על רקע הקריאות הרבות מצד האופוזיציה והמחאות הדורשות בחירות בהקדם, ח"כ גדעון סער קרא לקביעת תאריך מוסכם והציע את ינואר 2025 כמועד אפשרי. ח"כ זאב אלקין, יו"ר סיעת הימין הממלכתי וחבר ועדת חוץ וביטחון, שוחח ב־103fm עם ענת דוידוב וניסים משעל והתייחס לדברים.
"ברור שהרעיון שנתניהו אוחז בו, שניתן להישאר עד שנת 2026 ולסיים את הקדנציה, הוא לא מעשי", הכריז ח"כ אלקין. "אין היגיון שמדינת ישראל, אחרי שינוי כל כך דרמטי וטלטלה כל כך דרמטית של מה שקרה פה בשבעה באוקטובר ושינוי דרמטי בדעת הקהל, אני לא חושב שהוא יוכל להתבצר עם ה־64 במצב המשברים שיש לו. תראה את השבר סביב חוק הגיוס, עכשיו גם החרדים מאיימים עליו לפרק את הממשלה בקיץ. יכול להיות שזה יקרה. אני מכיר מהניסיון שלי לא מעט מצבים שגורמים חרדים, גם כשלא רוצים לצאת מהממשלה, בסוף הדינמיקה ועמדות הרבנים מובילים אותם לשם".
על הרצון מצד החרדים שנתניהו ימשיך לכהן כראש ממשלה, אמר: "כרגע הוא לא מסוגל לספק להם מה שהם רוצים וצריכים. בסופו של דבר, מצד אחד ברור שצריך שינוי בהנהגה, העם דורש את זה ורוב גדול רוצה את זה. מצד שני אנחנו בעיצומה של מלחמה, וברור שלצאת לבחירות, אנחנו לקראת מבצע ברפיח, זה גם אירוע לא כל כך פשוט. לכן הצענו לנסות להגיע לתאריך בחירות מוסכם, כי מצד אחד מי שרוצה בחירות כמה שיותר מהר, ברור שזה לא יהיה לפני נובמבר 2024".
ח"כ אלקין המשיך וטען כי "כל מי שיש לו איזושהי הערכה פוליטית מושכלת מבין שכנראה הבחירות יהיו לא מאוחר ממאי 2025, ובאמצע הצענו לנסות להגיע להסכמות. זה הבסיס של ההצעה שלנו, להיפגש באמצע ולהגיע לזה בצורה מוסכמת בלי מלחמה פנימית בתוך החברה הישראלית, כי אנחנו כרגע במלחמה מול האויב מולנו, ושם צריך לרכז את המאמצים".
נוסף על כך התייחס ח"כ אלקין לפרישת מפלגתו ממשלת החירום והמעבר לאופוזיציה. "יש לנו ביקורת שהולכת ומצטברת בחודשים האחרונים, והשמענו אותה לא פעם ולא פעמיים על דרך ניהול המלחמה - התפיסה שצריך לא להוריד את הלחץ הצבאי, לפרוס מלחמה לתקופה ארוכה. בסוף בניהול המלחמה הזו יש היבטים מדיניים ולא רק ביטחוניים. לפני חודשיים אמרנו שצריך להתחיל פעולה ברפיח. כשאתה מדשדש בעזה אתה לא מסוגל לטפל בצפון".
"אם לפני חודשיים היינו יוצאים למבצע ברפיח, ההתנגדות האמריקנית הייתה פחות מעכשיו", התרעם והוסיף: "מה שקורה עם כל מנגנון שליטת חמאס באוכלוסייה האזרחית, גם כאן אנחנו רחוקים מזה שחמאס ירגיש בלחץ. כשחמאס היה בלחץ הגענו להסכם הראשון, היום הוא מנהל את המשא ומתן מעמדת כוח. אם זה קורה כמעט שישה חודשים אחרי תחילת המלחמה מול האויב הכי חלש שלנו במזרח התיכון, אנחנו צריכים לשאול את עצמנו אם יש דברים שצריך לעשות אחרת".
לסיום הבהיר ח"כ אלקין כי "ברגע שראינו שאין לראש הממשלה וגנץ רצון לשנות, וחושבים שהמצב כרגע הוא טוב, אז אתה לא יכול להיות אחראי בלי סמכות ובלי יכולת להשפיע לאן זה הולך, אם אתה חושב שזה הולך לכיוון לא נכון".
עריכה: שני רומנו