חוק הגיוס במתכונתו החדשה שעתיד לעלות בקרוב להצבעה בכנסת, עתיד לשמור, חרף הלך הרוח במדינה, על הפטור לבני החברה החרדית, זאת לצד גיוס ערבים שיידחה גם הוא למועד לא ידוע. מנגד, היקף גיוס המילואים עתיד לעלות פי ארבעה, לצד שירות חובה של שלוש שנים גם למי שאמור להשתחרר בקרוב. חבר הכנסת עו"ד חנוך מילביצקי התייחס לדברים.
"אם מדובר על חוק שמקבע פטור גורף לחרדים וערבים, אני חושב שזה לא נכון, לא צודק ולא יעבור פוליטית וציבורית בתקופה הזו", הכריז ח"כ מילביצקי בפתח השיחה. "אני לא מאמין שהוא יגיע בכלל לרמה של להעלות להצבעה. חוק כזה, אם לא ילווה באיזשהו מנגנון שמדבר על תרומה לחברה דרך שירות לאומי או כל דבר אחר ושפשוט מקבע פטור - לא יהיה לו רוב בכנסת בפער".
בהמשך לאמירותיו ביקשו צמד המגישים לדון עם חבר הכנסת בדבריו של השר גולדקנופף ותהו אם הוא מרגיש שמפלגת הליכוד נותנת את ידה למפלגות אנטי ציוניות שלא מבינות את העובדה שהממשלה היא זו שמנהיגה את הצבא. ח"כ מילבצקי השיב: "אני לא חושב שהשר גולדקנופף מייצג את עמדת מפלגתו כולה. שמעתי אנשים ממפלגתו אומרים דברים אחרים בגלוי. לכן האמירה לא הכי מוצלחת ולא הכי מחוברת. זו אולי דעתו שלו אבל זה בטח לא מייצג את עמדת הרוב המוחלט של מפלגתו, ולא הייתי מייחס לה חשיבות. אנחנו קראנו והזמנו אחרים להצטרף, ואני חושב שנכון לעשות את זה, הייתי מאוד שמח אם יש עתיד היו נכנסים".
אשר למשבר האמון של הציבור בממשלה בראשותו של נתניהו אמר: "אפשר להעריך בוודאות די קרובה שהבחירות יוקדמו, כי כך היה בכל הפעמים פחות או יותר בעשרים השנים האחרונות. אני חושב שכרגע, אם אתה מדבר איתי על השנה הקרובה, בהנחה שאנחנו בטח ובטח הולכים כמו שזה נראה לקראת מערכה גם בצפון, זה לא ריאלי, זה חסר אחריות לחלוטין להתחיל מערכת בחירות בזמן הזה. אחרי שייגמרו המערכות הצבאיות אז אני חושב שהגיע הזמן אולי לבוא ולדבר על הדברים הללו, לא תוך כדי לחימה, לא עכשיו, זה בטח לא נכון".
"אומרים שאין ממשלה בצפון - איפה אתם?", תהתה דוידוב, וח"כ מילביצקי הסביר: "קודם כול, יש כמות גדולה מאוד של אנשים שמפונים מביתם ומקבלים מענה. יש בחלק מהיישובים מחלוקות, גם הגיע אליי בצורה קרובה יותר שיישובים שאותם הצבא אמר שמבחינתו לא צריך לפנות והתושבים בפועל לא נמצאים. יש למשל מספר יישובים שנמצאים כרגע במצב, הלכתי לאוצר ובאוצר אמרו לי 'אנחנו צריכים הנחיה מהדרג הצבאי, בלי הנחיה אין לנו איך לממן את זה חוקית'. ברגע שניתנה החלטת ממשלת שבאה ואומרת שבהתאם להנחיות הצבא התבצע פינוי וכו', אני מסכים שבסופו של דבר האחריות להביא פתרון לתושבים היא על הממשלה. אני מסביר את הסיטואציה, זה לא פוטר אותנו מאחריות".
בהמשך השיחה התייחס חבר הכנסת להורדת דירוג האשראי של ישראל על ידי מודי'ס בצל המלחמה. "אני קראתי לעומק כמה וכמה פעמים את ההמלצה של מוד'יס, והמסקנה בעיניי שהתקציב המתוקן שהוגש ל־2024 לא עושה מספיק כי אם גולת הכותרת שמדברים עליה בתור הצעד שמוריד את הגירעון הוא העלאת המע"מ, זה כאילו מה שהם אומרים שהם מצאו לחיוב, אז זה לא מספיק. אנחנו צריכים לבוא ולייצר מנועי צמיחה, ואם רוצים גם להעלות מיסים, אפשר וצריך למצוא דברים אחרים מאשר העלאת מע"מ שפוגעת קודם כול בחלשים".
"שר האוצר מזלזל במודי'ס?", שאלו המגישים, וחבר הכנסת הודה: "אני לא יודע, אני רוצה לקוות שהוא לא מזלזל במודע. יכול להיות שהוא ניסה לעודד וקצת הגזים. לא נכון ששר אוצר יבוא ויגיד שמדובר באנשים שלא מבינים. אני ממקומי בוועדת הכספים אשתדל לעשות הכי הרבה והכי טוב כדי שהתקציב באמת יקבל את השינויים שבעיניי נדרשים".
עריכה: שני רומנו