|
RSS|
האזנה בספוטיפיי|
האזנה ב־Apple Podcasts|
האזנה ב־Google Podcasts|
האזנה ב־Podcast Addict|
האזנה ב־Deezer
ברחבי הרשת קיימים אינספור נתוני מידע, המכונים דאטה, ומאפשרים לנו לדעת דברים שבעבר אפילו לא שיערנו שנגלה. בפרק השני של 'טכנולוגיה חיובית', על המתחדש בזירה הטכנולוגית חדשות לבקרים, אירחה שירי טסמן את גל וקסלמן, ה־CTO של חטיבת הדאטה ב'אלעד, ויחד שוחחו על הקשר המיוחד כל כך בין הנתונים שניתן לכרות מהרשת, הבינה המלאכותית, והעולם האמיתי.
"דאטה הוא היכולת להסתכל על דברים שקרו בעבר ולנסות לצפות מה יהיה בעתיד", פתח גל. "אם אעבוד בצורה נכונה, אני אמור לשפר ביצועים. בשנה האחרונה אנחנו רואים התפוצצות של עולמות הנתונים, גם מבחינת הכמויות וגם מבחינת הסוגים – יש היום המון מקורות מהם אפשר לחלץ מידע. במיוחד לאחר הקורונה, לאחר המהפכה הדיגיטלית, ניתן להשיג יותר ויותר דאטה ולהשתמש בו בצורה חכמה ונכונה יותר. במהלך הקורונה הפסקנו לצאת מהבית ולהיפגש עם אנשים שהם לא חלק מהמשפחה הגרעינית שלנו, וזה נתן יתרון לחברות טכנולוגיות כמו 'זום' שפתחו מערכות וטכנולוגיות חדשות".
בהמשך, הוסיף: "לכל חברה יש את האתגר שהיא צריכה להתמודד איתו. חברות לפעמים צריכות עזרה באנליזה, ולפעמים הן צריכות עזרה בשנוי תשתיות של הדאטה עצמו, כדי שנוכל בסופו של יום ליהנות ממנו ולהשתמש בו כנכס אסטרטגי. אנחנו מלווים את הדאטה עד שמגיע לצרכן בקצה, אבל יש המון דברים שקורים בדרך. אנחנו גם יודעים להפוך דאטה גולמי לתובנה עסקית".
כיצד נכנס ה־AI לתמונה? "אנחנו פוגשים את עולמות ה־AI בכל מה שקשור להבאת הנתונים שקיימים בחלל החיצון היישר לאטה בייס שלנו, בכל מה שקשור לשימוש המידע כשהוא בתוך הדאטה בייס ובכל הקשור להנגשת הדאטה לצרכן. הכישורים הנדרשים בשביל לגרום לדבר כזה לקרות מקורם לא רק בטכנולוגיה, אלא גם בחשיבה הקריטית של העובדים, שתמיד היו רגילים לחשוב באופן מסוים ופתאום מתבקשים לחשוב באופן שונה. בסופו של דבר גם אנחנו מכונות שמקבלות המון גירויים מהסביבה".
בסיום דבריו, תיאר וקסלמן את פעילותו לצד הצוות שלו בבוקר 7 באוקטובר. "קשה לתאר את הכאוס שהיה במדינה באותו היום. לי ולצוות שלי הייתה ההזדמנות לקחת חלק בפרויקט של החמל האזרחי של 'אחים לנשק'. פשוט הרמנו חברת הייטק עובדת, וניסינו לעזור לממשלה ולמשפחות החטופים לזהות את הנעדרים והחטופים ברשתות החברתיות באמצעות הטכנולוגיה. כולם השתמשו בכישורים שלהם כדי לתרום למטרה. היה מדהים לראות מנכ"לים של חברות באים ושאולים 'טוב, איך אני יכול לעזור?'. כולם לקחו חלק למאמץ המלחמתי הזה. זאת הייתה ישראל במיטבה, בכל סוגיה וכל צבעיה".
עריכה: דוד זבולוני ומיכל קדוש