לרגל חג הפסח, ערכה רבקה מיכאלי 'קדם סדר' עם חתן פרס ישראל, אביהו מדינה. במהלך התוכנית שוחחו השניים על ההיסטוריה של הזמר והפזמונאי, על משמעות החג, על השירים השונים המלווים אותו וגם על הפרטים העומדים מאחורי מילות ההגדה.
בפתח התוכנית הבהירה רבקה: "מדוע אנחנו משדרים את הגדת פסח? כי לפני 28 שנים זה היה כשאתה הגעת אליי עם עוזי חיטמן ז"ל, עם פורמט נפלא של הגדה של פסח שאתם יצרתם".
אביהו נזכר וציין: "זה נכון. עשיתי זאת בגלל שהייתי לפני כן באמריקה, ומשפחתי עמדה על זה שאני אהיה איתם בפסח, למרות שאני בכלל רציתי ללכת לחברים שלי. ורק כשהגעתי לשם, הבנתי למה הם מתעקשים שאהיה איתם בפסח - הם פשוט לא הבינו מי ימין ומי שמאל בהגדה. הם כל כך שמחו שעשיתי להם סדר כמו סבא שלהם כשהיה חי היה עושה".
"זו זכות גדולה. בוא תספר מה שאתה יודע על מה נשתנה", השיבה מיכאלי, ומדינה הדגים: "אצל התימנים, אומרים את זה בערבית. זה נותנים לילד, מגיל חמש הוא כבר יכול לומר את הדבר הזה, והשכר שלו זה ביצה חומה ובשר צלוי".
במהלך השיחה אמרה רבקה: "אביהו, בכל זאת, כשנשיר הערב 'מה נשתנה?', הרבה מאוד השתנה. אנחנו כולנו עם כאב גדול. אתה עברת את מלחמת יום כיפור קשה מאוד", אמרה רבקה.
אביהו הסתייג במעט ושיתף: "מלחמת יום כיפור, מלחמת לבנון, אבל אני לא הרגשתי שזה קשה מאוד, זו הייתה רוטינה. כל חיי הצבאיים, גם בסדיר וגם במילואים התעסקתי עם טנקים. בסדיר אבל היה לי יותר קשה מבמלחמה. זו הייתה עבודה קשה אבל נהניתי".
בהמשך סיפר מדינה על חוויותיו בנער מתבגר בנגב המערבי: "את החינוך של בית הספר התיכון שלי עברתי בכיסופים. כיסופים היה הקיבוץ בו שהיתי ארבע שנים, כל התיכון שלי. עכשיו לא הייתי בכיסופים כי לא נותנים להיכנס, אבל דיברתי עם האמא המאמצת שלי, מזל דרום קרו לה. היא ברוב תושייתה, הצליחה לחלץ מהקיבוץ בעורמה ובשכל את כל בני משפחתה מחוץ לקיבוץ".
לסיום, נשאל הפזמונאי "עם מי תחגוג הפעם?"
"עם שלוש בנותיי, שיר, שלי ואור, ועם שבעת נכדיי", ציין בגאווה והבהיר: "אנחנו עושים פסח כהלכתו, לא מוותרים על כלום".