ניסים משעל וטל שלו

תומא סלימאן נגד בן גביר: "רישיון להרג המוני"

ח"כ מחד"ש־תע"ל תקפה את השר, על רקע האלימות בחברה הערבית: "אי אפשר לא להצביע על המגמה הגזענית במדיניות - השר מקדם מדיניות לאפשר ירי חי"


החברה הערבית ממשיכה לדמם: אתמול (ד') נורתה למוות סלאם חג'אג' בת ה־40 בשפרעם וכמה שעות לאחר מכן נורתה למוות יאסמין ג'בארין בת ה־26. טל שלו ופרופ' אריה אלדד שוחחו ב־103fm עם ח"כ עאידה תומא־סלימאן, אשר שיתפה בתחושות הקשות נוכח הנתונים המדאיגים.

"כל יום יש יותר ממקרה חדש לצערי הרב. אתמול זה לא רק שתי הנשים, אמנם זה היה מעל ומעבר, אבל גם התגלתה גופה של צעיר באום אל־פחם שכנראה נורה לפני כמה ימים. גם בחור מטירה שחי ועובד בדרום אפריקה שגם כן נורה ונרצח. אז זה בעצם 4 נרצחים באוכלוסייה שלנו", ציינה חברת הכנסת. "אין הרבה מה לדבר אבל עולה בראש שלי כל הזמן שאלות. אם היו כל יום נרצחים 4 אנשים במדינת ישראל אבל יהודים, איך הייתה המדינה עוברת על סדר היום?"

עוד טענה כי "אני חושבת שאי אפשר לפחד מזה שיגיעו יותר אכזריים וקשים כדי להפסיק לעבוד ולתת לאלה שקיימים להמשיך במסע החיסולים המתגלגל שלהם. בסופו של דבר, זה תפקידה של המשטרה, להיות על המשמר יום יום. לעשות את העבודה, והעבודה של המשטרה לא מפסיקה, אבל כנראה כשזה מגיע לערבים כן היא מפסיקה לעבוד. אי אפשר לא לדבר בצורה כזו, לא להצביע על המגמה הגזענית במדיניות".

"הטיעון הוא שכנראה יש אנשים בממשלה הזו והקו המדיני של הממשלה הזו אומר שהפעילות של ארגוני הפשיעה, כל עוד אפשר להשתלט עליה כמה שהם רוצים, עושה מספיק כדי לפרק את החברה הערבית מבפנים. זה לא רק הרציחות, הפרוטקשן, הנשק, הצורה הבלתי נסבלת של הטרור האזרחי היום יומי. אני אומרת לכם, כל החברה הערבית היא מטרות ניידות", זעמה.

"אנחנו לא בסדר עדיפות טיפול"

בהמשך, הדגישה ח"כ תומא סלימאן כי "לא נשאר אדם שמרגיש שהוא לא מטרה של ארגוני הפשיעה, אפילו אם זה היה בגלל שהוא נמצא במקום הלא נכון, ברגע הלא נכון. אני חושבת שהתפקיד העיקרי של כל מדינה הוא לתת ביטחון לאזרחים שלה. המדינה, לא רק שהיא לא עושה, היא יושבת על הגדר ומסתכלת. ברגע שנתניהו הפקיר את נושא ביטחון האזרחים בידיים של מורשע בטרור נגד ערבים, הוא הפקיר את דמנו. הוא החליט שדמם של הערבים במדינה הזו מותר. אני לא יושבת בישיבות של השר ואני לא שומעת את השר הזה, אבל אני רואה תוצאות בשטח - אנחנו לא בסדר עדיפות טיפול".

"אני חושבת שהבעיה בעניין הפשיעה חייבת תוכנית מאוד ברורה. עד עכשיו, לא המפכ"ל ולא השר הציגו תוכנית, ולא הממשלה. הבעיה היא לא רק טיפול המשטרה, הבעיה צריכה תוכניות של שעות הפנאי של הצעירים, של מקומות תעסוקה, גיבוי גם מכל המשרדים הנוגעים בדבר. זה מאבק גם כן כלכלי נגד ארגוני הפשיעה. זה מחייב שילוב של כמה וכמה משרדים", הכריזה.

לסיום, הבהירה חברת הכנסת כי "לא דיברנו על ועדה סתם, אלא ועדה שתכין תוכנית ברורה. הייתה תוכנית בממשלה הקודמת, למה לא המשיכו אותה? למה הפסיקו פרויקטים שכבר היו קיימים? אי אפשר להתווכח על האם המשטרה עושה את העבודה שלה או לא. אנחנו כבר מעבר לוויכוח הזה. החברה הערבית רותחת וכועסת ומדממת. השר מקדם מדיניות לאפשר ירי חי, ברגע שמקדמים בקשה להקלות בירי חי, והוא דיבר על האוכלוסייה הערבית, תחת הסיסמה של ירי חי על מפגינים, בעיניי זה רישיון להרג המוני. ככה זה נשמע. אי אפשר להסביר את זה אחרת".

עריכה: שני רומנו

05/10/2023

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


עאידה תומא סלימאן
עאידה תומא סלימאן  |  צילום: גילי יערי/פלאש90
Paris