|
RSS|
האזנה בספוטיפיי|
האזנה ב־Apple Podcasts|
האזנה ב־Google Podcasts|
האזנה ב־Podcast Addict|
האזנה ב־Deezer
הניסיון להבין את התנהלותנו הכלכלית הולך ונעשה מורכב ככל שאנחנו מתבגרים; כשלא רק אנחנו בתמונה, אלא משפחתנו, העבודה החדשה, הרכב ואפילו הוצאות הווטרינר של בעל החיים, והם הופכים כולם למסלול נוסף במבוך המסובך ממילא. מה כן יעזור לנו לשלוט מעט יותר במה שקורה? מילת המפתח היא תכנון, ומסתבר שזה לחלוטין אפשרי. בפרק השישי של הפודקאסט 'נקודת מפנה' בהגשת קובי דהאן ואופיר זילביגר על כל מה שחשוב לדעת בזירה הכלכלית, שוחחו השניים על חשיבות התכנון בכל הנוגע למצבנו הפיננסי חדשות לבקרים.
"השלב הראשון כשרוצים לבנות תוכנית פיננסית הוא להבין את נקודת המוצא שלנו, לראות איפה אנחנו עומדים, כמו סמנכ"ל כספים של חברה", פתח אופיר. "זה נותן לנו בהירות שהיא הבסיס לתוכנית העבודה. בלי להבין מהן הכנסות, ההוצאות, הנכסים וההתחייבויות, אני לא יכול לנווט בג'ונגל הפיננסי, זה כמו לרצות להגיע לירח ברגל. זה פשוט לא יקרה. עלינו לתכנן את התחנות בחיים בהן נצטרך כסף, ולשים את המשפחה על ציר זמן. יש דברים באותו ציר הזמן שיקרו בין אם נרצה ובין אם לאו, אבל יש דברים שאנחנו יכולים להגיד שאנו רוצים שיהיו. כשאתם כותבים את היעדים שלכם, תתפרעו. כשאתה מדבר על זה שאתה רוצה להשיג יעד, אמרת למוח שלך בצורה מאוד מדויקת כמה זה עולה, ופתאום הוא מתחיל לבד לשרטט את הדרכים לשם".
בתגובה, טען קובי: "אנשים אומרים שהם מתכננים מטרות מסוימות, ופתאום דברים מתחברים. אז זהו, שזה לא פתאום, כל הסיפור יושב לנו בתת מודע. לפעמים רואים שחסר לנו משהו עבור מטרה מסוימת. כאן רואים תופעה מעניינת הקשורה דווקא לקריירה שלנו. אנשים תוהים איך הם יכולים לשדרג את עצמם מבחינת קריירה, ומגלים הרבה דברים: שהם יכולים לשדרג את עצמם בתוך מקום העבודה ושהם צריכים להשקיע בעצמם. מי שחופר מעט מגלה דברים נפלאים. צריך גם לבחון מה מתאים לך באופן אישי, ומה שמתאים לך לא בהכרח מתאים למישהו אחר".
"זה משפיע גם בפן הזוגי", הבהיר זילביגר. "תחשוב שיש שני בני זוג, שכל אחד מהם חושב על יעדים אחרים. זה בהחלט אפשרי, כל עוד זה מוסכם. אדם שמתכנן לאן הוא רוצה להגיע מפתח עמוד שדרה, ובמצב כזה ניתן לראות את אותם יעדים יחסית לתקציב. סוף התהליך של התכנון הפיננסי יסגור את רשימת היעדים. השלב הבא הוא ההוצאות וההכנסות שלנו. הפער בין ההכנסות להוצאות זה המספר הכי חשוב בכלכלת המשפחה, והוא אומר באיזה כיוון אתה ובאיזו מהירות".
ומה באשר לסיכונים הטמונים בניהול הכסף שלנו? "כשאנחנו מדברים על ניהול סיכונים, בסופו של דבר הכל פיננסי", השיב דהאן. "ניהול סיכונים הוא אחרת בכל גיל. זה שונה כשאני רווק בהשוואה לזוגיות, נישואים והורות. זה חשוב, כדי שלא תמצאו את עצמכם משלמים על דברים שאתם לא צריכים. במסגרת התכנון אנחנו עושים יישור קו, וניהול הוא הניהול המתמשך. ניהול הוא קריטי".
עריכה: מיכל קדוש