הפסקת הלחימה, נסיגת כוחות צה"ל, ערבויות להמשך שלטון חמאס ושחרור כל המרצחים המוחזקים בבתי הכלא הישראליים: חמאס הציג מתווה לשחרור כל 136 החטופים. ענת דוידוב ואודי סגל שוחחו ב־103fm עם רמי איגרא, לשעבר ראש חטיבת שבויים ונעדרים במוסד, אשר תקף בחריפות את תנאי ארגון הטרור.
"ישראל לא מנהלת את המשא ומתן עם קטאר ומצרים, ישראל מנהלת את המשא ומתן עם חמאס, אבל חמאס הוא כרגע לא פרטנר למשא ומתן", טען איגרא בפתח השיחה. "כשעושים משא ומתן לשני הצדדים יש אינטרס. כאן יושבים שני צדדים שבסופו של דבר האינטרס שלהם זה להשמיד אחד את השני. חמאס נמצא כרגע בלחץ., ברור לו שהמלחמה הזו לא מחזירה אותו בטווח הארוך לשלטון. הוא מסתכל על התקשורת ישראלית, רואה מה קורה בישראל והלחץ שמופעל על ידי משפחות החטופים על הממשלה, והוא אומר לעצמו 'כולם יעשו את עבודתי ובסופו של דבר יפסיקו את המלחמה הזו ואני אחזור לשלוט בעזה'".
עוד הבהיר כי "אנחנו במצב, ככל שמדובר בחטופים, מאוד מאוד לא פשוט. במשוואה הזו צריך להכניס עוד דבר - כניעה לרצונו של החמאס, יש לה משמעות רבת היקף, לדעתי קטסטרופלית, להמשך קיומה של מדינת ישראל כפי שאנחנו מכירים אותה. אם הוא היה דורש מחירים סבירים אז לא הייתה כניעה, אבל מה חמאס דורש והוא אומר את זה באופן ברור? 'אתם תפסיקו את המלחמה, תיסוגו מעזה, תתנו לי ערבויות בין־לאומיות להמשך שלטוני בעזה, תשחררו את כל הרוצחים, כולל את אלו משבעה באוקטובר'. אלו דרישותיו, הוא לא זז מהן מעל חודשיים. האם יש פטנט לשנות את דעתו? לדעתי לא, חמאס הוא ארגון דתי, מטרתו השמדת ישראל. אלה הם הפרטנרים בצד השני".
לאור אמירותיו ביקשה דוידוב להזכיר את העסקה הקודמת שהביאה לשחרורם של כמאה חטופים משבי חמאס. איגרא חידד: "משהו אחר, באותה עת חמאס חשב שהוא יוכל דרך ההפוגה להפסיק את הלחימה. הוא חשב שהלחץ הבין־לאומי וההפוגה עצמה יפסיקו בסופו של דבר את הלחימה, הוא הסתכל על הפרדיגמה הקודמת של סבבים. הפעם זה לא עבד לו, הוא הבין שזה יותר לא עובד, הבין את הנחישות של הציבור בישראל, ועל הרקע הזה שינה את עמדותיו. גם הלחץ של המשפחות והציבור בישראל הלך וגבר. סינוואר הוא לא איש שינהל שכונה בח'אן יונס".
"הלחץ הצבאי שלנו כן עובד לנו, ולאט לאט אנחנו מתקדמים ומתקרבים לחמאס. בצד השני ישראל לא צריכה לעצור את הסיוע, אלא לנהל את הסיוע", הדגיש. "כרגע היא נותנת סיוע ושם הוא מנוהל על ידי חמאס. חמאס משתמש בסיוע לחיזוק עצמו בתוך הרצועה. מדינת ישראל, בזה שהיא לא מציגה אלטרנטיבה לשלטון חמאס ולא מנהלת את הסיוע, מאותו הרגע שהיא לא עושה את זה חמאס משתמש בזה לחיזוקו - בזה אנחנו לא מחלישים אותו. מדינת ישראל יכולה לחלק את הסיוע, לייצר את המנגנון הזה. ברגע שהיא תתחיל באמת לשלוט, לא רק לכבוש את השטח, המצב יתהפך בהנהגת חמאס".
עריכה: שני רומנו