בתחילת החודש דווח כי המשטרה שוקלת לפתוח בחקירה נגד חברת הכנסת נעמה לזימי (העבודה) בחשד שהייתה מעורבת בהבערת מדורה על הכביש במהלך הפגנה. בשיחה עם אודי סגל ואלי כהן ב־103fm התייחסה לכך.
"מלכתחילה, כל הסיפור של הבקשה לחקור זה משהו שהמשטרה הדליפה לתקשורת ולי נודע מהתקשורת. אני הולכת להתלונן על הדבר הזה. כרגע מבחינת חקירה זה לא עומד בשום קריטריון של חסינות מהותית, ולגמרי המשטרה עשתה פה אקט פוליטי", טענה לזימי.
לדבריה, "המציאות המופרעת והלא הגיונית היא שהם (משפחות החטופים) שם (בהפגנה), ובין היתר בגלל הישרדות פוליטית של ראש ממשלה, שהשיקולים אם להחזיר חטופים ולסגור עוד חלון הזדמנויות הם הישרדות פוליטית. כולנו פה יודעים שהיה חלון הזדמנויות עם הצעות אפילו פחות קשות ממה שחמאס עכשיו בולם, ולא ניצלנו את זה ומנענו השבת חיים ופדיון שבויים על הרקע הזה".
"זה לא היה קורה בכל הפגנה, גם לא עם ההפיכה המשטרית. אני איתם, זה הבסיס של האומה הזאת, אני אחסום איתם כל ציר ואעשה כל דבר שאני יכולה לעשות, כל עוד זה לא אלים, ואני נגד מחאה אלימה ואני אומרת חד משמעית - זה קו אדום לכולנו. אבל לשבש את הסדר הציבורי כשהם בעזה... עוד מעט יש חג חירות, איזו חירות יש לנו בחג הזה? אין חירות בחג הזה", הוסיפה.
לזימי שיתפה כי "אני לפעמים אומרת לעצמי 'על מה אנחנו נגיע למועדים האלו? ואיך נהיה?'. נגיע ליום השואה אחרי שהיה פה טבח כזה קשה ואמרנו 'לעולם לא עוד', איך נהיה ביום הזה? נגיע לימי זיכרון כשאנחנו לא מצליחים עדיין לתפוס את כל המספרים הקשים, ושלצערי כל כמה זמן יש עוד 'הותר לפרסום'. איך נגיע לימים הללו? ומי שאנחנו סומכים עליהם או אמורים לעשות את תפקידם, לא עושים את הכול, כל הזמן. בסוף האומה הזאת נבנתה על בסיס קדושת החיים, ובעיניי הפרנו את הבסיס של הבסיס. מי שהפרו את ההתחייבות שלהם אלינו, זאת הממשלה".
לטענתה, "אני מוטרדת מהמשטרה כגורם פוליטי, זה דבר שצריך להטריד את כולנו, ולכן אני גם אגיש על זה מכתב ליועמ"שית על עצם הדבר הזה. כשאני שומעת שמפקד המחוז רוצה להתחנף לבן גביר בשביל להיות מפכ"ל ומוציא דבר כזה, זה דבר שצריך להטריד אותנו, שהמשטרה הופכת להיות בובה של השלטון, זה לא צריך לקרות, והמשטרה היא גוף חשוב בדמוקרטיה, ואנחנו צריכים לשמור עליו". עוד הבהירה: "אני אעמוד עם משפחות החטופים בכל מקום, גם כשזה לא נוח, גם כשזה פוגע בי".
במהלך השיחה גם הביעה את דעתה על המצב הקשה של תושבי הצפון: "התרענו על זה שהתקציב הזה ללא כל בשורה לצפון, ובסוף מגיעים החיים עצמם והשגרה, ולכן לא עוברים תקציבים. לא רק שתקציב 2024 עודכן ופגע בתושבי הצפון, לא התקציב הזה עבר עם ביטול פרויקטים חיוניים לצפון כמו רכבת לקריית שמונה וכמו דברים אחרים".
"זאת אומרת, בזמן מלחמה, בזמן שחלק ניכר מהגליל מפונה, ממש פוגעים בתשתיות לאומיות ארוכות טווח שהיו צריכים כדי לשקם את הצפון בלי קשר למלחמה, ולא העבירו תקציבים ייעודיים", סיפרה.
בהמשך הסבירה כי "יש את היישובים סמוכי הפינוי, שגם שם המצב קשה. הם בעצם מצויים גם בסוג של מלחמה, אבל מתווה הפיצויים לא נתן להם גם את המקום. בתי הספר שם לא ממוגנים. שר החינוך כשהיה צריך לסייר, לא יכול היה לסייר בבית הספר כי הוא לא ממוגן, אבל הילדים שלהם הם בשר תותחים שיכול להגיע יום-יום. יותר מזה, האוטובוסים לא ממוגנים. אנחנו לא צריכים לסמוך על טוב ליבו של חיזבאללה שרואה את האוטובוס הצהוב הבוהק ואומר 'לא, זה של ילדים אז לא נפגע בו'. אנחנו צריכים למגן את הילדים שלנו, הם צריכים אוטובוסים ממוגנים ככל שניתן, גם מפני רסיסים ומפני כל דבר אחר, ואפילו רשת הביטחון הסוציאלית הזו איננה, כמו נגיד רפואת מומחים באזור, נציגות קופת חולים. בעצם התושבים האלה הופקרו מכל שירותי המדינה, מכל רשת הביטחון הסוציאלית, וזה הרבה מעבר לפיצויים".
"אני חושבת שזאת ממשלה שהתמכרה לדיבורים ורהב בחוץ ולא יודעת לעשות מעשים. ניכר שיש שם גם בעיית כישורים מאוד קשה במובן הזה וגם ניתוק טוטאלי, זאת אומרת ברגע שאתה מנותק, אתה חושב שתתמודד עם איזה דף מסרים או מסר כזה ואחר זה יחפה על החיים עצמם, זה לא מחפה על החיים עצמם", סיכמה.