חבר הכנסת עו"ד שמחה רוטמן (הציונות הדתית), יו"ר ועדת חוקה, חוק ומשפט של הכנסת, שוחח עם אראל סג"ל וליאת רון. הוא התייחס לדיון הסוער בוועדת העבודה והרווחה וטען כי משרד הביטחון הגיש הסתייגות נגד חוק שיביא צדק לנפגעי טרור.
"זה היה דיון שבעיניי באמת מלמד עד כמה אנחנו עמוק כאשר אנחנו עוסקים בקונספציה של מערכת צבאית, אתמול קיבלנו הצצה מדהימה לדבר הזה", אמר ח"כ רוטמן בפתח השיחה. "בכנסת הזו לקחנו כפרויקט את כל נושא התביעות של נפגעי הטרור. גילינו שהכסף הוא הדלק של הטרור, ארגוני טרור זה מכונה משומנת, הם לוקחים כסף ומתרגמים אותו לטרור. מי מממנת הטרור הגדולה ביותר במזרח התיכון? מדינת ישראל".
ח"כ רוטמן המשיך וטען כי "אתמול מה שהתגלה זה דבר מאוד פשוט, קבענו בחוק שאפשר לתבוע סכום פיצויים לעודד את נפגעי הטרור לתבוע. עד היום יש חסם מאוד גדול על נפגעי הטרור לתבוע, כי בשנייה שהם תובעים - אם הם מתחילים לגבות את הכסף, אומרים להם 'תפסידו את הפיצויים כי זכות התביעה שייכת למדינה'. באנו ואמרנו 'הם יוכלו לתבוע 75 אחוזים ממה ששילמה להם המדינה בלי לפגוע בזכות לפיצויים'. באה המדינה ואמרה 'אתם פוגעים לנו בזכות לתבוע בעצמנו'. שאלתי בדיון שאלה מאוד פשוטה - כמה תביעות הגשתם? התשובה הייתה אפס".
"בא נציג משרד הביטחון אומר בדיון 'חבר'ה אני מבקש תפחיתו, לא ייתכן שהרשות הפלסטינית תישא בתשלום, זה עלול לפגוע ברשות. אנחנו רוצים שנפגעי הטרור יקבלו פחות', שהיא תוכל להמשיך בשמחה ובשלווה לממן טרור", תקף. "כל ממשלות ישראל וממשלים בארה"ב התנגדו באופן אקטיבי שחס ושלום מי שממן טרור בישראל לא ישלם על זה. אותו ממשל אמריקני שנמצא עכשיו ומטיל סנקציות על בעלי חוות שמישהו שיקר עליהם שהם עושים משהו ביו"ש, הוא אותו ממשל שמתנגד ומפעיל לחצים על הממסד שלנו להמשיך את תזרים המזומנים לטרור לרשות".
עוד הדגיש כי "כולנו, כל מדינת ישראל - דרג מקצועי, מדיני, חטאנו ופשענו. עכשיו? אחרי? אחרי שראינו מה קורה שמתעלמים מכסף שזורם לטרור? מלחמה חמישה חודשים - עכשיו? העיקר שיהיה עוד כסף לאבו מאזן לשלם לחברים המושחתים שלו? זו הזיה שאין כדוגמתה".
כמו כן, כאשר נשאל איפה ראש הממשלה, השיב ח"כ רוטמן נחרצות: "אני מאשים את נתניהו, נשלחת עכשיו משלחת לוושינגטון בנוגע למה שקורה ברפיח. אם עמדתו של מתאם הפעולות בשטחים היא כזו שצריך לתחזק את הרשות ולגרוע כסף מנפגעי טרור רק כדי לעזור לרשות, אם זו תפיסתו הרשמית של מתאם הפעולות בשטחים שאנחנו צריכים לשפר את מצבה של הרשות, לשלוח אותו לוושינגטון זו טעות גדולה של הממשלה, טעות גדולה של מי שהחליט על זה. לשלוח מישהו שמושקע כל כך עמוק ברשות כדי לבדוק מה יהיה ביום שאחרי בעזה או ברפיח? ליקוי מאורות".
"מה קורה עם הרפורמה המשפטית?", הקשה סג"ל, וח"כ רוטמן הבהיר: "זה דיון אחר לחלוטין. יש הסכמה רחבה בציבור הישראלית שנדרשת רפורמה. השאלה כרגע היא עכשיו, בנקודת הזמן הנוכחית שיש הסכמה מקיר לקיר בכנסת, בציבור, בצבא, אין מחלוקות - לא על מדינה פלסטינית, לא על מה שצריך לעשות בעזה. ואנחנו בכוחות עצמנו, הממשלה הזו, בניגוד לעמדת רוב מוחלט של הציבור שתמך בה, ממשיכים לתחזק ולשלם לקונספציה".
עריכה: שני רומנו