אין ספק שיום הכיפורים הנוכחי ייזכר הרבה יותר מקודמיו, זאת בעקבות התפילות המסורתיות בכיכר דיזנגוף בתל אביב שהפכו לזירת עימות מחשש לקיומה בהפרדה בין נשים וגברים. ציפי ברנד, סגנית ראש העיר תל אביב לשעבר, שוחחה על שאירע ב־103fm עם ענת דוידוב וגיא פלג, והביעה את עמדתה בנוגע להתנהלות העירייה.
"אני חושבת שהתפקוד היה גרוע", אמרה ברנד בפתח השיחה. "הייתי בזמן הנעילה בכיכר דיזינגוף ולא שטפה את עיניי אפילו לא תמונה של פקח עירוני אחד. בערב יום הכיפורים עצמו, בבוקר, התחילו קבוצות הוואטסאפ לגעוש. הייתה תחושה שמלחמה עומדת לפרוץ בכיכר. בבוקר עצמו, אני באופן אישי התקשרתי לממונה על השיטור העירוני וביקשתי לשלוח פקחים, 'בואו נבטיח את שלום הבית'. לא היו שם פקחים בכלל".
עוד טענה כי "אם היה פקח בכיכר דיזינגוף מהבוקר של יום הכיפורים ומונע את הצבת הבמה, מחיצות ופועל לפי הרישוי המדויק שניתן על ידי העירייה, כל האירוע הזה היה נמנע. זה התפקיד שלנו כעירייה לשמור על הסדר הציבורי ולמנוע את ההתלהמות הרוחות. מה עדיף, שתושבים יריבו ויבזו את יום הכיפורים? כזו הסלמה של השיח? זה תפקיד של עירייה, בשביל מה אנחנו עושים את זה? בשביל מה יש פיקוח עירוני? משטרת ישראל באה בדיעבד. אני מדברת על אפקט מניעתי, על תפקיד של ראש עיר למנוע כזה אירוע, לא בדיעבד להזעיק משטרה".
באשר לתפילה אותה מתכנן השר בן גביר לקיים כאות מחאה על שאירע במהלך יום הכיפורים, הכריזה: "צריך לא להתייחס אליו. אנחנו יכולים למנוע בגבולות החוק של מה שאפשר למנוע. אסור לשתף פעולה עם שר אלפי הפרצופים, לא ברור לי בתור מה הוא מגיע. בהינתן שיש אירוע כזה שיתנהל במסגרת החוק מה שיכול להתנהל שם. אני חושבת שלנו אסור לשתף פעולה בשום דרך אפשרית".
"המשטרה תעז לעשות משהו?", תהו צמד המגישים נוכח היותו של בן גביר השר האמון על משטרת ישראל, וברנד סיכמה: "ולהתעמת איתו? הייתי מתעלמת ממנו לחלוטין, לא לתת לא לנהל את הפרובוקציות בעיר שלנו. העיר שלנו זקוקה לשלום בית, תל אביב מכילה ציבור מגוון לאורך שנים. גם הציבור החרדי וגם החילוני יודעים לכבד את יום הכיפורים. להתעלם ממנו לחלוטין".
עריכה: שני רומנו