ישראל חסון, לשעבר סגן ראש השב"כ, שוחח עם ניסים משעל וליאת רון ב־103fm והביע את דעתו על המצב הביטחוני והפוליטי המורכב בצל מלחמת חרבות ברזל, שזה יומה ה־209. בפרט התייחס למשא ומתן לטובת שחרור החטופים הישראלים בעזה והשבתם הביתה.
"גם אתה בין אלה שקמים בבוקר ומחפשים מה סינוואר החליט?", תהה משעל בפתח השיחה, וחסון השיב: "אני חושב שהוא מאוד עקבי. הוא הולך בקו מאוד מאוד ברור. מוכן לשלם את המחירים עבור הקו שלו, במה הוא מפתיע? זה שהוא לא נכנע? אני אשמח לשמוע מה הלחץ שהלחיצו אותו, זה נושא שהוא בעיניי אחת התעלומות הגדולות ביותר שאני חי איתן בחודשים האחרונים. מה הלחץ? מה הלחץ שהקטארים הלחיצו אותו? מה הם אמרו לו? מה הנקודה? איזה מנוף יש להם? הם מוכנים להפעיל רבע מנוף ממה שיש להם? דרשנו? עמדנו על זה? סינוואר מוכן לשלם בחיים שלו בשביל מטרה - אנחנו מוכנים לעשות עכשיו משהו ולעמוד מאחורי זה? לשלם את המחירים בשביל להשיג את המטרות האלה?"
עוד טען כי "בשביל להזיז אותו מעמדתו, אתה צריך להפעיל אלמנטים אחרים לחלוטין ואתה חייב להבין שיהיו לזה מחירים. סינוואר מצמץ ברגע שידע שאתה הולך להיכנס לרפיח ולשבת על הגבול עם מצרים, כי לפרק לו את שלושת הגדודים זה לא הנושא, לשבת על הגבול במצרים זה הנושא. אני אומר לך, גם המצרים לא יכולים לשחק את המשחק הכפול, והם משחקים משחק כפול. המצרים יושבים על מכסה של סיר של חמישים שישים אחוזים מהאוכלוסייה שלהם הם אחים מוסלמים, הרבה יותר קל להם במידה מסויימת לרצות את האחים המוסלמים אצלם בתמיכה בחמאס".
חסון המשיך והדגיש: "מדינת ישראל צריכה לשקול למשל, אנחנו מדברים על עסקה של מספר מסוים של חטופים, הרי ברור לנו שאנחנו מותירים אחרים מאחור בפנים, מה נקודת הפתיחה של המו"מ הבא? בעוד שנתיים? ארבע? מישהו מוכן להתייצב בפני המציאות? להסתכל לה בעיניים, להגיד את הדברים ולא לפזר לנו סיסמאות?"
לאור אמירותיו ציינה רון כי את כל מנופי הלחץ שהיו ברשות ישראל במו"מ מול חמאס היא בזבזה, וחסון סירב להסכים: "ממש לא. את ההחמצה האסטרטגית של המלחמה הזו, בלי אופק מדיני לא תהיה יציאה מהמצב שמדינת ישראל נמצאת בו, לא יעזור לאף אחד כלום. אם היית באה לאמריקנים היום והיית אומרת 'אני מבינה שזה ציר מול ציר, גם אנחנו צריכים את הציר הזה', כי הציר הזה יפתור לך את הבעיה מול איראן, יתן לך מרחב פעילות מדיני־צבאי, בצד השני יושב בן אדם שאומר 'אני אמות ולא אכנע'. בין זה לבין לייצר תהליך נגדי, והאנשים הנפלאים האלה נמקים שם, ואנחנו לא מחברים את האנרגיה הצבאית לשום דבר מדיני".
"מי ישלוט על הפלסטינים? יכולה להיות המשנה של בן גביר וסמוטריץ', תסלים את השאלה – אתה רוצה טרנספר מעזה? תגיד את זה, תגיד שזו המדיניות, דברו ברור", תקף בחריפות. "ואז העם שיושב בציון מבין שראש ממשלת ישראל הולך עם מדיניות שעל הקצה שלה טרנספר מוסתר מול צד שני שבונה ציר, שעם ישראל יבחר מה בונה לו ביטחון. כל מדינות ערב שמסביב אומרות לך 'אוי ואבוי לך אם תתן היום תמורה מדינית, תן אופק'. תתחילו להניע תהליך שמחליף את החמאס, במי? בפלסטינים. אין לך ברירה אחרת, אתה חי עם הפלסטינים".
עריכה: שני רומנו