אודי סגל ואלי כהן

"התקציב לא נותן שום פתרון לעדה הדרוזית"

ח"כ חמד עמאר, לשעבר שר במשרד האוצר, ביקר את סעיפי התקציב לשנת 2024 • טען: "יש לי את הקשרים שלי, בתוך התקציב לא מופיע תקציב לעדה הדרוזית"


למרות שאושר, תקציב המדינה טרם הוגש והזמן של הכנסת לדון בפרטיו פוחת. ח"כ חמד עמאר, לשעבר שר במשרד האוצר, שוחח ב־103fm עם אודי סגל ואלי כהן, מנכ"ל פתחון לב, ומתח ביקורת חריפה על סעיפי התקציב, ובפרט על אלו שאמורים לעסוק בעדה הדרוזית.

"התקציב בכלל לא נותן שום פתרון לעדה הדרוזית", זעק חבר הכנסת בפתח השיחה. "התקציב של העדה הדרוזית בנוי על תוכניות חומש תלת שנתיות. התוכנית האחרונה שאישרנו בממשלה הקודמת הסתיימה ב־21.12.23. אין תוכנית חדשה, וגם בתוך התקציב לא ראיתי שום סעיף שמתייחס לעדה הדרוזית. מה שאושר מסתיים ב־31.12.23, אין תוכנית חדשה. כל התוכנית שאישרנו, כל הכסף ששם מיועד לפרויקטים שרצים עכשיו".

ח"כ עמאר המשיך והסביר כי "בשנת 2023 לא הזרימו שקל אחד מהמשרדים ליישובים הדרוזים. הכול הסתמך על מה שהעברנו לפני שעזבנו את הממשלה. הצלחנו להביא מיליארד וחצי ש"ח מתוך התוכנית ליישובים הדרוזים. הכסף, מה שלא נוצל ב־23', מת. אין כסף. עכשיו בתקציב של 2024 לא מופיע הכסף לעדה הדרוזית. הממשלה הנוכחית לא נתנה כלום לעדה הדרוזית. בתוך מה שעבר בממשלה, שקל אחד לא מוקצה לעדה הדרוזית".

לאור אמירותיו תהו צמד המגישים מאיפה המידע שברשותו, כיוון שטרם נחשף התקציב לשנת 2024, וחבר הכנסת השיב: "יש לי את הקשרים שלי. בתוך התקציב לא מופיע תקציב לעדה הדרוזית. אני מפעיל לחץ אדיר על שר האוצר, מקווה שנצליח להכניס את העדה הדרוזית בתקציב. כל שקל שאתה רוצה אחרי שאתה מעביר את התקציב, אתה צריך להגיד מאיפה מקור התקציב. אם אתה לא מקצה את התקציב של העדה הדרוזית בתוך תקציב 2024, אתה לא יכול להביא להם כסף בשנת 2024. אחרי שיעבור התקציב קשה מאוד למצוא מקור תקציבי בשביל העדה הדרוזית".

"נושא התכנון ביישובים הדרוזים תקוע בצורה בלתי רגילה"

בהמשך השיחה התייחס חבר הכנסת לתכנון להקים יישוב דרוזי חדש. "היום הדרוזים במדינת ישראל מעל 150 אלף - נושא התכנון ביישובים הדרוזים תקוע בצורה בלתי רגילה. אנחנו מנסים לקדם חוק לחיבורי חשמל ליישובים הדרוזים בלי טופס 4. אני מקווה שנצליח להעביר את החוק הזה. אני מאמין שהרבה צעירים דרוזים ירצו ללכת לגור שם".

"בהתחלה יהיו לפי החוק עד 400 יחידות דיור, אחרי זה יכול להתפתח ליותר. אם התשתיות יאפשרו יהיו בתים רב קומות. היום רוב הצעירים בונים מעל ההורים שלהם. יש לנו בתים משותפים בלי שהמדינה תקצה שקל אחד לנושא", סיכם.

עריכה: שני רומנו

02/02/2024

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


חורפש
חורפש  |  צילום: דורון הורוביץ/פלאש90
Paris