אין חולק שאוכל איטלקי הוא ממש כמו שירה; חגיגת הטעמים, הירקות הטריים, הפסטות, הפיצות, הגבינות, הופכים את הארוחה שלנו לאירוע בפני עצמו, ממש לא משנה עם מי אנחנו נמצאים ומהי השעה ביום. חשים שלא פקדתם מסעדה איטלקית טובה באמת כבר זמן רב? תחשבו שוב. פרופ' קרסו ביקר ב'קזה מיה', הממוקמת ברחוב הרצל השוקק בנתניה, וחזר עם המלצה חמה שתעשה לכם חשק להזמין מקום בזריזות.
"אהבתי הגדולה למטבח האיטלקי ידועה זה מכבר", הודה בפתח דבריו, המתובלים במוזיקה איטלקית ערבה. "למזלי, קרוב לביתי בנתניה, ישנה מסעדה שקיימת כבר למעלה מ־40 שנה, מסעדה איטלקית מהטובות שבארץ. זו לא מסעדה מפונפנת, אלא מזכירה לי את המסעדות השכנותיות באיטליה. משהו בין מסעדה לטרטוריה, לפיצריה עם אוכל אותנטי, פסטות מעולות, פיצות מדהימות, ומחירים סבירים ואפילו זולים. ממש כשמה, 'קזה מיה', 'הבית שלי' באיטלקית, זו מסעדה אותה אני מכיר ואכלתי בה מספר פעמים. בין המנות יש מגוון ענק של אנטיפסטי, פסטות מסוגים שונים עם רטבים מגוונים, מרקים, סלטים, פירות ים וכמובן פיצות. אבל לא סתם פיצות - פיצות פיצות, עם כמות נדיבה של גבינות וכמות עצומה של איטליה בתוכן. כמובן יש מנות לצמחונים ומנות ללא גלוטן, אך מנות בלי איטליה - אין".
כבר מתכננים את הארוחה שלכם במעוז הנתנייתי? קרסו בישר רגע לפני תיאור המנות המגרות: "המסעדה פתוחה בצהריים ובערב, אפשר לאכול בה פיצה עם כוס יין או לקבל משולש או שניים בטייק אווי, והכול נעשה מיד ובמקום. התפריט, כפי שאמרתי, עשיר ומגוון, מכיל אנטיפסטי נהדרים, סלטים מסוגים שונים, מרקים, פסטות מסוגים ורטבים שונים, כולל ניוקי וריזוטו נהדר, בשרים ופירות ים, ופיצות אישיות וזוגיות. זו לא הפעם הראשונה שאני מגיע למסעדה. טעמתי ממבחר המנות שלהם, ואם לא הייתי יודע שאני בנתניה, הייתי בטוח שאני בטרטוריה נפלאה באיטליה. המנות גדולות ונדיבות, ובפירוש ניתנות לחלוקה של שניים-שלושה אנשים, כך שאפשר לבוא כמה סועדים ולטעום מכמה מנות. לקחנו פיצה פונגי עם כמות יפה של פטריות וכמות נדיבה מאוד של גבינה, הנשפכת ונתחת מכל הצדדים. מחיר פיצה עצית, שזו מנה בפני עצמה, נעה בין 30 ל-50 ש', כמובן בהתאם למרכיביה".
מימין רביולי של השף וכבד פגאטו בנוסח ונצי // צילום: פרופ' קרסואז כמיטב המסורת, הגיע הזמן האוכל. את הארוחה פתח פרופ' קרסו עם רביולי השף, רק עם ריגטוני במקום, בליווי פיסות אווז מעושן, זעפרן ושמנת. "זו פסטה בצורת צינורות עם חריצים באורכים שונים, המטרה שלהם - שהרוטב ייכנס לבפנים", תיאר. "הגיעה מנה נהדרת, הריגטוני היו רכים, נימוחים, ברוטב שמנתי גבינתי עדין עם זעפרן, חתיכות אווז מעושן ומעט פטריות. מה אגיד? ממש מנת מישלן, ואני לא מגזים. מחיר המנה 82 שקלים".
קורדון בלו // צילום: פרופ' קרסו
וכיצד המשיכה הארוחה? שאלה מצוינת. "מנת השרימפס עם פטריות ושמנת מוקרמים בתנור הייתה עשויה בדיוק במידה, החליקה בכיף ללוע, ונגמרה במהירות", הוסיף קרסו. "יש להם גם מנה של קורדון בלו, אותו מאכל שוויצרי העשוי מבשר בקר, ממולא בגבינה ושינקן ומטוגן כמו שניצל. כאן, בנוסח קזה מיה, המנה עשויה מחזה עוף ממולא בפרשוטו וגבינת פרמז'ן, מצופה ברוטב קליל ועדין, קרמי ומעט שומי, 95 שקלים. הכבד בנוסח ונציה, הזכיר לי מיד את בית הוריי. כבד שעשוי בדיוק, נימוח בפה, חמצמץ במידה, שהוגש על מצע פירה אוורירי עם בצל, בייקון ויין. הוונציאניים אגב משתמשים בחומץ בן יין בכמות קטנה, הרבה בצל וחופן של עלי מרווה. מנה נהדרת, אותנטית, מתומחרת ב־75 שקלים. אכלנו עוד מנה נהדרת, ארטישוק דה לה קאזה, חרשוף של הבית עם ערומנים ושמנת ב־52 שקלים. השילוב הלא רגיל בין הארטישוק לערמונים יוצר שילוב טעמים נהדר ומיוחד".
"יש עוד ועוד מנות מומלצות, התפריט עשיר והמטבח משובח", סיכם פרופ' קרסו את הביקורת החיובית שלו, ועשה לכולנו חשק לסור לנתניה באופן מיידי. "לסיכום: מסעדה פשוטה וצנועה כמו הטרטוריות באיטליה, שבמקום להשקיע בתפאורה משקיעה במנות שעל השולחן. שווה לנסוע במיוחד לקאזה מיה, הרצל 10 בנתניה. בתיאבון".
'קזה מיה' - הרצל 10, נתניה
עריכה: מיכל קדוש