|
RSS|
האזנה בספוטיפיי|
האזנה ב־Apple Podcasts|
האזנה ב־Google Podcasts|
האזנה ב־Podcast Addict|
האזנה ב־Deezer
הניסיון לחסוך, הוא הלכה למעשה סיפור חיינו; אנחנו משתדלים לעגל פינות, מתאמצים לשמור כמה שיותר כסף בצד, ומתאכזבים שזה לא קורה. בפרק החמישי של הפודקאסט 'נקודת מפנה' בהגשת קובי דהאן ואופיר זילביגר על כל הדברים החשובים בזירה הפיננסית, שוחחו השניים על הכללים החשובים ביותר להתנהלות כלכלית נכונה ככל הניתן.
"כשהייתי פעם בטיול עם אשתי, היא שאלה אותי מאיפה מנוע הבערה הזה, לקום בבוקר ולקדם ולעשות את התהליכים שאתה עושה", פתח דהאן. "חשבתי על זה והגעתי לילדות. באיזשהו מקום דרייב שלי היה איך אני עוזר לילדים, זה מה שיש לי בראש כל הזמן, כדי שאני אוכל לתת נקודת פתיחה יותר טובה בחיים. אצלי זה מתחלק לשניים: איך אני נותן את הרקע וההתנהלות הפיננסית, והצד השני זה לשבת איתם ולבנות איתם איזושהי תוכנית מה הם רוצים לעשות. אותה פסיכולוגיה מניעה אותי כבר המון המון שנים לגבי הדבר הזה".
בתגובה, הוסיף אופיר: "לכל בן אדם יש אמונות, מחשבות, תפיסות שהוא גיבש לעצמו לגבי כסף במהלך החיים, ואנחנו מנסים להגן על התזה הזו בכל מחיר. אלו בעצם משקפיים שדרכם הילד שהופך ונהיה גבר בוגר רואה את המציאות הכלכלית. אם כך הוא מפרש אותה, הוא פועל בהתאם. כולנו חיים באותה מציאות כלכלית וכל אחד מגיע לתוצאות אחרות, בגלל שכל אחד בנה לעצמו איזשהם משקפיים שדרכם הוא רואה את המציאות על בסיס אמונות, מחשבות, דעות, דברים שיש לו, וכך הוא פועל".
בהמשך דבריו, הוסיף קובי: "אני שומע לא מעט אנשים שמדברים על כך שהלוואות זה רע. 'אסור להיות במינוס', 'לא לוקחים הלוואות' או כל מיני משפטים שהם שמעו בבית וזה בעצם הרציונל שלהם והם פועלים לפיו, ואז בסופו של דבר הם לא מבינים למה ביומיום יש להם התנהגות מסוימת ודרך אגב הם גם מעבירים את זה הלאה, זה ברור לנו".
"גברת נחמדה מאוד, יועצת עסקית מכובדת, אומרת לי 'כל פעם כשאני מסיימת את הפגישות, אני אוטומטית הולכת לקנות לנכדים צעצועים ובגדים", תיאר. "ב־90 אחוז מהמקרים הם אפילו לא שמים על הצעצוע. היא חושבת שזה יעשה טוב לנכדות וכו' והגענו למצב שהיא אמרה 'וואו לא חשבתי על זה'. אמרתי לה 'בואי תפתחי תוכנית חיסכון לנכדים או לנכדות. את מוציאה אלפי שקלים בחודש על הקניות האלה ואת בעצמך אומרת שזה לא נותן, אז אני לא אומר להפסיק לגמרי אבל בואי נגדיר שאת רוצה לפתוח 300 שקל או 400 שקלים תוכנית חיסכון לכל אחד מהנכדים. ביום שהם יוציאו, הם יעריכו את זה הרבה יותר כשפתאום יהיו להם 60-30 אלף שקלים. הוספתי 'כשאת מסיימת את הפגישה, את מתרגלת לא להיכנס בכלל לחנויות האלה'. אחרי מספר תהליכים, היא אמרה לי 'ירד החשק'".
עריכה: אמיתי דואק ומיכל קדוש