שיא של שבע השנים האחרונות: הדולר זינק ל־3.87. טל שלו ופרופ' אריה אלדד שוחחו ב־103fm עם יהודה שרוני ('מעריב') אשר התייחס לידיעה.
"עלות המוצרים בישראל תלויה לא מעט בדולר, זה לא רק במה שאנחנו קונים", הסביר שרוני. "אם נניח את נוסעת לחו"ל תדעי שזה יעלה לך יותר ביוקר, כולל הוצאות הנופש. אבל בארץ כיוון שרבים מהמוצרים מיובאים לישראל, אז המחירים אמורים לעלות בעקבות התייקרות הדולר. לכן, דולר גבוה זה לא טוב, בטח דולר גבוה ברמות האלה".
עוד הבהיר כי "כרגע הדולר לדעתי חצה את נקודת האיזון. היום הדולר הוא 3.86. אם אנחנו רוצים לדעת למה הדולר התחזק דווקא בשבוע האחרון, זה פחות החששות מהרפורמה. מה שקורה זה שהדולר מתחזק לא רק בישראל בגלל שהבורסות בארה"ב יורדות, בגלל החשש מגרעונות, והחשש שהממשלה תגייס כספים במחירים גבוהים. ברגע שמחירי אגרות החוב יורדים יותר אטרקטיבי להשקיע באגרות חוב, כלומר לקנות דולרים. זו הסיבה לעליות האלו".
"היום הריביות על הדולר יכולות להגיע לשישה אחוזים לשנה, והרווחים על הדולר נמוכים. אני חושב שהדולר עשה בשנה האחרונה עלייה של עשרה אחוזים מתחילת השנה, ולכן בעיתוי הנוכחי הרבה יותר סביר להניח שהדולר יירד. הדולר יירד כמעט בוודאות מלאה אם הרפורמה המשפטית תיעצר, תיבלם או כל משהו אחר שנגדיר. אין ספק שיש לינקג' די ברור בין הרפורמה לשער החליפין", סיכם.
עריכה: שני רומנו