אם גם אתם חובבי אוכל ביתי משובח, ההמלצה הבאה היא בדיוק בשבילכם - פרופ' רפי קרסו פקד את מסעדת 'עדנה בחצר' בעלות של 280 ש"ח ושב עם המלצות בטעמים פרסיים־עיראקיים היישר מאזור התעשייה ברמת השרון.
"מסעדת עדנה ברמת השרון החלה כקיוסק קטן. מדובר במסעדה עם מטבח פרסי־עיראקי, המגיש אוכל ביתי, טעים ובמחירים סבירים", סיפר פרופ' קרסו. "אני שאוהב אוכל ביתי ואוהב להתנסות באוכל אתני, הלכתי להתנסות בתפריט החורף שלהם - על כל מנה עיקרית פינוק, מרק לבחירה. התחלנו עם הפינוק, הזמנו מרק דלעת. המרק היה טעים, סמיך, אבל לא מספיק חם. לא הצלחתי לזהות את כל התבלינים אבל בפירוש נהנו מאוד מטעמו של המרק".
לאחר שהתחמם ממרק הדלעת, הזמין פרופ' קרסו מנה ראשונה כיסוני פיאז. "הגיעו שלושה כיסונים שנראים כבורקס מבצק טעים, פריך ומטוגן שמתפצח בפה. המלית הייתה של בשר, בצל מטוגן, שקדים וקינמון. על המאפה פוזרה כמות קטנה של אבקת סוכם ומעט אבקת קינמון. מנה נהדרת - 48 שקלים".
"כמנה עיקרית נוספת הזמנו פטריות שמפיניון מוקפצות ברוטב חמאה, שום ויין לבן. הרוטב היה סמיך וטעים, ושמר על הפטריות בדרגת בישול נכונה ולא רכה מדי - 46 שקלים", שיתף קרסו. "כמנות עיקריות לקחנו שפטה במיה (75 ש"ח), קציצות בשר ברוטב עגבניות ובמיה. הגיעה צלחת גדולה, עם חמש או שש קציצות גדולות, רכות, עסיסיות וטעימות, ברוטב חום סמיך. את הרוטב יצקתי על הקוסקוס הלבן שהגיע כתוספת. מנה נהדרת גדולה וטעימה. הקציצות הפתיעו ברכותן ובעושר הטעמים והעדינות שלהם. בתפריט יש גם שפטה סלק, קציצות בשר ברוטב סלק, אותן אני משאיר לפעם הבאה שאבקר במסעדה.
שפטה במיה - 75 ש"ח // צילום: פרופ' רפי קרסו
מנה נוספת שהייתה חלק מחגיגת הטעמים היא ג'וגה קבאב - 72 שקלים. "לא מדובר בקבב אלא 220 גרם של נתחי פרגיות בתבלינים על הגריל, בדרגת צלייה מדויקת שהגיעו עם שעועית ירוקה. מתוך מבחר התוספות לקחו את השעועית הירוקה, מנה זו לא הייתה שונה מטעמה מנתחי הפרגיות בגריל שאנחנו מוצאים במסעדות רגילות, את התבלינים הפרסיים לא הרגשתי במיוחד".
"לסיכום, מסעדת עדנה בחצר, אוכל ביתי, פרסי עיראקי־מזרחי, יש גם פסטות, ספגטי, לזניה, סלטים, כבד קצוץ. לא חייבים לבחור מנות מהמטבח הפרסי או העיראקי, אפשר לאכול גם אוכל מגוון איטלקי או מי ששומר על גזרה - סלטים", הסביר וסיכם את חוויתו המוצלחת מהביקור: "המקום הוא עממי, פשוט, שירות נהדר, תפריט מגוון. המחיר כולל שתיה קלה לשני אנשים, כולל תשר - 280 ש"ח. סביר, טעים עם טעם של עוד. יש מנות נוספות וגם מנות אחרונות שמוצעות לאורחים רק בסופי שבוע. שווה ביקור".
עריכה: שני רומנו