|
RSS|
האזנה ב־Deezer|
האזנה ב־Podcast Addict|
האזנה בספוטיפיי|
האזנה ב־Apple Podcasts|
האזנה ב־Google Podcasts
ברבות השנים, נוטים אנו לקחת עמנו ערכים המייצגים אותנו, ולדייק ואף לשנות אותם ככל שעובר הזמן. כך גם מקומות העבודה שלנו, הממחישים לעובדים ולשדרת הניהול מהרגע הראשון מהו ה'אני מאמין' שלהם, אפילו באמצעות פעולות הנחשבות טריוויאליות לכאורה. כיצד מסייעים הערכים לפיתוח תרבות ארגונית איתנה שבסופו של דבר תטיב לארגון? בפרק ה־34 של 'עתיד מזהיר' על עולם העבודה המתחדש, שוחחו ניל"י גולדפיין ומלי אלקובי עם קרן קידר, סמנכ"לית משאבי אנוש ותהליכים אסטרטגיים במזרח התיכון, בהודו ואירופה בחברת 'פיברו', ויחד דנו באשר לערכים המנחים אותנו חדשות לבקרים.
"ערכים הם דבר ששווה להתאמץ שיהיו בחיים שלנו, כי בסוף הסבל מגיע בעיקר כשאנחנו לא עושים את הדברים שאנחנו מאמינים בהם - ובעולם העסקי זה עוד יותר קשה", פתחה אלקובי. בתגובה, הודתה גולדפיין: "אני משתדלת לחיות לפי ואהבת לרעך כמוך. אני משתדלת להיות הגונה, הוגנת ואתית, ומנסה לעבוד על השיפוטיות שלי. אני מסתכלת על היחסים עם החברות שלי, ומשתדלת לבוא ממקום של חמלה וסליחה ולא ממקום של שיפוטיות. ראיתי את הספר 'האדם מחפש משמעות' של ויקטור פרנקל, והוא מדבר על העובדה שהערכים שומרים עלינו יותר ממה שאנחנו שומרים עליהם. זה נכון לגבי פרטים ולגבי חברות. להרוויח ולהתעסק רק עם שורות תחתונות של כסף - לא מחזיק חברות לאורך זמן".
בתגובה, סיפרה קידר: "הערך הראשון שלנו כארגון הוא הוגנות וכבוד. זה נר לרגלנו - לראות את האנשים כמו שהם ולהיות אנושיים. הערך השני הוא גיוון והכלה, לתת מקום לכל האנשים בכל הצבעים. יש לנו נשים בתפקידי ניהול בכירים. נפגשתי בקיץ עם יו"ר החברה, והוא אמר לי משפט ששימח אותי: 'גם אם ארוויח דולר פחות, האנשים במקום הראשון'. יש לנו יחסי עבודה טובים, מערכות היחסים טובות, ורמת המחוברות מאוד גבוה, אנשים נשארים בחברה. אנחנו חוגגים 30 ו40 שנה בחברה. אנחנו משקיעים בזה הרבה כסף ומחשבה. אנו מנסים לגייס אנשים עם ערכים הדומים לנו, כבר מריאיון העבודה. כשאני מראיינת מנהלים ורואה שהם לא רואים את האדם, אני חושבת לעצמי שלא בטוח שזה יעבוד. אם נכנס מנהל לארגון שלא רואה את האדם ורק רץ קדימה ורואה את השורה התחתונה, זה פחות יעבוד".
"באמצע המלחמה רכשנו חברה שמורכבת מכל הדתות, ואתה קולט בתקופה מורכבת אנשים לתוך החברה, וצריך להכניס אותם לתרבות הארגונית שלך", הוסיפה. "אנחנו ארגון מגוון ולכולם יש מקום, ואם מישהו מצייץ משהו ברשתות החברתיות אנחנו אומרים 'חבר'ה, אנחנו משתדלים לקבל את כולם - בחיים הפרטיים שלכם אתם יכולים להגיד מה שאתם רוצים'". העובדים מכבדים את זה, כי אתה עובד כתף אל כתף עם אנשים. התמודדנו עם סיטואציות לא פשוטות, היו לנו שאלות ודיונים על כך. אני מאמינה בלדבר ישר וללכת רחוק. אם יש לך יחסי עבודה טובים בארגון שלך, אני באמת חושבת שתגיע ליעדים העסקיים שלך ואנשים יהיו מרוצים".
בסיום השיחה, הדגישה מלי את חשיבותם של הערכים: "זה מקל. החיים הם כל הזמן התלבטויות וקבלת החלטות, בטח ברמה ארגונית, וזה עוזר לשקט הנפשי שלנו בסופו של דבר. תסמכו על זה שאם בחרתם את סט הערכים שלכם בארגון או כבני אדם, הוא לא עלה סתם. אצלי אחד הערכים הדרמטיים זה האיזון בין העבודה לחיים הפרטיים, ואני לא מוותרת עליו. זה היה כך גם כשהייתי בת 17 ועבדתי כמלצרית".
"ארגונים הם סוג של ישות, כמו שאדם הוא ישות, ויש הרבה דמיון בין בני אדם וארגונים בנושא של ערכים", הדגישה ניל"י. "צריך להחזיר את זה לשולחן גם בגלל סיפור הבינה המלאכותית. אני חושבת שקצת שכחנו שבסוף אנחנו בני אדם, שרגשות וערכים הם הבסיס לקיומנו כבני אנוש. כדי לאזן בין הטכנולוגיות לעובדה שאנו רוצים להישאר אנושיים, צריך לזכור שהערכים שומרים עלינו לא פחות ממה שאנחנו שומרים עליהם".
עריכה: איתי ניקסון ומיכל קדוש