|
RSS|
האזנה בספוטיפיי|
האזנה ב־Apple Podcasts|
האזנה ב־Google Podcasts|
האזנה ב־Podcast Addict|
האזנה ב־Deezer
השקעות, כפי שכבר הספקנו להבין, הן עסק מורכב; הרבה מאיתנו חפצים באפיקי השקעה נוספים, עורכים חיפוש אקטיבי אחרי הכיוונים השונים, ואפילו מקבלים החלטה מושכלת. אבל רגע, האם בדקנו לפני לאן אנחנו שואפים להגיע הודות לאותן השקעות? לא בטוח. בפרק התשיעי של 'נקודת מפנה' בהגשת קובי דהאן ואופיר זילביגר, שוחחו על השלב שלפני ההשקעות, אותו אנו מרבים לשכוח.
"אני נתקל בפעולות שאנשים עושים, ואני אומר להם 'אחלה שחסכתם, אבל למה קניתם את הדירה בארה"ב להשקעה?'", הודה קובי בפתח דבריו. "אותם אנשים משיבים שהרבה חברים שלהם קנו. אחרי כמה שאלות אני מבין שהם לא באמת בדקו את ההשקעה, ולא הבינו אם היא נכונה עבורם".
בתגובה, הסביר אופיר: "אני חושב שזה בגלל שלא חונכנו איך להשקיע. מה השלבים? מה התהליך? איך אנשים משקיעים היום? הם מזהים שיש להם קצת כסף פנוי או פוטנציאל למינוף, לוקחים הלוואה בשביל להשקיע, מזהים בעל מקצוע או בפייסבוק, הולכים וקונים את ההלוואה, אבל מה חסר?. אתה שואל את האדם שמולך מה ההלוואה הזו באה לשרת בחייו, מתי אתה יפגוש את הכסף ולמה הוא צריך אותו, ואותו אדם עונה 'לא יודע, רק רציתי להגדיל את הכסף'. להגדיל את הכסף ולעשות תשואה זה סבבה, אבל התהליך לא נכון. עלינו לכוון טווחים של השקעה, תשואות מטרה, מוצרי השקעה רלוונטיים עבור אותם טווחים. זה אנשים שמדלגים על השאלה הזו הולכים על הנוצץ. תשואה משמעותה סיכון, השקעה היא סיכון, גם ההשקעה מכילה התעסקות".
"בוא נוריד את זה לפרקטיקה: רגע לפני שאני רוצה להשקיע, תשאלו את השאלה 'מה המטרה?', 'מה אתה רוצה להשיג מזה?'", הבהיר דהאן. "ברגע שאני מגדיר מה המטרה, אם המטרה שלי לעזור לילדים בעתיד כדי לקנות דירה, לעזור ללמוד תואר ראשון או להתחתן, אלו מטרות שונות ויכול להיות שנחסוך במצורה שונה. אם אני רוצה לחסוך עבור הילדים ולסייע להם לקנות דירה, יכול להיות שאגדיר סכום של 200 אלף ש'. יכול להיות שהיום זה נראה לי סכום טוב להתחיל לעזור לרכישת דירה להון הראשוני. אם הילד בן 5, יכול להיות שעוד 20 שנה ה־200 אלף ש' הללו לא יהיו רלוונטיים".
בסיום השיחה, הדגיש זילביגר: "אם היעד הוא נדל"ן, אתה רוצה להצמיד אותו לנדל"ן מהיום הראשון בו אתה מתחיל לחסוך את הכסף. הרבה אנשים חטפו בארה"ב כי הם קנו כששער הדולר היה גבוה. פה היה צריך להיות התכנון. יש פה הבדל עצום, אתה חוסך לעצמך סיכון חדש שבכלל לא חשבת עליו. בדור שלנו יוקר המחיה הוא נושא יותר מורכב. אם לא תשקיע ותשיג תשואה לכסף שלך, בסבירות גבוהה לא תגיע ליעדים שלך, בטח לא ליעדי הפרישה, וגם לא ליעדים נוספים. לכן זו לא משאלת לב של אנשים שרוצים להתעשר, אלא זה די מאסט".
עריכה: חרות עזאני ומיכל קדוש