פרופ' יולי תמיר, נשיאת מכללת בית ברל, שוחחה עם אריה אלדד ובן כספית ב־103fm והסבירה מדוע המכללה העדיפה את הסיסמה 'נצמח מזה ביחד' על פני 'ביחד ננצח' מחשש לפגיעה בסטודנטים ערבים.
"מעולם לא היה לנו שלט 'ביחד ננצח'. שקלנו ושאלנו את עצמנו מה אנחנו רוצים לתלות כביטוי להזדהות שלנו עם החברה הישראלית, שדרך אגב באה לידי ביטוי בעשרות פעולות של התנדבות עם המפונים בתחומי חינוך, תמיכה בחיילי המילואים ותמיכה בסגל שלנו", אמרה תמיר.
לדבריה, "אנחנו לא יושבים על המרפסת ומסתכלים על המצב, אנחנו חלק מאוד פעיל ודומיננטי בסיוע שניתן לחיילים ולמפונים ולמשפחות בכל דרך אפשרית. אבל כששאלנו את עצמנו מה הסיסמה הנכונה לבית ספר, למקום חינוכי, הנושא של 'לנצח' - אני מודה, זו החלטה בעיקר שלי - נראה לא נכון. אני לא גנרל ואני לא מנצחת אף אחד, אני בונה חברה שיודעת לצמוח, להתמודד ולהחליט ביחד איך מתוך הקושי יצמח גם משהו שהוא פורה, והוא יעזור לנו להתמודד עם העתיד. זאת עמדתי על התמודדות עם משבר וזה מה שנכתב במכללה, ואני מאוד גאה בשלט הזה".
עוד טענה: "אני חושבת שיש רבדים שונים בחברה. יש רובד של רפואה, ושם יש סיסמאות שמתאימות לשם, ויש רובד של צבא ויש שם סיסמאות שמתאימות לשם, ויש רובד חינוכי ושם יש סיסמאות לשם. וכששמים לי על הבייגלה 'ביחד ננצח', אני לא בטוחה שזה הכי טוב. אני רוצה שבכל תחום בחברה הישראלית אנחנו נחשוב איך נצמח הכי טוב מהמשבר הנוכחי הזה. המשבר הזה הוא עמוק וחמור וקשה וכואב, והרצון שלי הוא לדעת איך לצמוח ולא איך להתנקם".
בהמשך הסבירה: "מכללת בית ברל היא המכללה היחידה שב־12 באוקטובר פרסמה, על הסגל היהודי והסגל הערבי שלה, עמדה ברורה, חד משמעית, נוקבת, נגד הטבח, נגד כל המעשים המזעזעים שנעשו שם. לא היה צל צילו של היסוס. אנחנו המכללה היחידה שהסגל הערבי שלה נסע לבארי יחד עם חברי בארי שהם חברי הסגל שלנו, כדי להביע ולראות וללמוד ולהיות מזועזעים עד כמה שבן אנוש יכול להיות ממה שקרה".
"אני חושבת שלי כאשת חינוך יש תפקיד אחד והוא ברור, והוא עוסק באנשים שעובדים יחד לקראת העתיד. אם היו אצלי חבר'ה מהחברה הערבית שהתנדבו לטפל במפונים, זה נובע מהעמדה הזאת שלי. העמדה שלי כלפי השותפים שלי היא לא לעומתית אלא משתפת, למה? כי אני יודעת שהם נגד חמאס ונגד הטבח. עכשיו השאלה היא איך הולכים מכאן והלאה, בכוחנות או בשותפות - ואני בצד של השותפות", הוסיפה.