על רקע המלחמה מול חמאס, זהו יומה ה־82, עולה השאלה כיצד מתקדמת הלכה למעשה הפעולה הקרקעי בשטח רצועת עזה, ומהו האופן בו תשפיע על הלחץ המופעל על חמאס ועל היום שאחרי. אלוף (מיל') גרשון הכהן, לשעבר מפקד הגיס הצפוני, הביע את רשמיו בנושא.
"הדבר שצה"ל עושה באופן הכי פשוט, וזה כנראה רעיון המערכה הזאת, הוא לחסל גדוד אחרי גדוד אחרי גדוד. למה זה כל כך חשוב? כל רעיון המערכה, נגיד המערכה הרוסית, הסובייטית, כמו פוחצ'בסקי אומר, 'לך לאיזושהי נקודת הכרעה, תמצא אותה, תכה בה, תפיל את כל המערכת'. חיזבאללה וחמאס בנו מערכת שאין לה נקודת תורפה כזו. כל תא יכול להילחם בעצמו ולהחזיק מעמד בעצמו. זה יותר מסתם גרילה, זו מערכת שבצורה הכי פשוטה לא נותנת לאף אחד להגיע לרגע שאומרים 'הנה מתחיל היום שאחרי'. עזבת נגיד את שאטי, ופתאום חוזרים לשם 250-200 מחבלים כי אתה מזיז את הכוחות ממקום למקום, אז זה חוזר לעצמו וזה מחייב טיפול מאוד מאוד יסודי", טען.
עוד אמר: "ניקח אפילו את הסיפור של היכולת להמשיך עם הרקטות לעורף מדינת ישראל, זה יהיה קיים לנו גם בחיזבאללה אם נילחם בו, כי הוא פרוס היום לא רק בלבנון. אתה תכבוש את כל לבנון ועדיין יירו על תל אביב, ומה נעשה אז? התפיסה האיראנית-האסלאמית רדיקלית אומרת שמצב המלחמה הוא המצב התשתיתי הקבוע והרצוי והנשאף למען הרעיון הגדול של השלטת האסלאם, לכן מה שזה אומר שאנחנו נמצאים במקום שהוא שונה לחלוטין מברלין במאי 1945 עם דגל סובייטי על הרייכסטאג והאמריקנים ובריטים במקומות אחרים, וכולם יודעים שכאן זה נגמר. כאן, זה לא ממש באפשרות הזו".
לדבריו, "יש פה היגיון מלחמה מאוד מאתגר, וחייבים להבין שזה מחייב תפיסת ביטחון והתגייסות מיוחדת למלחמה הזאת על מנת לצאת ממנה נכון. צריך ללמוד גם את המלחמה באוקראינה. אם לא היה לקייב עומק טריטוריאלי, היא הייתה קורסת בשתי יממות הראשונות ובטח לא היה ניתן למערכת הצבאית האוקראינית להתארגן למלחמה שהודפת את הרוסית. עומק טריטוריאלי זה ציווי. חשבו פה באורח הזוי כבר לפני 40-30 שנים שבאמצעים טכנולוגיים אפשר לוותר על עומק טריטוריאלי. האמריקנים הבינו כבר לפני כמה שנים שעידן העליונות הטכנולוגית מגיע לסיום, מסיבה נורא פשוטה - היום לכולם יש יכולות טכנולוגיות במחיר שווה לכל קבוצה שמתארגנת ולכן אין למדינת ישראל יכולת להגן על עצמה מהקו הירוק בצורת החוף. ממש אין. זה א"ב של ניתוח צבאי מקצועי".
עריכה: אמיתי דואק