סנהדרינק

לחיים, למרות הכול

חרף הימים הקשים, שמורה לנו זכות המזיגה • ניר קיפניס, טל חוטינר ויאיר גת על יין, ויסקי טוב ומחשבות על 'אבולעפיה' • פרק 08


מדינת ישראל ניצבת בימים מורכבים, המגיעים במהלך חצי שנה מורכבת מאליה. אבל גם בתקופה טרופה זו, ניסו - והצליחו - חברי 'סנהדרינק', הלוא הם ניר קיפניס, טל חוטינר ויאיר גת, להפיג מעט את התחושות הקשות לעיכול. שנשתה משהו? 

"בימים שבהם עדיין פרסם טורים למחייתו, לפני שגילה את נפלאות הפוליטיקה ונטש את נפלאות הוויסקי, כתב אחד בשם יאיר לפיד, היום ראש אופוזיציה, שכמו שליהודים יש את הימים הנוראים שלהם בין כסה לעשור ובין ראש השנה ליום הכיפורים, הרי שהימים הנוראים של הישראלים נמשכים מערב יום הזיכרון לשואה ועד לרגע שבו מתפוצצים ראשוני הזיקוקים מעל הר הרצל, סמל לתחילת חגיגות יום העצמאות", פתח קיפניס. "השנה כל זה מקבל משנה תוקף אחרי יותר משבעה חודשים שכמעט כולם ימים נוראים עם ימי זיכרון שלא נגמרים, עם קצת פחות חשק להדליק - ממשואות ועד מנגל". 

עוד הוסיף, רגע לפני המזיגה: "אפשר לומר שאם בחגי עצמאות קודמים הצלחנו איכשהו להתרכז בחצי הכוס המלאה, הרי שעכשיו אנחנו מוכרחים ללגום אותה מהר ולמזוג עוד אחת כדי להתמודד עם החצי הריק. נזמין אתכם לשבת מסביב לבר שלנו, לא נשפוט אתכם אם החלטתם לשתוק מעט ביחד, או כמו שאמר שלמה בראבא - לסתום את המוח ולשמוח בכוח. אלא רק נמזוג לכם דרינק, ועוד אחד, וכך הלאה, עד שנוכל לראות את האור בקצה מה שהיה אמור להיות פעם חגיגה".

לאחר ששוחחו על העדפות השתייה שלהם לאורך השבוע החולף, שוחחו עם פיית היין שירה גרנות, שהמליצה כהרגלה על יין ושיר. אגב, קרה לכם מתישהו ששכחתם שעברתם דירה? טליה לוין, עיתונאית 'מעריב', הביאה את פרטי האירוע. לא חשוב שמות. בואו נאמר שבעוד מספר דקות אתם הולכים לפנטז על טוסט מ'אבולעפיה'. וכן, זה הולך עם כוס יין או שלוש. 

כדרכו בקודש, בסיום התוכנית שב השף ליאון אלקלעי עם מתכון נפלא לפריטטה מהפחמימה המופלאה שזכתה לשם הנרדף אורז בן גוריון, הלוא הם הפתיתים. 

מרכיבים:

  • חצי חבילת פתיתים
  • 4 ביצים 
  • שליש כוס חלב 
  • 50 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת
  • 100 גרם גבינת מוצרלה
  • 50 גרם גבינת מוצרלה מעושנת 
  • 50 גרם גבינת גורגונזולה מתוקה
  • פלפל שחור
  • שן שום 
  • 50 גרם חמאה 

אופן ההכנה:

  • מבשלים את הפתיתים לפי הוראות היצרן 
  • שוטפים את הפתיתים ומסננים
  • קוצצים את שן השום ומערבבים את כל החומרים יחד עם הביצים
  • שמים את החמאה במחבת על אש גבוהה
  • יוצקים את התערובת פנימה
  • מכסים ומבשלים במשך כ־20 דקות על להבה נמוכה 
  • משמנים צלחת עם שמן זית והופכים את המחבת על הצלחת
  • שמים בצד לחצי שעה

לחיים. 

עריכה: מיכל קדוש 

08/05/2024

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


סנהדרינק
סנהדרינק  |  גרפיקה: אלון כץ
Paris