אתמול (ב') בחרה ארצות הברית שלא להטיל וטו על ההצעה שעלתה במועצת הביטחון של האו"ם, הקוראת להפסקת אש מיידית בעזה ללא תנאי של שחרור החטופים. חבר הכנסת משה סעדה שוחח עם אודי סגל וענת דוידוב והגיב לדברים.
"זה המשבר העמוק ביותר שהיה אי פעם עם ארה"ב?", תהה סגל, וח"כ סעדה השיב: "לא יודע אם העמוק ביותר, אבל זה משבר משמעותי. גם את המשבר הזה צריך לקחת בפרופורציות, הקשר עם ארה"ב חזק, גלנט שם עכשיו, לכן השיח עוד ממשיך להתקיים, אבל כן, יש חילוקי דעות".
ח"כ סעדה המשיך וביקר את התנהלות ארה"ב בהצבעה במועצת הביטחון של האו"ם. "ארה"ב אתמול פעם ראשונה לא קשרה בין הפסקת האש לשחרור החטופים, ולצערי הראשונים לברך היו החמאס שבירכו על ההחלטה הזו, והם גם היו הראשונים להגיד שהם לא היו מוכנים לשום עסקה. לצערי ממה שהם מרגישים, הם קיבלו אתמול רוח גבית, זה מה שהם אומרים, ולא לשם ייחלנו. חמאס אומר אתמול שהוא מברך את ההחלטה של ארה"ב. ככל שאנחנו מתקרבים לנובמבר 2024, היחס של ארה"ב הולך ומתקרר. נובמבר זה מעבר לפינה, בארה"ב אנחנו בתקופת בחירות, זה משפיע".
"אני חושב שברור לכולם שכדי לסיים את הלחימה הזו צריך לכבוש את רפיח, להחזיר את החטופים ולנצח. אין מחלוקת", טען חבר הכנסת והוסיף: "אי אפשר להתעלם ששלושים אחוזים מהתומכים של ביידן הם אנשים שיותר בצד השמאלי בארה"ב. לכן אנחנו רואים ככל שחולף הזמן שיח אחר. תקשיב למה שהם אומרים, הם מבינים את הערכיות שלנו, את מה שמדינת ישראל עושה, הם מנהלים שיח עכשיו עם גלנט על כניסה לרפיח, וברור לי שבסופו של יום הם מבינים את הצורך הישראלי, שזה הולך לקרות בתקופה הקרובה, במיוחד על רקע סירוב החמאס".
עוד הדגיש כי "אנחנו מדינה ריבונית ויש אמירה, ברגע שפוגעים בסיכוי להחזיר את החטופים שלנו צריכה להיות אמירה עקרונית וערכית. מצד שני, השיח מתקיים. עם כל הכבוד לרון דרמר, שר הביטחון שם מנהל את השיח. צריך לקחת את הדברים בפרופורציות - השיח מתקיים, יהיו הסכמות לגבי רפיח, וברור לכולכם שגם נכבוש את רפיח, נחזיר את החטופים וננצח".
"אנחנו יכולים בלי ארה"ב?", הקשתה דוידוב, וח"כ סעדה הודה: "אני חושב שזה לא נכון לפעול בלי ארה"ב, במיוחד שהקשר בינינו הוא לא קשר של אינטרסים, הוא קשר של ערכים. גלנט שם עכשיו מתקבל שם בברכה".
בנוסף התייחס חבר הכנסת ממפלגת הליכוד לפרישתו של גדעון סער מהממשלה. "סער היה צריך להישאר בממשלה, זה עוד קול ימני, וחשוב שהקול הזה יישמע. חשוב שיהיה שם כדי לתמוך, אנחנו בעיצומה של מלחמה ואולי לפני המלחמה הבאה. הוא היה צריך להצטרף לקבינט המלחמה, לצערי זה לא קרה".
"אני חושב שהיה נכון שהוא יהיה חלק מקבינט המלחמה, וגם ככל שהוא לא, יש ערך שהקול שלו יישמע גם בממשלה, גם זה חשוב. במיוחד כשאנחנו במלחמה, שימו את האגו בצד, תסתכלו על החיילים, הם עזבו הכול, תנהגו באותה צורה - שימו את האגו בצד, תחזקו את עם ישראל כרגע", סיכם.
עריכה: שני רומנו