בשבעה באוקטובר ידעה מדינת ישראל את אחת המתקפות האכזריות והמזעזעות בתולדותיה. מחבלים רבים פרצו את הגבול הדרומי והחלו במסע טבח בדרום הארץ, הן בתושבי הקיבוצים והערים והן במבלים במסיבה שהתקיימה באזור. בכל 11 ימי המלחמה הישראל בכירים בדרג הצבאי ואף חלק מהדרג המדיני נוטלים אחריות למחדל, ואילו ראש הממשלה טרם אמר זאת בקולו. דוד ורטהיים ופרופ' אריה אלדד דנו על כך ב־103fm עם מי שהיה קרוב אליו שנים רבות, ניר חפץ, לשעבר דובר ויועץ התקשורת של משפחת נתניהו.
"נתניהו מסוגל לקחת אחריות?", תהו צמד המגישים, וחפץ השיב בנחרצות: "זה פשוט לא בדי אן איי שלו, נגד תפיסת העולם שלו. אם הוא באיזשהו שלב יגיד 'אני לוקח אחריות', בלי לסייג אותו, אם הוא יגיד משפט שאתם, אנשים שלא מוטים ורואים את טובת המדינה, תתפסו כלקיחת אחריות - אני, ניר חפץ, אפול מהכיסא. כדי להגיד את המשפט הזה הוא יצטרך לעבור שני מכשולים גדולים בבית, אחד בירושלים והשני במיאמי. זה בילט אין אצלו, הוא לוחם, הוא לא מוותר תמיד, הוא ילחם על זה שבמקרה הזה הדרג הצבאי אשם ושהמחאה אשמה ומנהיגיה".
לאור תשובתו ביקשו פרופ' אלדד ודוד ורטהיים להבין האם להערכתו יפעל ראש הממשלה בנימין נתניהו כפי שנהגה גולדה לאחר מלחמת יום הכיפורים, ויתפטר מתפקידו בסוף המלחמה. חפץ הכריז: "אין סיכוי. לא שמעת את דיכטר אומר שהממשלה תשרוד 4 שנים? אני המום ממה שאני רואה ברשתות החברתיות, על זה שמאשמים את המחאה במה שקרה. בסופו של דבר, העם, הציבור, הש.ג, יכולים לעשות מה שהם רוצים, מנהיג יש אחד. אם נפוליאון יצא למלחמות אז העם אשם? הרי יש מנהיג. הוא יכול היה 20 פעם להפסיק את הרפורמה הזו בשביל אחדות העם".
"הוא לוחם. מכל הכישורים המדהימים שיש לו, זו התכונה שהכי נפעמתי ממנה שעבדתי לידו - הוא לעולם אינו מוותר. לכן, התשובה היא לא", הדגיש. בנוסף, התייחס חפץ לשאלה האם נתניהו עשוי מהחומרים שיכולים לנצח מלחמה בסדר גודל כזה: "אני חושב שכן, עבדתי איתו הרבה שנים כשהוא היה במיטבו. אני לא יכול להעיד על נתניהו של היום. הרבה יהודים הרבה דעות. אני חושב שנתניהו יש לו את כל סט הכישורים להכול, אני אומר כבר הרבה זמן, עוד לפני שפרצה המלחמה הארורה הזו והטרגדיה הזו, הבעיה אצלו היא בכוונות".
עוד ציין כי "אני זוכר נתניהו שהיה מחויב לעם ישראל, נקודה, וכמו כל פוליטיקאי הוא גם עשה שיקולים פוליטיים, בדרך כלל אחרי טובת העם. נתניהו של השנים האחרונות לפי דעתי טובתו האישית מעל הכול, ועכשיו בזמן המלחמה אינני יודע אם התהפך שוב לטובת העם. אני לא סומך עליו ברמת הכוונות שהוא ישגר את חיילנו אל הקרב, לכן נרגעתי שגנץ ואיזנקוט התיישבו סביב שולחן הקבינט".
"הוא כבר עכשיו אמנם מאוד משפיע אבל לא מחליט לבד. מחר מגיע אליו אורח, הוא לא יכול לעשות שום דבר שהאורח זה לא מקובל עליו, גם הרמטכ"ל נמצא כבר במצב שבו הוא אמנם מקבל כל הוראה אבל הוא נלחם על שלו. ומהצד השני, אתה יודע שיושבים בקבינט סמוטריץ' ובן גביר, והם לוחצים לכיוונים אחרים. מקווה שתתקבל החלטה מיטבית, שתשמור גם על חיילנו", אמר.
כמו כן, כאשר נשאל האם יש בנתניהו את האומץ ללחימה קשה וארוכה ברצועת עזה, הודה: "אולי אני טועה, אבל אחרי הרבה מאוד שנים, יש לי אלפי שעות אישיות עם נתניהו, ואני רוצה להגיד שכל עוד טובתו האישית והפוליטית מתחברת עם טובת המדינה יש לו את האומץ לעשות כל דבר. ברגע שטובת המדינה סותרת, אתה לא יכול לתאר לעצמך כמה אני מדוכדך ודואג, לא ישן בלילות. צריך להיות הוגן ולומר, כאשר אני שמתי לב לתופעה הזו זה לא היה בנושאים ביטחוניים, זה היה בסוגיות אחרות".
עריכה: שני רומנו