לאחר שיחתם של נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן וראש הממשלה בנימין נתניהו אתמול (א'), התייחס ביידן בחשבון הטוויטר לסכסוך הישראלי פלסטיני על רקע המלחמה, וטען כי פתרון שתי מדינות הוא הדרך היחידה להבטיח את ביטחון ישראל והפלסטינים. מוקדם יותר, הקדיש נשיא ארצות הברית חלק מנאומו לשחרורה של אביגיל עידן בת ה־4 משבי חמאס, ואמר: "תודה לאל שהיא בבית. הלוואי שהייתי שם כדי להחזיק אותה". יקי דיין, לשעבר שגריר ישראל בלוס אנג'לס, הביא פרטים נוספים על השלכות תמיכתו של ביידן בישראל.
"לא נשארו עוד סופרלטיבים להגיד על הנשיא האמריקני הזה והעמידה שלו לצד ישראל. הוא משלם מחיר. גם אם אני הולך בהיסטוריה, ב־75 שנות המדינה, אז אולי הארי טרומן שהכיר במדינת ישראל, בניגוד לרצון שר החוץ שלו, אולי זו ההשוואה היחידה שאפשר לעשות מבחינת התמיכה יוצאת הדופן בישראל", אמר דיין, והוסיף: "אבל באמת הוא משלם מחיר ב־3 גזרות מבחינה פוליטית. קודם כל בצעירים. הצעירים הדמוקרטים לא אוהבים את התמיכה הבלתי מסויגת של ביידן. אנחנו רואים בתקשורת האמריקנית, כל יום, פרסומים על עוזרים בבית הלבן, בקונגרס, שמוחים על העמידה יוצאת הדופן של ביידן בעד ישראל. הגזרה השנייה שהוא משלם בה מחיר זו הגזרה של המצביעים השחורים. אם בשנת 2016 טראמפ קיבל 6 אחוז, ב־2020 הוא קיבל 8 אחוז מקולות השחורים, כרגע הוא עומד על 22 אחוז מקולות השחורים שזה שינוי מהותי".
Two days ago, Abigail – one of our fellow Americans – turned four years old.
— President Biden (@POTUS) November 26, 2023
She spent that birthday and the last 50 days held hostage by Hamas.
Today, she is free once more.
We will keep working until every hostage is returned to their loved ones.
לדבריו, "הגזרה השלישית, שאולי היא חשובה מאוד למדינה אחת מ־6 המדינות שתכרענה את גורל הבחירות בארה"ב, מישיגן, ששם הקול המוסלמי משמעותי. נכון שכרגע ביידן משלם מחיר מסוים, אבל בסופו של דבר הבחירות עצמן ראש בראש, ככל הנראה מול טראמפ, תחלנה איפשהו, אני מניח בסוף מרץ, תחילת אפריל. כל עוד הבחירות עצמן, ראש בראש, עדיין לא מתנהלות, אז אני מניח שהקושי של ביידן להתמודד איתן בזירה הפוליטית קיים, אבל הוא מוגבל. ככל שנתקרב בשעון החול הפוליטי לעבר הבחירות בנובמבר, ככה תהיה לו הרבה יותר בעיה".
יש קולות בארה"ב שאומרים שבסוף הוא יסיר מועמדות.
"יצא לי לדבר עם כמה וכמה בכירים דמוקרטים, כולל כאלה שקרובים מאוד לביידן, הם אומרים שהוא נחוש להיבחר שוב. אם מדברים על השאלה הכי גדולה שיש בביידן זה בעצם הגיל שלו. הוא נתפס על ידי רוב הציבור האמריקני, כולל הבוחרים הדמוקרטים, נתפס כמישהו מאוד מאוד זקן כדי להיבחר, וזו הבעיה העיקרית. יש לא מעט לחץ, יש כאלה בתוך המפלגה הדמוקרטית, כולל סנטור בכיר, ששוקלים לרוץ מול ביידן. נכון, הוא בבעיות, הוא בקשיים, אבל אני חושב שהוא מסתכל על המלחמה הזאת במונחים מאוד ברורים של טוב ורע. הוא לגמרי רואה את זה. הנקודה השנייה, באמת יש לו חזון לגבי המזרח התיכון שהוא דואג להשמיע אותו כל הזמן, שאנחנו אולי פחות אוהבים לשמוע את זה".
חזון שתי המדינות.
"בדיוק וזה משהו שהוא באמת מאמין בו. זו אולי המחלוקת האסטרטגית כמעט היחידה שיש עם ארה"ב. הייתי אומר שהנושא האיראני זו עוד מחלוקת אסטרטגית שיש לנו עם האמריקנים, אבל בסופו של דבר השמדת חמאס זה חלק מאוד משמעותי, מתוך אותו חזון".