אודי סגל ואלי כהן

"הכספים הקואליציוניים אלה לא תקציבים שנלקחים לכיס"

ח"כ משה סולומון, סגן יו"ר הכנסת וחבר ועדת הכספים, הגיב לביקורת על הכספים הקואליציוניים ולטענה כי האוכלוסיות המוחלשות נשארו מאחור בתקציב 2024


באיחור של 17 ימים, תקציב 2024 המעודכן הונח על שולחן הכנסת - ובו קיצוצים רבים במגוון תחומים. אודי סגל ואלי כהן, מנכ"ל פתחון לב, שוחחו ב־103fm עם ח"כ משה סולומון (הציונות הדתית), סגן יו"ר הכנסת וחבר ועדת הכספים, אשר התייחס להשפעת התקציב על האוכלוסיות המוחלשות ולמחיר הדמים של קהילת יוצאי אתיופה במערכה.

בפתח השיחה הודה חבר הכנסת כי יש עוד פעולות רבות שצריך לעשות בתחומי החינוך, הרווחה והאוכלוסיות המוחלשות, אך הוסיף כי "לאור המציאות הביטחונית, השינוי הגדול בתקציב המדינה, אני חושב שזה הכי טוב שאפשר להגיע אליו. אני מקווה שעוד בדיונים שמתקיימים כעת, נוכל לשפר את זה גם כן. אני נוהג לפעול מאחורי הקלעים לפני כן, גם באוצר וגם בוועדות, להגיע להסכמות. אנחנו בסוף נמצאים במציאות מאוד מאתגרת".

ח"כ סולומון המשיך וחידד: "נלחמתי על הדברים האלה עוד במאי, שם כן הכנסנו כספים גדולים ברווחה, חינוך, פריפרייה ואוכלוסיות מוחלשות, אבל כעת כשאנחנו במצב של מלחמה ויש כאן קיצוץ בין 5 אחוזים ל־6.7 אחוזים כמעט בכל משרד - אנחנו מנסים כרגע לעשות את ההתאמות".

"הכספים הקואליציוניים אלה לא תקציבים שנלקחים לכיס, גם שם מדובר על רווחה, חינוך, מכינות, בריאות הנפש וכל ארגוני החירום. הכספים האלה שאנחנו דורשים אותם, חלקם רווחה, חינוך", הדגיש. "אני יושב עם שר האוצר בישיבות פרטניות, יושבים סעיף-סעיף ומנסים לראות איך לא פוגעים. אני לא מאותם חברי כנסת שבאים ומאיימים 'אם לא יעשה ככה, נצביע נגד'. אנחנו במלחמה, אנחנו מבינים את האילוצים של המלחמה. אני חושב שהפגיעה ברווחה ובחינוך ובאוכלוסיות המוחלשות נמוך יותר משמעותית ביחס למקומות אחרים".

עוד טען כי "הביטחון התזונתי הוא דבר שנפגע מבעוד מועד, הוא לא קוצץ עכשיו. זה תהליכים שהתחילו עוד קודם לכן ואנחנו כן תיקנו. במאי האחרון כן דאגנו שהקיצוץ יהיה הרבה יותר נמוך ממה שתוכנן".

"בסוף, כל שר אוצר או כל גורם שמקדם תקציב כזה או אחר, ודאי שיש שם תפיסה שלו, אבל בהחלט אני אומר לכם שהתקציב הזה כן מתייחס לשכבות המוחלשות, לרווחה", אמר והוסיף: "אני מסכים שזה לא מספיק, יש הרבה פערים וגירעונות שצריך לתקן של עשרות שנים אחורה. אבל בהחלט גם בתקציב הקודם וגם עכשיו יש מענה, לצערי לא מספיק, אני מודה, גם לרווחה, גם לחינוך וגם לאוכלוסיות המוחלשות".

חוק הגיוס: "בעת הזו לא נכון שיגיע"

לסיום התבקש חבר הכנסת להתייחס לחוק הגיוס, בזמן שרבים ממדינת ישראל מחרפים נפשם במלחמה. "אני חושב שב־7 באוקטובר נפל דבר בישראל, מעבר לכאב ולמציאות המאוד קשה, גם החברה הישראלית מבינה שאי אפשר להתנהל כפי שהיה קודם לכן. גם בנושא הזה, עובדה שאנחנו כרגע משנים את כל נהלי הגיוס והסדרי הגיוס בחברה הכללית. נכון שגם בחברה החרדית יהיו שינויים. אני בעד המתווה של שי פירון - שכל אדם ישרת את המדינה בדרך שבה הוא יכול, זה יכול להיות דרך הצבא, דרך השירות הלאומי, השירות האזרחי וכל מיני יוזמות חברתיות".

"אנחנו דנים בזה כדי לא להביא את החוק הזה. החוק הזה, בעת הזו, לא נכון שיגיע. יש חשיבות גדולה ללימוד תורה, ולכן אני מנסה לדאוג לכך שהחוק הזה לא יעלה, ואם יעלה, הוא יעלה עם התיקונים הנדרשים. הכפייה והחקיקה לגייס את העולם החרדי בצבא הם לא נכונים לאף אחד. לדעתי הדרך אחרי 7 באוקטובר היא להבין שהצורך הביטחוני והחברתי מאוד גדול, וגם החברה החרדית צריכה להבין את זה, מבלי לכפות עליה. שהמנהיגות החרדית תבין שזו זכות לשרת".

עריכה: שני רומנו

16/02/2024

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


ח"כ משה סולומון
ח"כ משה סולומון  |  צילום: יונתן זינדל/פלאש90
Paris