חיים כהן, בעלים של מסעדת 'יפו תל אביב' ושופט ב'מאסטר שף', שוחח עם ענת דוידוב ב־103fm ושיתף במצוקת המסעדנים, אשר סובלים ממחסור כבד של עובדים ודורשים כעת לקבל עובדים זרים לענף. עם זאת הבהיר כי הוא מתנגד להכנסת עובדים מיהודה ושומרון.
לדבריו, "אנחנו מיואשים כי האירוע הוא לא לפני המלחמה, כבר שנים דוחים אותנו, ואין באמת אבא למסעדנים, אין עובדים. והעניין הוא בירוקרטיה, דווקא משרד הכלכלה הוא בין היחידים שמטפל באירוע יחד עם משרד האוצר, אני יודע גם שראש הממשלה על זה. אנו עומדים חסרי אונים מול עסקים שאנחנו כבר חתומים לפתוח ואין לנו עובדים. בענף המסעדות חסרים 20,000 עובדים, אני לא חושב שייתנו לנו את כל המכסה, אבל בואו תתחילו את התהליך, בסופו של דבר ייקח חודשים עד שצליח להביא עובדים".
עוד הוסיף: "יש לי 350 עובדים, ואני עומד לפתוח השנה עוד קונדיטוריה ושתי מסעדות, ואין עובדים. אני דוחה את הפתיחה כי אין לי עובדים. בסוף אם המנהל או הטבח לא מגיע, המסעדה או העסק עובדים, העובדים שאנחנו זקוקים להם הם עובדי השטיפת כלים והניקיונות שאין לנו אותם יותר".
כשנשאל בנושא העסקת מבקשי המקלט והעובדים הזרים, השיב: "חלקם עובדים וחלקם כבר נסעו לקנדה, כי שם יש להם יותר עבודה, רובם נהיו שליחים בוולט, גם ערביי ישראל לא רוצים לעבוד בזה בדיוק כמו שהיהודים לא רוצים לעבוד בזה. ערבים מהשטחים כרגע אין, אבל הם גם לא במקום העובדים הזרים, הם לא משלימים לנו את זה. אנחנו צריכים פתרון. הפתרון הוא שייתנו לנו במיידי מכסה של אלפים, לא 2,000 ולא 3,000 עובדים. יש כל מיני מקומות, סרי לנקה, סרביה, יש מאיפה להביא ויש רצון להגיע, רק צריך לתת את המכסה. כמה אפשר למרוח אותנו? אני לא מבין את האוצר ומי שמעכב את הדבר הזה, אנשים יפתחו עסקים וישלמו מיסים, המדינה זקוקה לזה".
בהמשך הסביר השף מדוע הוא מתנגד להכנסת עובדים מיהודה ושומרון לענף: "להביא עובד מהשטחים שאולי קרוב משפחה שלו בעזה נפגע, לא צריך להביא לו אקדח ולא סכינים, הוא יכול להרעיל לנו את המסעדה. בואו לא נשחק משחקים".
השף סיכם: "אני היום מחוזר במלא פרויקטים כי הרבה מסעדנים קרסו, אם לא יהיו עובדים, יקרסו עוד מסעדות".
עריכה: אליעזר בן יהודה