אודי סגל וענת דוידוב

"כל ניסיון לעשות חיבור בין השואה לכל אירוע אחר - לא במקום"

שגריר ישראל בגרמניה רון פרושאור בתגובה לעלייה המדאיגה במספר התקריות האנטישמיות בעולם • טען: "יהודים חוששים להסתובב עם כיפה"


השבוע, במהלך המלחמה הקשה של ישראל מול חמאס, הודיע משרד הפנים הגרמני כי יאסור פעילות אוהדת חמאס בשטחי המדינה, לאחר שכבר הוכרז רשמית כארגון טרור. הדברים באים על רקע העלייה החריגה במספר התקריות האנטישמיות ברחבי המדינה מפרוץ הלחימה. 

רון פרושאור, שגריר ישראל בגרמניה, התייחס לרצף האירועים, ואף הגיב על החלטת שגריר ישראל באו"ם גלעד ארדן לענוד טלאי צהוב בדיון חירום של מועצת הביטחון של האו"ם. "במשך שנים יש פה תהליך דמוניזציה ודה לגיטימציה מבני כלפי מדינת ישראל", טען. "הדבר הזה מתפרץ, מתפרצים החוצה דברים בחברות שהן כביכול דמוקרטיות. גרמניה היא דוגמה אחת, אלו לא רק המהגרים המוסלמים. יש פה מעל מיליון סורים ומעל חצי מיליון אפגנים שלא טיפלו בהם. הכניסו אותם למסגרות דמוקרטיות, דרכון גרמני לא משנה את האדם. גרמניה מתחילה להבין מה ההגירה הביאה איתה". 

עוד הוסיף, כי: "יש מהגרים שהתחנכו על אנטישמיות ושנאה, רואים שהעסק הזה יוצא החוצה בלי שום קשר לגרמניה שיש בה ימין קיצוני. בגרמניה, כשאני בא ואומר שמדינת הלאום של העם היהודי הוקמה כדי שבחיים לא נראה את הזוועות של השבעה באוקטובר, זה מחלחל עמוק. הקנצלרית מרקל הגדירה את היחסים בין ישראל לגרמניה כחלק מביטחונה הלאומי של גרמניה, והם הופכים את המילים הללו למעשים. יש פה התייצבות של הממשלה כולה בכמעט כל התחומים לטובת המדינה". 

"כל ניסיון לעשות חיבור בין השואה לכל אירוע אחר לדעתי הוא לא נכון ולא במקום", הדגיש פרושאור. "יש פה זוועות שבוצעו בשבעה באוקטובר שעומדות בפני עצמן. תופעת האנטישמיות מושרשת בכמעט כל המערכות שאנחנו מכירים, ולפיכך אנחנו צריכים להילחם באנטישמיות. הסיפור הוא איך עושים את זה בצורה יפה, ממוסדת, עם מודיעין נכון, מול אנשים שהם באמת אנטישמיים. יהודים חוששים להסתובב בגרמניה, להסתובב עם כיפה, ישראלים חוששים לדבר בפלאפונים בעברית. אני מכיר את זה גם מלונדון. יש חשש שלא ראיתי אותו בעבר. לא פשוט". 

עריכה: מיכל קדוש 

08/11/2023

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


רון פרושאור
רון פרושאור  |  צילום ברישיון: CC BY-SA 3.0
Paris