בין בליל הידיעות על אירועי האימה שהתרחשו ביישובי עוטף עזה והאזעקות ברחבי הארץ, לצד החשש גדול מהימצאותם של מחבלים בשטחי ישראל, גם היום, עולה השאלה מה אמיתי ומהו פייק ניוז שמופץ לכל עבר.
ד"ר לירז מרגלית, חוקרת התנהגות בעידן הדיגיטלי, שוחחה עם דידי הררי בתוכניתו והביאה פרטים נוספים על הנושא הסבוך. "לא יכולים לדעת מה פייק ומה לא, לפחות לא בהתחלה, מפלס התחכום עלה בשנים האחרונות", טענה. "הרבה הודעות יכולות להיות תמימות, אך המטרה שלהן היא לקבל מידע. בקשות כמו איפה מתאספים אנשים יכולות להיות דרך לאיסוף מידע".
בהמשך, הוסיפה: "יש המון קונספירציות שמסתובבות אצלנו, אלה דברים שמחלישים אותנו מבפנים. כשאנחנו נמצאים במצב מצוקה, הרבה יותר קל לנו להאמין לכל מיני פייק ניוז ודברים שליליים. יש הבדל בין שמועות לפייק ניוז. אני חושבת שבכל העולם כבר קיבלנו לגיטימציה, אבל עכשיו אנחנו במאבק מול חמאס. הם מריחים פחד ויודעים שפגעו לנו בבטן הרכה".
בסיום דבריה, הבהירה ד"ר מרגלית: "כרגע אנחנו לא שולטים במידע, אלא המידע מנהל אותנו. בחמאס לצערי מנהלים מערכה על הקרקע וגם על התודעה. אנחנו עוזרים להם ומשתפים את הסרטונים. מה שאנחנו לא מבינים זה שאנחנו מראים עד כמה אנחנו חלשים. כרגע צה"ל עובד על סרטונים, אבל מה שאנחנו צריכים מהציבור זה לשתף את הניצחונות, גם אם הם קטנים. ככל שנשתף יותר, זה מאוד משמעותי. אנחנו צריכים כמה שיותר תחמושת דיגיטלית".