על פי דיווחים בכלי התקשורת, ראש הממשלה החליט לקבל את עמדתו של השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר אשר להגבלת ערבים ישראלים מלעלות לתפילה בהר הבית במהלך חודש הרמדאן. חברת ועדת הכספים ח"כ עאידה תומא סלימאן (חד"ש-תע"ל) שוחחה עם אודי סגל ואלי כהן והגיבה על כך.
"מרוב שיצאו כבר הודעות על הוויכוחים והדיונים, מה שרוצה השר לביטחון לאומי ומה שאנשי מערכות הביטחון, השב"כ והמשטרה אומרים, קצת לא מבינים מה ההחלטה הסופית", אמרה. "עד כמה שידוע לי אין החלטה סופית, מדברים על 50 אלף או על 5,000, מדברים על גילאים, על הגבלות שונות. העיקרון שצריך לדבר עליו זה הניסיון הזה לשחק כל פעם בקלף שנקרא מסגד אל־אקצא ורמדאן והניסיון לתאר את החודש הזה כאילו הוא החודש הקטסטרופלי שימיט אסון חדש, בזמן שהוא חודש של צום, של תפילה, שאמור להיות דווקא ההפך בדיוק ממה שמתארים אילו לא היו מייצרים את הפרובוקציות סביב זה. אני לא מוסלמית, אבל עניין המסגד לא קשור רק למוסלמים".
בהמשך הבהירה: "אני חושבת שהפרובוקציות שמובילות הממשלות השונות כלפי החודש הזה, גם באיסור הכניסה לאל־אקצא... כל שנה כאילו מטפלים בנושא כאילו זו פעם ראשונה, כאילו אין בזה רצף ותוכניות. אני לא מצדיקה שום פגיעה באזרחים ועלייה במקרים של פגיעה באזרחים בשום פנים ואופן. אני חושבת שיש פרובוקציות המובלות על ידי הממשלה שפוגעות בין אם בכוונה ובין אם לא, ואם לא בכוונה, אני לא מבינה כלום. אמורים להבין כבר שלפגוע ברגשות הדתיים של האנשים במקומות הקדושים שלהם זה מעורר הרבה כעסים, אני לא מצדיקה את התגובות. כן, זה נחשב לפרובוקציה. בהתחלה מנעו הגעת אנשים מהשטחים לאל־אקצא, אחר כך את אנשי ירושלים המזרחית, ועכשיו מדברים על למנוע מהאוכלוסייה הערבית, אז מי ייכנס לאל־אקצא חוץ מהמתנחלים וההזויים שרוצים לבנות את בית המדרש?".
"מישהו בדק מה העלייה במספר ההיהודים מתנחלים שנכנסים למסגד אל־אקצא כל יום? כל הזמן יש עלייה. זה חלק מתוכנית שלמה לרוקן את אל־אקצא מהמתפללים המוסלמים לאט לאט. מבחינתי מקומות קדושים נועדו לתפילה. אם מישהו משתמש בזה כדי לפגוע באחרים, אני נגד. אני גם נגד שהצבא והמשטרה נכנסים למקום הקדוש הזה והרבה פעמים רומסים דברים בתוך המסגד. אם יש אבנים בתוך המסגד, שישימו שמירה על הצד של הכותל וימנעו כל פגיעה ויביאו את מי שמנסה לפגוע לדין. למנוע באופן גורף זאת החלטה פוליטית. אני לא מוסלמית ולא מאמינה גדולה, אבל פוגע בי כשיש אנשים שצריכים להתפלל ברחובות כי מונעים מהם להגיע למסגד שלהם. בשביל העולם כולו, ירושלים המזרחית תחת כיבוש. אין שוויון בין המתנחל והכובש לנכבש, בואו לא נשלה את עצמנו".
על הקיצוץ בתקציב למגזר הערבי, אמרה חברת ועדת הכספים: "זו לא תקלה אלא מדיניות מכוונת, ובעיניי זה פשע ששר האוצר עושה כלפי האוכלוסייה הערבית, כלפי אזרחי המדינה וכלפי כלכלת ישראל באופן גורף. 87 אחוז מתקציב התוכניות של המגזר מנוצלים, ולפי משרדי הממשלה השאר לא מנוצל בגלל כל מיני חסמים שלא תלויים ברצון האוכלוסייה להשתמש בתקציב. זה האחוז הכי גבוה בניצול תקציבים בתוכניות ממשלתיות, ומשרד האוצר אמר את זה. התוכנית למיגור בעיית הפשיעה באוכלוסייה הערבית, יש אדם נורמלי במדינה שיחשוב לקצץ בתקציב הזה?".
"אם תהיה ממשלה שמוכנה לכבד את הייצוג הפוליטי שלנו בצורה המתאימה מבלי לדרוש מאיתנו ויתורים שאנו לא מוכנים לעשות, נשמח להיות חלק מהממשלה ואנחנו אלה במיוחד בחד"ש כשהטבענו את המושג הזה כאשר תמכנו אפילו מבחוץ בממשלת רבין, כשהוא היה צריך את התמיכה שלנו", הבהירה תומא סלימאן.
עריכה: מיכל קדוש