בצל פגישתם של ראש הממשלה בנימין נתניהו עם נשיא ארה"ב ג'ו ביידן, זאת לאחר תשעה חודשים בהם נתניהו מכהן בתפקידו, התבטא ראש הממשלה לשעבר אהוד ברק בנוגע למצב בישראל סביב הרפורמה המשפטית, ואף טען כי ישנו סיכוי שיישפך דם ברחובות בעקבות כך. פרופ' אריה אלדד ואיתן כבל דנו על כך ב־103fm עם שרת ההתיישבות והמשימות הלאומיות אורית סטרוק, אשר ביקרה דברים אלו.
"לצערי אני חושבת שהוא מכין את הקרקע לתרחיש הזה כבר הרבה מאוד זמן", אמרה השרה סטרוק על אהוד ברק. "גם אני וגם אתם, שלושתנו יש לנו בעיה משותפת, בעיה של גיל. אנחנו כבר לא כל כך צעירים ואנחנו זוכרים את ברק במיטב שנותיו, גם בצבא וגם בראשית דרכו בפוליטיקה, וזה מאוד עצוב לראות אדם שנאמר עליו שזקנתו מביישת את בחרותו".
בתגובה לאמירותיה טען כבל כי ברק לא אמר דבר שאינו תואם את המציאות וכי אכן יכול להישפך דם ברחובות בין יהודים. השרה סטרוק טענה מנגד כי "אני חושבת שעיניך רואות שהתרת הדם שקיימת בחודשים האחרונים היא מוכתבת מהכיוון של אהוד ברק וחבריו, מובילי המחאה, משמאל כלפי ימין. אני אישית כשרה וחברה בקואליציה מרגישה מאויימת. אבל אני רוצה לומר לשניכם, הרוב הגדול של העם מואס גם בסכסוך המכוון הזה, בדמוניזציה המכוונת, בהסתה. רוב העם מחכה לשלום בנינו. אני נגד התרת דם באשר היא, התרת דם באשר היא מכל כיוון היא מסוכנת, אסורה בתכלית האיסור".
כמו כן, כאשר ביקשו צמד המגישים לשוחח אודות פגישתם של נתניהו וביידן, ואף תהו מה יכול נתניהו להבטיח בנושא הפלסטיני, השיבה השרה סטרוק בנחרצות: "מה שנתניהו תמיד מבטיח, השיטה שלו ידועה - שלום תמורת שלום. ביידן לא נולד היום ויש לו בחירות מחר. שמעתי יחד איתכם את הניתוח של אריאל כהנא, יש פה באירוע הזה באמת שלושה שחקנים, שלכל אחד מהם יש מה להרוויח מהעסקה הזו ואין שום סיבה שמישהו מהם יחתוך בבשר החי של עצמו".
"עצם עשיית השלום היא יתרון מדהים לשלושתם, לא צריך שום דבר יותר מזה. יהיה שלום, זה דבר אדיר. המציאות היא שאנחנו צריכים לדעת קודם כל לחיות במרחב הגלובלי שלנו, ובהקשר הזה השלום עם סעודיה הוא בשורה פנטסטית", הדגישה, והתייחסה לאפשרות כי הסעודים יעמידו כתנאי מתן הקלות והטבות לפלסטינים: "אני אגיד את זה בעדינות כדי לא לפגוע באף אחד - אם תהיה דרישה כזו זו תהיה דרישה למראית עין. הסעודים אולי יצטרכו לומר אותה כדי לצאת ידי חובה אבל זה לא באמת מה שהם מצפים לקבל. כמו גם לאדון ביידן, לנו, אין שום צורך שמישהו יחתוך בבשר החי של עצמו וישלם מחירים שאין צורך".
לסיום, שיבחה שרת ההתיישבות את החלטת מועצת רמ"י על הגדלת ההנחות בקרקע באזורי עדיפות לאומית לפי המתווה שגיבשה. "מעתה אנחנו פותחים את המרחבים הכפריים בגליל ובנגב להתיישבות של משפחות צעירות שאין ידן משגת לרכוש קרקע בעלויות גבוהות. מעלים את תקרת ההנחה לרף של 850 אלף. הנחות נוספות למחוסרי דיור. כל ההנחות האלה יחד מביאות אותנו למצב שאנחנו נוכל להגיע למסה התיישבותית יפה מאוד של משפחות צעירות כדי להבטיח את העתיד של האזור הזה. כל המטרה היא לייצר תנופת התיישבות של משפחות צעירות, לא כאלה שיש להן יכולת כלכלית גבוהה, שיוכלו להגיע לאזורים האלו ולהחיות אותם מחדש".
עריכה: שני רומנו