דיון בבית משפט, יו"ר הכנסת שולח איום מפורש ואומר להם 'אם לא תפסקו איך שאני רוצה אנחנו לא הולכים לכבד את הפסיקות שלכם'. הוא מדרדר לא רק את הכנסת, הוא מדרדר את כל המדינה להיות עבריינית, שכל אחד עושה מה שבא לו, שבתי המשפט הפסיקות שלהם זה רק המלצה. יבואו פושעים ויגיעו אני לא מקבל את ההכרעה של בית משפט".
עוד טען כי "מדינה לא יכולה להתנהל כשראש הפרלמנט שלה קורא לאזרחים לא לכבד פסיקות של בית משפט. זו מאפיה סיציליאנית על ספידים האירוע הזה. בית המשפט דן כבר עשרות שנים גם בחוקי יסוד, היו גם שינויים בחוקי יסוד. בדמוקרטיה יש הפרדה בין רשויות ויש רשויות שמאזנות אחת את השנייה, זה המאפיין הבסיסי של כל דמוקרטיה, ויש כיבוד של זכויות אזרח ואדם. את זה הם מנסים לרסק. בית המשפט, ביום שהם מנסים לבוא ולדרוס את ערכי מגילת העצמאות הוא חייב לפסול את החוקים האלה".
"המטרה היא לשמור על ישראל מדינה יהודית ודמוקרטית, זה היעד שרוצים להגיע אליו", הדגיש, והוסיף: "מאז שהתכנסה הכנסת הזו הם הניחו 225 הצעות חוק שחלקן זה השתלטות על התקשורת. יש 20 חוקים שנוגעים לשינוי שיטת הבחירות, ככה שנתניהו ינצח פעם אחר פעם. יש הצעות לפגיעה בזכויות אדם. לבוא ולדון רק על ארבעה תיקים, ללכת ולהשתלט על התקשורת, לשנות את חוקי הבחירות, זו לא נקודה שאפשר להתחיל".
בנוסף, הסביר נוימן כי "אם נתניהו היה בא ואומר 'אני שם את כל החוקים האלו בצד', זה מה שאנחנו מציעים מהיום הראשון - תגנזו את החקיקה, לא תגיעו להסכמות שנתיים שלוש, נראה איך נחוקק. אבל צריך להבין, זה לא מה שמדובר עליו, מדובר על ריכוך עילת הסבירות שאף אחד מהצדדים לא ראה מהו הריכוך הזה. אנחנו צריכים לדאוג שתהיה עצירה של כל החקיקה, ואם זה יהיה על השולחן אז אפשר ללכת לדבר. הליכוד בפורמט שלו היום זה לא הליכוד המתון והדמוקרטי של אז. התפקיד שלנו זה להתנגד להצעות חוק הדיקטטוריות, ברגע שישימו אותן בצד יהיה אפשר לדבר. זה מה שאנחנו אומרים מהיום הראשון, מההפגנה הראשונה".
כמו כן, כאשר נשאל לאן פנינו מועדות, זאת נוכח המצב הנפיץ במדינה, הבהיר: "זה לא או הידברות או דיקטטורה, ממש לא. הממשלה הזו מאבדת כל יום מהלגיטימציה הציבורית שלה והיא לא תחזיק. אבל יש עוד אופציות מלבד משבר חוקתי או דיקטטורה - יש את האופציה, בג"ץ יפסול את החוקים, יש עוד אופציות. זה דורש מאיתנו לצאת לרחובות ולהאבק. ממשלה שלא תכבד את פסיקות בג"ץ תאבד את הלגיטימציה הציבורית שלה ותעלם מהחיים האלה. אנחנו צריכים לצאת למאבק עד שננצח"
בהמשך הצטרף לדיון היועץ האסטרטגי רונן צור, והציג את הדרך שבה יש להתנהל. "אין ספק שיש ויכוח גדול מאוד גם בתוך תנועת המחאה לגבי הדרך הנכונה לפעול. את אמינותם של נתניהו והשופרות שלו אנחנו מכירים. אבל אנחנו צריכים להגיד לעצמנו ביושר - האם המטרה של לנצח בנוק אאוט או בנקודות שווה את הנזק שקורה למדינת ישראל. הקרע שנוצר בתוכה בחודשים האחרונים כתוצאה מנתניהו וברית הקיצוניים מאוד שלקח איתו, הוא סיכון גדול מדי. כאשר נתניהו, הנגבי ואחרים אומרים שהם מוכנים לדחות ב־18 חודשים, חובתם של גנץ, לפיד והמנהיגים צריכים לשים את אינטרס קיומה של מדינת ישראל לפני הכול ולשים הצעה נגדית", טען.