על רקע המלחמה הקשה, שזהו יומה ה־193, התקיפה האיראנית ממשיכה לעמוד בראש סדר היום הציבורי. ענת דוידוב ואודי סגל שוחחו ב־103fm עם שר העלייה והקליטה אופיר סופר (הציונות הדתית), אשר הביע את דעתו על התפתחות המערכה.
"ישראל חייבת לשנות את המשוואה, המציאות שנוצרה כאן היא בהחלט מציאות שאנחנו לא יכולים לקבל אותה, היא מייצרת משוואה אחרת, ובכלל לאחר 7 באוקטובר אנחנו צריכים לבחון כל מיני עקרונות שעמדו במרכז תפיסת הביטחון של ישראל, אולי גם לדעת לשדר את זה נכון לעולם", טען השר סופר בפתח השיחה. "התנהגנו פה בעשורים האחרונים כאילו היינו מעצמה קטנה, זה נכון בהיבטים מסוימים, אבל זה לא נכון ביחס למציאות המזרח תיכונית".
השר סופר המשיך וטען כי "אנחנו במציאות של מעטים מול רבים, ועם זאת, ראינו בהחלט... וזה דבר שכן חשוב להשמיע אותו לאזרחי ישראל, הגם שאף אחד לא מבטיח לנו שלא נשלם מחיר. להפך, אנחנו צריכים להיות נכונים לשלם מחירים, אפרופו 7 באוקטובר, כשהיו ימים שלא היינו נכונים לשלם את המחיר ושילמנו עשרות מונים לצערנו. כן אני רוצה להצביע על צבא שידע לתמרן היטב בחצי שנה האחרונה, אותו דבר אפשר לומר על מערכת ההגנה האווירית. עוד דבר נוסף זה הסיפור של הקואליציה, שבעצם אנחנו, בניגוד למה שאמרתי לפני כן, אנחנו לא לגמרי לבד. הדברים האלה הם נקודה להתייחסות, והמציאות הרבה יותר מורכבת".
"זה לא עלול להרחיב למלחמה אזורית?", תהו צמד המגישים, והשר סופר חידד: "אין דבר שלא עלול לקרות, עלול לקרות הכול. זה חלק ממאזן ההרתעה, שמדברים על מה עלול, ומי שיושב ורואה את הערכת המצב לנגד עיניו, רואה את התמונה - העלול זה חלק מהמשחק שאנחנו צריכים לדעת לקחת אותו בחשבון, זה נקרא ניהול סיכונים, הערכת מצב. את זה עושים מי שיושבים בקבינט המלחמה או אלו שמתכננים את ההתקפה. הדברים האלו צריכים להילקח בחשבון, אבל להיות נכון לקרב זה חלק מהדאגה לשלום".
עוד הסביר כי "אנחנו בסוף נמצאים במערכה, אנחנו נמצאים במערכה קשה מול חמאס, סוגיית החטופים קיבלה אתמול כיוון לא פשוט, ואנחנו גם בחזית פתוחה מול הצפון, ונכנסה חזית נוספת - החזית האיראנית. החזית האיראנית משפיעה במידה רבה על שתי החזיתות האחרות. אנחנו מוכרחים לשנות את המשוואה, לא יכולים לחיות עם מפלצות שגדלות לנו לא מצפון, לא מדרום ולא מרחוק. היינו בסרט הזה. יש כללים שחיינו איתם עד כה בעשורים האחרונים, אנחנו צריכים לדעת לצאת מהם. היציאה מהם דורשת תחבולה, חוכמה, הרבה תבונה".
כמו כן, כאשר נשאל אם ישראל יכולה להילחם בו זמנית בארבע־חמש חזיתות, הדגיש: "אתה בסוף צריך לבחור חזיתות, בסוף ישראל בעבר בעודה מדינה צעירה נלחמה מול שלוש חזיתות. אבל בסופו של דבר אנחנו צריכים לדעת לנהל את החזיתות. לפעמים יש לנו ברירה ולפעמים אין. נכנסנו להילחם בעזה כי הבנו שאין לנו ברירה, לפעמים צריך להקדים את הברירה".
עריכה: שני רומנו