המלחמה אמנם עדיין כאן, אך מבוקר השבת השחורה אין ספק שהבנו הלכה למעשה שאנו כאן יחד, שונים ככל שנהיה האחד מהשני. בפרק ה־32 של 'עתיד מזהיר' בהגשת ניל"י גולדפיין ומלי אלקובי על כל המתחדש בעולם העבודה, אירחו השתיים את אליק קנטור, מנכ"ל קבוצת 'באבקום', על חשיבות הגיוון במקומות העבודה חדשות לבקרים, בייחוד בימים מורכבים אלה.
"אנחנו מדברים על אחד הדברים חשובים מבחינת היכולת של מקומות העבודה להיות יצירתיים בעולם העבודה החדש - לאפשר לגיוון רחב מאוד של אנשים בתוך הארגון מבחינת כישרונות, ניסיון, גילאים, מגזרים ותרבויות", פתחה אלקובי. "האתגר תמיד קיים, והוא כל פעם חווה עליות וירידות. עכשיו זה עוד יותר מאתגר בכל הנוגע למגזר הערבי ויהודי בגלל המלחמה. אני מניחה שככל שהזמן יחלוף זה ילך וישתפר".
בתגובה, הוסיפה גולדפיין: "אם מדינה יודעת לנצל בצורה נכונה, אפקטיבית וראויה, את שלל הגוונים והצבעים של האוכלוסייה, היא יכולה לעשות זינוק מטורף גם באיכות חיים וגם בפרודוקטיביות וביצירתיות. כשהחל מחסור ברופאים ואחיות ואף בכוח אדם סיעודי נכנסו אנשים מהחברה הערבית, והיום בכל בית חולים נראה גיוון מקסים ואנשים שעובדים ביחד. כשאתה כן עובד עם אנשים שונים ממך, זה יותר קל כשזה הופך לאישי. אם אנו כן רוצים להשאיר לנו את התקווה שעוד יהיה פה שלום או לפחות מערכת יחסים שמאפשרת חיים בלי פחד, כדאי מאוד שגם אנחנו נהיה פרו אקטיביים ונעשה עם זה משהו".
"אנחנו חברה שהוקמה מהתחלה כחברה רב תרבותית", שיתף קנטור. "הרעיון היה לפתוח את הדלת לדו קיום, לקריירה, לאזורים חדשים, לעבודה ביחד, ואפשר להגיד שאנחנו הדור החדש של הראייה הזאת. 'באבקום' נבנתה מהתחלה כחברה שיש לה רגל עסקית ורגל חברתית, והרעיון היה שזה הולך ביחד, שזה חייב להיות משהו שתהיה לו השפעה על כמה שיותר אנשים בסביבה. ברגע שאתה מפתח מנהלים מכל המגוון שדיברתי עליו, ואנחנו מקפידים על זה, לעומת חברות אחרות שמשלבות אבל בתפקידים פשוטים. אחוזי המנהלים ואחוזי האנשים מכל החברות הם די דומים, כולל סמנכ"לים".
בהמשך, הוסיף: "ההסתכלות שלנו אחרת לגמרי, כולם מקבלים את כולם, כל אחד בגיוון שלו. הנקודה היא מאוד פשוטה, ברגע שאתה מפתח מנהלים מכל המגוון הזה שדיברתי עליו, ואנחנו מקפידים על זה, לעומת חברות אחרות שאומרות: 'כן גם אצלנו עובדים ערבים, אבל ערבים עובדים ברצפת הייצור, בתפקידים פשוטים'. אצלנו מכולם יש לנו מנהלים בכל הרמות, אחוזי המנהלים ואחוזי האנשים מכל החברות. החברה נבנתה מההתחלה עם השרירים האלה. זו לא חוכמה ביומיום לא להתייחס לרב תרבותיות, ופתאום כשיש אירוע קיצוני להתחיל לטפל בכך. כשאתה מההתחלה עם המגוון הרחב, זה מאחד. ויש תקופות, בייחוד בתקופות יותר מתוחות, כשהעובדים שלנו אומרים שהם מרגישים יותר טוב בעבודה מאשר בחוץ. אני חושב שלרב תרבותיות אין משמעות אם העסק לא מצטיין ומצליח, היא מנוף להצלחה".
את דבריו, סיכם אליק עם כמה עצות חכמות לאחר שנים של ניסיון: "הטיפ העיקרי שלי הוא להתייחס לכולם באופן שווה ואף לשפוט אותם באופן שווה". "הגיוון עושה יתרון יחסי אדיר מבחינת היצירתיות, וכך גם מבחינת היכולת לגייס אנשים מצוינים שהיום לא עובדים", הוסיפה מלי.
עריכה: חרות עזאני ומיכל קדוש