ניר עוז, אחד הקיבוצים בעוטף ישראל, הותקף קשות במהלך מתקפת הפתע של חמאס על ישראל. תושביו נטבחו ונחטפו לשטח הרצועה, והבתים נשרפו על ידי המחבלים. ניסים משעל וטל שלו שוחחו ב־103fm עם דניאל ליפשיץ, שסבו וסבתו נחטפו לעזה, אשר תקף את התנהלות הממשלה ושיתף בזוועות שהתחוללו בקיבוץ.
"זה המצב שידוע לנו כרגע, יחד עם עוד רבים מהקיבוץ. אנחנו פה כבר מיום ראשון, במלון באילת, אווירה מאוד מאוד קשה פה", סיפר, והוסיף: "במצב של חטופים, כל יום שעובר הוא רק עושה את זה קשה יותר, זה לא מצב להתרגל אליו, זה מצב של אי וודאות. הקשר האחרון שלנו איתם היה ביום שבת בשעה שמונה וחצי בבוקר, שידענו שהם נכנסים לממ"ד ומאותו הרגע אבד הקשר איתם. הם מקיבוץ ניר עוז, סבא שלי היה כתב, איש זכויות אדם, שניהם אנשי זכויות אדם מאוד גדולים".
עוד שיתף כי "סבתא שלי בת 85, סבא שלי בן 83. הם היו מסיעים עזתים חולים מהרצועה לבתי חולים בארץ לקבל טיפולים, לכל מחלה שצריך, גם הם שהם אנשים חולים. סבתא שלי אישה עם הרבה בעיות. הדבר היחיד שאנחנו קיבלנו זה רישום של תרופות של הצלב האדום שסבא שלי היה רשום שם, אבל עדיין אין לנו אף הודעה רשמית לגביהם. הקשר האחרון שלנו היה לפני שהטבח בניר עוז התחיל, טבח של 6־7 שעות. מאות מחבלים היו בקיבוץ".
"סבא וסבתא שלי הם בבית שהוא הבית הראשון לגדר, וכל מי שהיה סביבם גם נחטפו. הבתים בניר עוז הם שרופים לגמרי, הבית של סבא וסבתא שלי שרוף. אין שם איפה לחזור בקיבוץ הזה, כמעט כל הקיבוץ ככה. אבא שלי מסתובב שם, מנסה להביא עוד דברים. בניר עוז אחד לארבעה אנשים או חטוף או הרוג, אנחנו מדברים על 80 נעדרים ו־20 הרוגים כרגע, כמובן שיהיה יותר אבל אנחנו מדברים פה על כמות של עשרות חטופים. בניר עוז היה להם 7 שעות, כיתת כוננות של עשרה אנשים מול שלוש מאות בערך. העדויות מהקיבוץ מזוויעות", אמר בכאב.
בנוסף, הדגיש ליפשיץ כי "כל האחד לארבע נהרגו, היינו מתמודדים עם וודאות שהיינו יודעים מה המצב. זה היה נורא ואיום, וכמובן זה נורא ואיום וקושי עצום, אבל בחטיפה כל יום הוא יותר קשה. ראיתי את עצמי מגיע לפה, אני הגעתי לפה גם בשביל חברה קרובה שלי שמכיתה ו' היא והבן זוג שלה ביחד, הם למדו איתי, בעלה היה בכיתת הכוננות, הוא נעדר, היא בהריון עוד שבוע צריכה ללדת והיא עם עוד שלושה ילדים. סבא וסבתא שלי הם משנת בן גוריון, באו להרחיב את המדינה, הם בעצם עשו את הקיבוץ הזה. הם אנשי שלום באמת".
"גורם מוסמך דיבר איתכם?", התעניין משעל, וליפשיץ תקף: "אף גורם מוסמך לא רק שלא הגיע לפה גם לא דיבר איתנו, והאמת היא? זה לא באמת מפתיע אותנו. אנחנו יודעים שניר עוז הופקרה, הגבול של רצועת עזה הופקר, נתניהו מפקיר את הגבול הזה שנים במו"מ עם החמאס. אולי הוא חושב שחמאס הם חברים שלו. ברגע שזה נוגע, אני באופן אישי אמרתי שמה שמגיע ממצריים וכל ההתרעות לא נכונות, גם לפיד ביום כיפור עלה ונתן נאום מאוד ברור על הסכנות - הגבול הופקר. חיילים יצאו הבייתה".
המשיך ליפשיץ, וציין: "יש כאן מסמכים, סרטונים, אנשים שכן ראו. במקרה שסבא וסבתא שלי, עופר קלדרון הוא השכן של סבא וסבתא, ומתוך מה שראינו, והיינו בבית, והדלת של הממ"ד כן נפתחה, אנחנו מבינים שהם כנראה כן יצאו ואחרי זה הם כנראה שרפו את הבית שלהם. הם ישבו שם, הם הקימו זולות, ישבו, אכלו, שתו. התמונות לא להאמין. לאחר מכן הם פשוט שרפו את כל הבית. סבא שלי, אני לא יודע מה הוא היה מעדיף, לא להיות בקיבוץ ולא לחזור לשום מקום שם, הפסנתר שלו, הכול שרוף".
באשר לאפשרות לחזור ולהתיישב מחדש בקיבוץ לאחר הטבח שהתחולל בו, הבהיר: "יש כנראה אנשים שיותר יש שפחות. כרגע זה דבר שהוא לא כל כך רלוונטי. הלוואי שניר עוז תיבנה מחדש. אמא שלי מתנדבת שוודית שהגיעה לקיבוץ, הכירה את אבא שלי, יוצא סיירת מטכ"ל, ונולדתי בשוודיה. עליתי לקיבוץ והייתי עד גיל 15. בגיל 15 עברתי לפנימייה של מכבי חיפה, שיחקתי כדורגל, אבל גדלתי בקיבוץ. הבת שלי ואמא שלי ביום שישי יצאו מהקיבוץ, במקרה הן יצאו מהקיבוץ. זה נס. אמא שלי הלכה לעשות בייביסיטר על הילד של הבן זוג של גרושתי בתל אביב יחד עם הבת שלי ביום שישי. ככה הן ניצלו".
"יש פה סיפורים של אנשים שניצלו בנס, וכל כך הרבה אנשים שלא. עופר קלדרון והילדים שלו, הם השכנים של סבא וסבתא שלי. מניר עוז יש חטופים מגיל 9 חודשים ועד גיל 87. זה מטורף. זה אנשים חולים. צריך לעזור להם. הפניות שלי היום גם ברשתות פונות לצד ההומני, יש פה כמה אנשים שהקדישו את חייהם, סבא שלי, למען דו קיום. זה הזמן של העזתים האלה להחזיר", סיכם.
עריכה: שני רומנו