אופטימיות זהירה נרשמה עם חזרת המשלחת הישראלית מפסגת פריז, במסגרת המשא ומתן לשחרור 134 החטופים בשבי חמאס. זאת, בצל התבטאויותיהם השנויות במחלוקות של שר האוצר בצלאל סמוטריץ' וראש הממשלה בנימין נתניהו בנושא. ענת דוידוב ואודי סגל דנו בכך ב־103fm עם סא"ל (מיל') אבי כאלו, לשעבר רמ"ח שבויים ונעדרים באמ"ן.
תחילה ביקש כאלו להתייחס למצב הלחימה ברצועת עזה ולתקריות האחרונות של כוחות צה"ל הפועלים בשטח עם מחבלי חמאס. "אני חושב שאנחנו רואים בסוף התהוות של חמאס כארגון גרילה. אם התחלנו מארגון צבאי עם היכולות והתשתיות הצבאיות שלא היו מביישות מדינת עולם שלישי מתקדמת, אנחנו רואים את חמאס מתהווה יותר ויותר כארגון גרילה שמנסה לזנב בצה"ל בתת קרקע או במרחבי חיכוך אפשריים, אך לא מעבר לזה. גם התפיסה של מלחמת גרילה לאורך שבועות ואולי שנים קדימה ביום שאחרי המלחמה, מחייבת כמובן תפיסת ביטחון ישראלית מגובשת ביחס ל'יום שאחרי' ברצועה".
מייד לאחר מכן הביע את עמדתו בנוגע למגעים המתקדמים לעסקה נוספת שתביא לשחרור חטופים משבי החמאס. "בעיניי העסקה הזו מגלמת אינטרס שנמצא בלב תפיסת הביטחון הלאומי הישראלי בעת הזו. אני טוען שהגענו לנקודת שווי משקל קריטית במערכה, העובדה שצה"ל נמצא על פאתי רפיח וגם השיח המתנהל עם החמאס, כשכל זה נעטף בהקשר של מסגרת אזורית שבה הקרבות מצפון עם חיזבאללה עדיין לא הגיעו ליישוב על ידי האמריקנים, החות'ים מדרום, בחירות בארה"ב - יש כאן שורה ארוכה של מרכיבים שבהם עסקת חטופים הופכת את האירוע הזה לנכס עבור המערב. בהתאם גם יכול להקנות נקודות משמעותיות לישראל בתהליך, מעבר לצורך האקוטי שלנו להסדרה בצפון שתוכל לאפשר השבת תושבים".
"אני מצטרף לתחושה שמתעוררת איזושהי אי נוחות ביחס להתבטאויות האחרונות", אמר כאלו בנוגע לדבריהם של ראש הממשלה ושרים בממשלה סביב עסקת החטופים והמחיר שישראל תיאלץ לשלם על מנת להשיבם ארצה. "גם הריאיון האחרון של ראש הממשלה לטעמי היה פחות נכון בחלק מההתבטאויות שלו. המסרים של סמוטריץ' בוודאי אינם מקדמים. השיח על הניצחון המוחלט, השוט של רפיח, חמאס מבין את התמונה הזו, הוא שם לגמרי, ולכן גם הוא נכון להירתם במגבלותיו לדיאלוג יותר בונה עם ישראל. אז להוסיף עוד שמן למדורה? נראה כאילו אתה מנסה לשחק באש בכוונת מכוון, ואני לא משוכנע שזו הדרך לנהל משא ומתן".
עוד טען כי "המסרים שיוצאים מהתקשורת הישראלית על כך שישראל מוסיפה תנאים נוספים אחרי שגובש מתווה, לא תתרום לתהליך הזה וסביר שגם חמאס יסרב. כל מתווה פריז באשר הוא הוא מתווה שמעיד על תהליך טוב של אבולוציה במשא ומתן. אנחנו רואים מתווה שהולך ונעשה יותר נוח לישראל, גם התנאים של חמאס להפסקת אש יותר רכים. יש עבודה שדרכה אפשר להביא לידי מימוש".
כמו כן, כאשר נשאל אם דרישת שמות השבויים שבחיים היא הגיונית במצב הנוכחי, השיב כאלו נחרצות: "היא בוודאי הגיונית, אבל משא ומתן זה לא תוכנית כבקשתך. אם אתה באמת רוצה בהצלחה של משא ומתן אתה צריך כמות רצינית של אינטליגנציה רגשית וסביבתית לתהליך, ולשים את מה שאפשר ולא מה שאי אפשר. אני לא משוכנע שהדרישה הזו, שהיא ראויה כשלעצמה, אבל האם יש בכך כדי לתרום להשבת של כ־50 חטופים שנמצאים באפשרות להחזירם? אני לא משוכנע שזו הדרישה".
"מתווה פריז מתכתב עם המציאות בשטח - חמאס מבין שהוא בעולמו שלו עסוק בהשוואת החיים שבידיו לשרידותו, ולכן הוא מוכן ללכת לעסקת ביניים", הכריז והוסיף: "אני סבור שאין פה הפתעה גדולה. כבר מהימים הראשונים אחרי הטראומה של שבעה באוקטובר ידענו להגיד שחמאס יסחור בחטופים באופן ציני, יפגע במשפחות, יעורר מתח בחברה הישראלית - כל האג'נדות שמשרתות פרופגנדה של ארגון טרור רצחני כמו חמאס. הוא ינצל את הדבר הזה כדי להטיב את תנאיו לקראת היום שאחרי".
לסיום הדגיש סא"ל (מיל') כאלו כי "בוודאי שכניסה משותפת ישראלית לתוך תהליך של היום שאחרי בדיאלוג עם המערב יכולה לאפשר ששאר החטופים יוחזרו עם סיום הלחימה".
עריכה: שני רומנו