הכתבת המדינית מוריה אסרף וולברג ('חדשות 13') שוחחה עם אודי סגל וטל שלו ועדכנה כי ראש הממשלה נתניהו נתן הנחיה לשגריר ישראל בארה"ב מייק הרצוג שלא לטפל בביקורו של השר גנץ בארה"ב שיחל מחר (ב').
"אני חושבת שבסוף כל מי ששם את טובת מדינת ישראל ראשונה במעלה בימים כאלה, צריך לברך על נסיעה של שר בקבינט המלחמה לארה"ב, על פגישות מהסוג הזה", טענה אסרף וולברג והוסיפה: "העמדות בין נתניהו לבין גנץ לא שונות מהותית, הן אפילו די זהות בהרבה מאוד סוגיות, בטח בסוגיה ההומניטרית, גם בסוגיית היום שאחרי. נתניהו פשוט לא מקבל החלטות".
לטענתה, "אין הרבה פערים בין נתניהו לבין גנץ, זה רק עניינים פוליטיים. נתניהו היה צריך בעיניי לחבק את הנסיעה הזו של השר גנץ, בטח שלא לתת הנחיות לשגריר בוושינגטון, שאמור להיות דמות ממלכתית, דיפלומטית ומקצועית, שלא לקחת חלק באותן פגישות. הפגישות של גנץ יתחילו מחר. הוא טס בלי אישור של ראש הממשלה".
במהלך השיחה גם התייחסה לסוגיית החטופים ולמגעים על עסקה אפשרית: "אם תשאל את הגורמים שמקבלים את ההחלטות, אם זה בסביבת ראש הממשלה ואם זה גם חברי קבינט המלחמה, אם לא תהיה עסקה במהלך השבועות הקרובים ואם לא נלך באמת להפוגת אש של שישה שבועות, אנחנו נראה קודם כול העמקה שאנחנו כבר רואים בח'אן יונס, ואחר כך כן הליכה למהלך ברפיח".
"אם יש עסקה, האירוע הוא אחר, ואתה הולך להפוגה של חודש וחצי ואתה לא יודע מתי תחדש את האש, ואחר כך יצטרכו לבצע את המהלך ברפיח שכאמור לא נמצא בכלל בסימן שאלה", הוסיפה.
"עד לפני שבוע כל גורם מבין עניין בישראל העריך שכל הצדדים רוצים הפסקת אש לקראת רמדאן, אבל רמדאן מתחיל בדיוק בעוד שבוע. המתווה בפריז גובש לפני שבוע ויומיים, ועדיין לא הגיעה תשובת חמאס. להגיע לסיכומים לפני תחילת השבוע הבא, כולל הצבעה בממשלה, כולל סיכום על זהויות המחבלים, אני לא חושבת שזה דבר ריאלי", טענה.
לדבריה, "ישראל חותרת להפסקת אש, ומבחינתה גם להגיע לסיכומים במהלך חודש רמדאן, אבל הסיטואציה שבה בכל החודש הזה תהיה הפסקת אש, אני חושבת שמתחילים להבין שזה יעד מאוד מאוד שאפתני, כי המשמעות היא פשוט לסגור את העסקה הזו בחמישה ימים. היום יתחדשו השיחות בקהיר, המתווכות יגיעו, יגיעו לשם משלחות שונות, ישראל לא מגיעה בשלב הזה. ישראל עדיין מתעקשת לקבל את רשימת השמות של החטופים שנמצאים בחיים, כלומר מי יהיה חלק מאותה עסקה הומניטרית, אם תצא לפועל, ועד לרגע זה, למעלה משבוע מאז הפגישות בפריז, חמאס פשוט מסרב להעביר את רשימת החטופים שנמצאים בחיים".
בהמשך הסבירה את משמעות הצנחת הסיוע ההומניטרי של ארה"ב לעזה. "ראינו שזה קרה רק בסוף השבוע אחרי התקרית ביום חמישי, ששם נפגעו עזתים שבאו לאסוף את האוכל. מה שאומרים האמריקנים, גם אלה שמקבלים את העמדה הישראלית, הם אומרים עדיין 'הרעב בעזה זו אחריות שלכם. אתם אלה שהובלתם לסיטואציה הזו', ואנחנו רואים את המשלוחים שמצניחים לתוך עזה".
"יהיו עוד כמה משלוחים כאלה במהלך הימים הקרובים. זו טיפה בים, צריך להגיד. זה לא משנה את המצב באופן מהותי. הדרישה האמריקנית נותרה בעינה מישראל, זו הדרישה לאורך כל החודשים האחרונים, להגדיל עוד את הסיוע. יש שיח על אפשרות לפתוח נתיב ימי, יש כל מיני קשיים בדרך, ויש גם את הדרישה האמריקנית להכניס קמח דרך נמל אשדוד ועוד לא מעט דרישות שישראל לחלקן אגב כבר נתנה התחייבות לאמריקנים, ואז היא פשוט לא מקיימת, וגם על זה הזעם, אני חושבת, נצבר ונאגר מצד הממשל. יש תסכול מאוד גדול סביב הסוגיה ההומניטרית", הבהירה.