בית המשפט זיכה השבוע את השוטר שירה למוות בסלומון טקה. אבי ילאו, פעיל חברתי ובן העדה האתיופית, הגיב לכך: "אפשר להגיד הרבה דברים על מה שקרה כאן ועל ההחלטה הזאת, אבל צדק ממש ממש לא היה כאן".
לדבריו, "מי שמסתכל וקורא את הכרעת הדין הזו מתרשם שהיו פה פשוט עיוותים לגבי האירוע הזה, לגבי מה שהיה שם. לא די בכך שהשופט זיכה את השוטר אלא הפך אותנו, את בני הקהילה, לעבריינים, לאנרכיסטים, למסוכנים. בהחלטה הזאת הוא מתיר את דמנו. השופט הפך את הקורבן למקרבן ואת הנאשם לקורבן".
לטענתו, "אלה לא חבר'ה שהלכו ברחובות העיר וחיפשו איזה שוטר להתעמר בו, להכות, ליידות עליו אבנים. השוטר הזה גם לא היה בתפקיד. הוא היה שם במקרה, אז הוא ראה כמה ילדים, חבר'ה צעירים - והמבוגר יחסית שם זה בן 19-18 - ועל מה? על 50 שקל? 'סחיטה באיומים', הוא מתאר את זה. הוא מתאר אותם כעבריינים, כמשפחת פשע. מחבלים, לא מתייחסים אליהם ככה".
ילאו זעם: "על מה אתם מדברים? ריבונו של עולם, מה היה שם? יש איזושהי חשיבה שאולי אנחנו להוטים לצאת למחאות, להפגנות, זה לא הסיפור. כשההחלטה האומללה והבזויה הזו התקבלה שמתירה לכל שוטר ברגע שהוא חש סכנה באופן סובייקטיבי, לפעול כמו השוטר הזה, יש חבר'ה, בחורים, אזרחים במשטרה ובצבא ממוצא אתיופי שמוכנים להקריב את חייהם למען המדינה הזאת ואני פה אומר לכל אימא, לכל אבא, לכל אח ולכל אחות, לחשוב טוב טוב אם הם מוכנים להקריב את החיים שלהם עבור מדינה שלא מוכנה לעשות צדק".
"איך זה יכול להיות שכל פעם כשאנחנו נדרשים ובאים למערכת הצדק, היא פועלת לרעתנו? מה, זה מקרי? אני לא מבין, מה קורה כאן?", זעק והוסיף: "השופט הזה אגב, בסוגריים נגיד, זה לא שופט שהעבר שלו מלמד שהאמת נר לרגליו. אם מערכת הצדק לא עושה צדק איתנו, אז מי כן יעשה איתנו צדק? מה אתם הייתם עושים? איפה מערכת הצדק שצריך אותה? איפה אתם התקשורת, שגם לכם היה בזה חלק? אתם גם צריכים לעשות חשבון נפש. אתם הפכתם את סלומון טקה לעבריין שלא היה מבייש מחבל".
"השופט בעצם אומר שכל שוטר שחש סכנה לחייו בצורה סובייקטיבית - בניגוד להוראות פתיחה אש ובלבד שחש סכנה - מותר לו לפעול בצורה כזאת. לאן הגענו? לאן? טבעי לחשוד בי, את זה המפכ"ל אמר. אני מהווה סכנה מעצם היותי אני", סיכם.