דיון חירום מצמרר התקיים היום (ג') בוועדה לקידום מעמד האישה, שבמסגרתו זעקו משוחררות מהשבי וקרובי משפחות החטופים להביא באופן מיידי לשחרור החטופים והחטופות המצויים בשבי חמאס. מירב לשם גונן, אימה של רומי, המצויה בשבי מבוקר השבת השחורה ב־7 באוקטובר, התייחסה למתרחש בדיון. לשיחה הצטרפה יו"ר סיעת יש עתיד וחברת הוועדה לקידום מעמד האישה ושוויון מגדרי בכנסת חברת הכנסת מירב בן ארי והגיבה אף היא לעדויות המזעזעות במהלך הדיון.
"הייתי בשתי הוועדות היום, זה היה לשמוע עוד פעם את העדויות, אפילו ברמה גבוהה יותר עם השלכה למה שקורה בשבי", אמרה. "זה הכי נורא בעולם, לחיות בכל רגע את הדברים. אנחנו לא באמת יודעים מה עובר על רומי, זה לחיות את הדברים שקרו לכל כך הרבה נשים, וגם לגברים, אבל הדיבור לרוב הוא על נשים, וזה קרה גם לשבות. אנו יודעים רק חלק מהעדויות, אני מניחה, כמו שעמית סוסנה שיתפה באומץ רב רק בשביל לוודא שאף אחד לא מתבלבל וחושב שהן שמורות בכלא. הן עוברות עינויים, אונס, זה מה שהיא חיה, וזה מה שכנראה קרה לרובן אם לא לכולן שם".
עוד הוסיפה, כי: "חובה על כל חבר בקבינט להקשיב, אני יודעת שזה לא קל, אך לא להיות נוכחים ולא לעשות פעולות זה כמו לראות אונס, לסובב את הראש וללכת. אם זה על הנפש שלהן ואם על גופן, כל חברי הקבינט המצומצם והמורחב היו צריכים להגיע, ואם לא לוועדה בבוקר - כן להגיע לוועדת חוץ וביטחון. הם היו צריכים להגיע כדי לשמוע את הדוח הנוראי הזה. הייתי מוכנה להקריא לכל אחד ואחד מהשרים וחברי הקבינט את הדוח הזה, לרעוד כמו שרעדה שרון קוניו, אבל שהם יקשיבו, ושאף אחד לא יישן בלילה כמו שאנחנו לא ישנים בלילה בגלל החרדה ממה שקורה שם. אף אחד מאיתנו לא יכול לבקר אף אחד ממשפחות החטופים. אנחנו זה לא עניין, העניין היחיד הוא החטופים והחטופות שנמצאים שם".
"ביקשנו לבטל את הפגרה, וניסינו הכול, כולל פתרון של דיונים מהירים, אבל זה בלתי אפשרי", אמרה ח"כ בן ארי על פגרת הכנסת הצפויה. "בפגרה חברי הכנסת עובדים, הם עובדים בכל מקרה. צריך היה לבטל את הפגרה ולצמצם את זה לשבועיים של פסח, אך ברגע שהפנייה שלנו לראש הממשלה נענתה בשלילה, נמשיך להגיע, זה לא משנה. אי אפשר להסביר בכלל מה שהן עוברות, המשפחות. הדיון האמיתי שהיה צריך להיות, צריך היה להיערך בקבינט. השרה לקידום מעמד האישה, אני לא יודעת מה היא עושה. עזבו שאף אחד לא מתקשר אליהם. יש כאן אירוע גדול יותר מהכנסת, וזו הממשלה, וחייבים שהשרים יקשיבו לעדויות וגם לדוח עצמו. במצב אופטימלי עמית סוסנה הייתה פותחת כותרות בעולם, אבל יש לנו בעיה בזירה הבין־לאומית".
עריכה: מיכל קדוש