ינון מגל ובן כספית

ראש העיר נהריה: "מצב הרוח פה בקרשים"

אל"מ (מיל') רונן מרלי זעק נוכח ההסלמה הגוברת בגבול הצפוני: "אם ירו מאות טילים על נהריה, המדינה לא תצא להתקפה? אם לא, בואו נסגור את המדינה"


בעקבות ההסלמה בגבול הצפוני ומתקפת החיזבאללה אתמול (ד') אל עבר מבנה המתנ"ס שבגליל המערבי, ראש העיר נהריה אל"מ (מיל') רונן מרלי שוחח עם ינון מגל וברק סרי ב־103fm, שיתף בתחושות הקשות של תושבי המקום וביקר בחריפות את מדיניותה של הממשלה בנושא. 

"זו המלחמה הכי מוצדקת על העתיד שלנו, הזכות שלנו לחיות כאן", הכריז והוסיף: "איבדנו מטובי בנינו ובנותיהו, יש לנו 133 חטופים בעזה וכמובן עשרות אלפי מפונים, שאני חושב שזה שני אתגרים מטורפים, גם החטופים וגם המפונים. נהריה באופן ספציפי במצב מאוד מורכב, מצד אחד אנחנו רוצים לחיות אז פתחנו את רוב העסקים, ומצד שני אי אפשר לעשות שום התקהלות מעל 30 איש. קו הים סגור, הים שטח צבאי סגור, החופים סגורים. בתי המלון סגורים, יש עסקים שנפגעו באופן קשה מאוד. יש את אתמול שעובדים יחסית אבל יש ירידה משמעותית במחזורים".

"הדילמות מורכבות מאוד. מדינת ישראל חייבת להסתכל על הצפון בזכוכית מגדלת, יש כאן בעיה אמיתית. הגליל יהיה חלש - המדינה תהיה חלשה. אם לא נחזיר הכי מהר שאפשר את התושבים לבתים שלהם נשלם מחירים כואבים בראייה היסטורית. אנשים רוצים לחיות, ואם הם כבר חצי שנה מחוץ לבתים, אם הם יתחילו את שנת הלימודים הבאה לא בבתים שלהם, אני חושב שחלק גדול לא יחזור ונאבד את הצפון", הדגיש.

עוד הבהיר כי "תחושת הביטחון של תושבי העיר התרסקה לחלוטין, של כל תושבי מדינת ישראל. נהריה צרובה בהיסטוריה שלה בחדירות מחבלים מלב הים, תחושת הביטחון לא קיימת. גם אם לא נופלים טילים במרכז העיר, זה לא עוזר לאנשים, אנשים רוצים לחיות. בערב העיר נסגרת לחלוטין, כל קו החוף סגור לחלוטין".

"כנראה שהיה נכון להוציא את האנשים רגע, בטח בהתחלה, המדינה צריכה להבין עכשיו שהיא צריכה לעשות הכול כדי להחזיר את התושבים הבייתה, אחרת נאבד את הצפון", זעק, "אם לא נחזיר את התושבים הבייתה - זו תהיה בכייה לדורות. צריכים או מלחמה או הסכם, צריכים להחזיר את התושבים הביתה. אי אפשר להאשים את האנשים, את ראשי הרשויות, המדינה צריכה או הסכם או מלחמה, לא תהיה ברירה", הדגיש.

מרלי המשיך והסביר: "אי אפשר לתכנן קדימה, יום הזיכרון, יום העצמאות. אנחנו כמו בכלא. אני ברמה האישית, חיילים שלנו נלחמים, לא יצאתי לשתות קפה בעיר. אני לא יוצא החוצה לשבת בבתי קפה, מצב הרוח בקרשים. יש לי חברים שנהרגו. זה נראה שאנחנו מאחור, אנחנו לא מאחור, כל יירוט הוא מעל נהריה, הפיצוצים פה מטורפים, אנשים לא ישנים בלילות. אם הגליל יהיה חלש, המדינה תהיה חלשה, אני אומר את אותו הדבר על הנגב - אם היא לא תחזיר את התושבים הביתה מהר, אנחנו נשלם מחירים בראייה היסטורית".

"גם מלחמה תסתיים בהסכם בסוף", התרעם. "אני קודם כל לא מקנא בצמרת, המצב הוא מאוד מאוד מורכב. זה שני אתגרים שאני לא יודע אם ידענו כאלו, מצד אחד החטופים ומצד שני הסיפור של המפונים. המדינה צריכה להבין שהסיפור פה בצפון, אנחנו חיים חצי חיים. אנחנו יוצאים לעבודה, שמים את הילדים במסגרות, מי שלא מפונה, ואנשים בחרדות. חלק איבדו את מקומות העבודה. אי אפשר יהיה להמשיך עם המצב. המדינה צריכה לפתור אותו, ואני מבין שזה מורכב".

בנוסף טען מרלי כי "הסיפור הזה לא יכול להימשך מעבר לתחילת שנת הלימודים הבאה. תפרידו את הצמודי גדר, אני טוען שיש יישובים שכדאי שנחזיר את האנשים הביתה. אם ירו, בואו נצא להתקפה. אי אפשר לחיות כשאתה לא בבית, והמדינה לא מבינה את זה מספיק. אני לא רוצה להתווכח על פיצוי לעסקים, אם המדינה לא מבינה את זה היא לא חיה פה".

"יישובים שתחזירו אותם וירו עליהם - נצא להתקפה. אם ירו מאות טילים על נהריה, המדינה לא תצא להתקפה? אם לא, בואו נסגור את המדינה. לא נחיה פה? זו המדינה שלנו, זו הארץ שלנו, 80 שנה אנחנו פה, מעולם לא הייתה מלחמה כל כך מוצדקת כמו היום. זו הזכות שלנו לחיות כאן, כדאי שנבין את זה ונעשה הכול כדי שזה יקרה", סיכם.

עריכה: שני רומנו

18/04/2024

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


צפון הארץ ליד לבנון - ארכיון
צפון הארץ ליד לבנון - ארכיון  |  צילום: מיכאל גלעדי/פלאש90
Paris