הבוקר (א') נפתח יומה ה־107 של המלחמה מול חמאס כשברקע הרקע הניסיון להוביל לעסקת חטופים נוספת ולהתמודד עם התגברות ירי חיזבאללה לכיוון יישובי צפון הארץ. שר העלייה והקליטה אופיר סופר שוחח עם אודי סגל וענת דוידוב ב־103fm והתייחס ללחימה בשלל הגזרות ולהתנהלות הממשלה במהלך הלחימה.
"אף אחד מאיתנו לא מבין מה עוברות משפחות החטופים, מה עוצמת הכאב והדאגה וכמה זה מטריד אותם", טען. "אנחנו צריכים יראת כבוד, ולנסות ולו במעט להבין את גודל הכאב והסבל שעוברים עליהם. אני חושב שאנחנו צריכים להיות מרוכזים בשתי מטרות המלחמה, במה זה אומר הכרעת חמאס ובאיך משיבים את החטופים. יש לי תחושה שהחלטנו לדלג על השאלות הקשות הללו. אני חושב שצה"ל הגיע להישגים מדהימים בשלושת חודשי הלחימה הללו, ודאי מהמצב הכל כך קשה שיצאנו ממנו, אבל הניצחון צריך להיות מוחלט. צריך לדבר על פירוז הרצועה, וגם במקביל יש את המשא ומתן שצריך להגיע למצב שבו תהיה בשלות מבצעית. ניצחון אבסולוטי זו שאלה שצריכה להישאל".
בהמשך טען: "אני הולך לשאול את השאלה הזו היום בישיבת הממשלה, למה אנו קוראים ניצחון. אני חושב שהגיע הזמן לדייק זאת בגלל שאני שומע שמנסים לברוח מהשאלה. מה זה אומר בדיוק פירוק תשתיות שלטוניות? חמאס כנראה נטוע וצמח בצורה כל כך עמוקה מתוך האוכלוסייה בעזה, זה לא משהו שהגיע מבחוץ. המטרות יחסית ברורות, כולנו מבינים מה זה השבת חטופים, ופירוק תשתיות צבאיות ואזרחיות צריך להבין מה זה. לגבי המטרות הללו יש קונצנזוס מוחלט של קרוב למאה אחוזים שהן לא סותרות זו את זו. לגבי היום שאחרי, אני מעדיף לא לגעת כי יש לי תחושה שהשאלה מבריחה אותנו מהניצחון של עכשיו, וכי יצאנו למלחמה מתוך קרע גדול בעם. אנחנו צריכים לעבור תהליך של החלמה והבראה, גם כדי להבין איפה האויב האמיתי שלנו נמצא. תמיד יהיו אתגרים, האתגרים הפוליטיים, הבין־אישיים, הבין־מפלגתיים, צריך למזער אותם".
על ראש הממשלה אמר סופר: "ראש הממשלה הוא ראש ממשלה טוב מאוד, המצב שאנחנו נמצאים בו מאוד קשה. אני חושב שלא היה נכון לפתוח חזית צפונית בשלבים המוקדמים של המלחמה, ועכשיו אני חושב שצריך לנסות להגיע לתהליך מדיני. האתגרים רבים, והממשלה עשתה רבות ביחס למה שצריך לתת. נכון להתעסק בהשגת המטרות ובהשבת המטרות. מדינה פלסטינית לא תקום. אני לא רוצה שתיכנס מחלוקת שאנחנו לא יודעים להתמודד איתה, הכי נכון וחשוב כרגע זה לנצח. אני בהחלט חושב שכל פעולה צריכה להיעשות מתוך קונצנזוס רחב".
עריכה: מיכל קדוש