הבוקר (ב'), ביומה ה־66 של הלחימה, ממשיכים כוחות צה"ל להעמיק את הפעילות הקרקעית בשטחי רצועת עזה, זאת על רקע הניסיונות החוזרים ונשנים להפעיל לחץ על חמאס כדי להוביל לשחרור חטופים והשעון המדיני שמתקתק. אלוף (מיל') ישראל זיו, ראש אגף מבצעים לשעבר, התייחס להתקדמות הלחימה.
"יש פה כמה משפיעים על הזמן - האמריקנים רוצים גם תוצאות וגם שהדבר הזה ייפסק מהטעמים שלהם או יסתיים בהקדם, ויש פה את העניין של אורך הנשימה של העורף. בסוף, מהמון בחינות - אנשי מילואים, כלכלה, כל הסיבות האלה - ישראל לא בנויה למלחמות ארוכות. הדבר השלישי שזו פצצה מתקתקת, הפליטים. צה"ל פועל כרגע במצב שבו אני מעריך בשיא הזהירות, בסדר גודל של כחודש-חודש וחצי אפשר יהיה לומר שיש לנו שליטה קרקעית באזור של חאן יונס והמחנות, אולי גם דיר אל־בלח. חוץ מרפיח למעשה, תהיה כל הרצועה תחת שליטה של צה"ל", הסביר זיו.
עוד אמר: "עדיין לא השתלטנו על התת קרקע כולו, זה לא יקרה תוך חודש וחצי. יש סיכוי לצערנו שלא כל החטופים יחזרו. אני מקווה שעד אז נצליח להחזיר או נייצר פעימה שתחזיר עוד הרבה חטופים, אבל עדיין יש סיכוי שלא נצליח להחזיר את כולם ומעל הכול יש את סיפור הפירוז. אנחנו לא יכולים לצאת בסוג של יום שאחרי ובעצם תחזור האוכלוסייה, כי היא לא תישאר למטה, ואיתה ייצאו מתוך החורים חמאס, ובעצם בנינו אותם חדש ועוד שנה-שנתיים נמצא אותם עוד פעם על פתחנו".
לגבי השלב הבא בעוד חודש וחצי, טען זיו: "צריך ללכת פה במדרגת ביניים, מהי? בעצם לעצור את המשך המתקפה, גם אין למתקפה עצמה לאן להתקדם. מדובר בעצירת המתקפה, ההתקדמות, נקרא לזה כיבוש השטח. בשלב הזה ישראל יכולה להודיע, 'עצרתי את המתקפה, אני גם מורידה את היקף ההפצצות האוויריות', מורידים היקף מאוד משמעותי בלחימה הכיבושית נקרא לה, או ההתקפית, ועוברים בעצם לסוג של הגנה קדמית. למעשה אנחנו נשארים בעמדות שאליהן הגענו, מתחילים בניקוי, באותו פירוז שצריך לעשות כדי להשלים את אותן משימות שאמרתי קודם, מהחטופים. אם לא הצלחנו לחסל את ההנהגה, אז לעשות גם את זה, ולהוציא אותם מהחורים וגם לפרק עד הסוף את התשתית".
לדבריו, "התנאי שזה יקרה הוא להתחיל את המו"מ גם ליום של אחרי השלב הזה שפה חייבים לעשות איזשהו כוח משימה רב לאומי שכולל את מצרים, את ארה"ב, אולי מדינות נוספות, שאיתן בעצם פותרים שתי בעיות - הנושא של הפליטים, כי אם תקרה שם קטסטרופה אז זה גם ייפול עלינו, לא נוכל לצאת יבשים מהגשם הזה. הדבר השני זה כבר לדבר על מי ייקח את האחריות על המקום הזה באמת אחרי שצה"ל ייצא משם, אחרי שעשינו שם פירוז ברמה שמספקת אותנו. עכשיו, מהלך כזה יתקבל על ידי האמריקנים והעולם משום שגם הם לא רוצים שאנחנו נצא וחמאס יחזור. זה גם יאפשר לנו לדלל את היקף הכוחות. לא צריך להחזיק שם 4 אוגדות, אפשר להחזיק שם 2 אוגדות, ולעשות את העבודה הזאת לאורך זמן עד שנשלים את כל המשימות".
לקראת סיום השיחה, הביע את דעתו גם על המצב בצפון והדרכים להרחיק את אנשי חיזבאללה מהגבול. "ישראל חייבת לקבל החלטה שהיא אוכפת את 1701 (החלטת מועצת הביטחון שתרחיק את אנשי חיזבאללה), יש בזה סיכון מסוים אבל הוא מחושב בעיניי, ואם לא נודיע ונאכוף בפועל בשטח... גם אם זה לא יהיה 25 ק"מ עד הליטני, אבל מעל 10 ק"מ... גם לא יהיה לנו קלף מיקוח לאיזשהו הסדר של 1701 מתוקן וגם הם יזחלו חזרה לגדר. צריך גם לשנות לאחר הניקיון הזה את המדיניות שלנו, כי אחרת אנחנו בעצם לכאורה השגנו הישג מול חמאס אבל השארנו בני ערובה אצל חיזבאללה".
עריכה: אמיתי דואק