132 יום חלפו מבוקר השבת השחורה ב־7 באוקטובר, ובשבי חמאס עדיין ישנם 134 חטופים, גברים, נשים, ילדים, מבוגרים וחיילים, המשוועים לשוב לביתם. במהלך השעה האחרונה, על פי דיווחו של אהוד יערי ('חדשות 12'), בחמאס טענו כי ישראל מסכימה ל־42 ימי הפוגה בלחימה ללא נסיגה מלאה מרצועת עזה. רונן צור, ראש מטה החטופים, שוחח עם סיון כהן בפתח התוכנית והתייחס לעדכונים האחרונים.
"אנחנו לא נמצאים במעגל העדכונים של חברי הקבינט ושל מערכת הביטחון ברזולוציות האלה. אולי טוב שכך", הודה צור בפתח השיחה. "אלה החלטות ביטחוניות, החלטות שצריכות להתקבל על ידי נבחרי ציבור שיושבים שם כרגע. האחריות לוודא שביטחון המדינה נשמר והשבת החטופים מתבצעת מוטלת עליהם, בדיוק כמו שחטיפת אזרחים ישראלים וחיילים הייתה חלק מהאחריות שלהם. סומך על מקורותיו הטובים של אהוד יערי, ונמתין לעדכונים".
מייד לאחר מכן התייחס להיעדרו של רונן בר מהמשלחת לקהיר. "העמדה של המטה הייתה ברורה ונחרצת, כל ביטול או סיכול של משא ומתן הוא הפקרת החטופים למות. התנעת המשא ומתן היא מלאכה קשה ביותר ומורכבת ביותר. בין כל סבב לסבב עוברים לפעמים שבועות ארוכים, עד שמצליחים להתכנס לאינטרס משותף ששותפים אליו המדינות המתווכות. עד שמצליחים ללכד את כולם סביב איזשהו נייר ואז סביב תאריך ואז סביב מיקום, זה לירוק דם. זה להפעיל לחצים אין־סופיים".
"בזמן הזה, בשבועות האלה, אנשים מתים", זעק. "אזרחים ישראלים הם מתים. או שהם מוצאים להורג או שהם נהרגים בשגגה כתוצאה מפעילות מבצעית או שהם פשוט מתים. כל המאבק שלנו זה לא לאבד את קצה החוט הזה. אני לא מצליח להבין מה עובר בראשו של ראש הממשלה שהוא מוותר על קצה החוט הזה, ויכול להיות שקצה החוט הזה לא יבשיל, יכול להיות שחמאס ישים דברים בלתי אפשריים. אבל אם מערכת הביטחון אומרת לך 'אנחנו יודעים לנסות ולצמצם את הפערים ולהביא לעסקה', אז נתניהו כנבחר ציבור, הוא לא מלך, אתה מחויב להסביר מדוע אתה לא מאפשר את זה".
עוד הדגיש כי "אין ספק שהלחץ הצבאי עוזר להגיע לעסקת חטופים, אבל יש איזונים בין הלחץ הצבאי ללחץ המדיני, וללחץ שמופעל עליהם במשא ומתן. צריך לדעת לאזן בין הלחצים האלה, גם לפני הפעימה הראשונה טענו עוד קצת ממש והלחץ הצבאי יכריע אותם, וראינו מה קרה, עברו שלושה חודשים והלחץ עוד לא הכריע אותם. שומעים את אותו טיעון. אז התקבלה החלטה נכונה ואמיצה אז של מקבלי ההחלטות והוכח שצה"ל מסוגל לחזור בעצימות גבוהה מאוד ללחימה ובהתראה קצרה מאוד. אז כל מה שאנחנו מצפים שיהיה את האיזון הזה שוב בין הלחץ הצבאי ללחץ במשא ומתן כדי להוביל לשחרור החטופים".
עריכה: שני רומנו