חבר הכנסת עמית הלוי (הליכוד) שוחח עם ענת דוידוב ב־103fm והתייחס לאמירתו הקשה של נשיא ארה"ב ג'ו ביידן לאחר הודעתו הלילה (ד') כי לא יספק יותר נשק לישראל אם היא תחליט לצאת למבצע צבאי ברפיח. כיצד ממשלת ישראל תגיב לאיום?
בפתח השיחה הדגיש ח"כ הלוי כי "אני חושב שהנשיא ביידן מפספס את התמונה הרחבה. היינו בסיטואציה הזו לפני 80 שנה, היינו לפני 80 שנה בסיטואציה שבה הייתה מדינה שהייתה לה שאיפת השמדה, חזון טוטליטרי להשתלט על כל העולם. היא בפועל השתלטה על שטחים שלא לה. אנחנו באותה סיטואציה, אנחנו חיים בדור הזה שיש משטר שהוא משטר טוטליטרי וגזעני. אז אירופה והמערב שתקו, היום לא רק שהם שותקים, חלק מהם גם תומך".
לדבריו, "תפקיד מדינת ישראל בסופו של דבר זה להיות אחראית על הריבונות שלה ולדאוג לאזרחיה. לכן מדינת ישראל צריכה לעשות את כל השיקולים, שלעולם לא עוד לא יישאר סיסמה על קיר. אנחנו בתופעה רעה מאוד. רפיח זה אירוע קטן. האירוע הגדול הוא שהמשטר האיראני פועל בעשר השנים האחרונות לצד המשטר בירדן. את זה הנשיא ביידן במדיניות הפייסנות הזו, שכוללת את הטיוטה מול איראן, לא מחשיב מספיק לעומת הסכנה שעומדת לפנינו".
"לצערי, התרבות שלנו, העולם המערבי, מעדיפה את הנוחות הזמנית מאשר את העימות. העולם המערבי מעדיף את הנוחות היום־יומית מאשר להסתכל יום למחרת, אנחנו נשלם על זה. התוכנית היא לא תוכנית סודית, אנחנו המנה הראשונה", התרעם והוסיף: "בסופו של דבר התקציב האמריקני הוא אחוזים בודדים ממש מהתקציב היום של מדינת ישראל, זה לא מה שהיה אז ולא בשנות השמונים. היום מדובר על אחוז קטן מאוד, אין ספק שאם יש מסקנה משמעותית מהשבעה באוקטובר זה שישראל צריכה להיות מקום שיכול לחמש את עצמו. אני גם פועל בעניין, זה ללא ספק המסקנה".
עוד הבהיר כי "לא זלזלנו ולא בזנו לאף עזרה, זו חזית משותפת שלנו ושל האמריקנים ושל העולם החופשי בכלל - אנחנו מעבדה. מה שיקרה שם זה מה שקרה לנו. עזה זו מעבדה. זה עניין של זמן, לא של האם. לכן אני אומר שוב, כל סיוע לחזית המשותפת שלנו היא מבורכת, ועם זאת, אחרי 300 טילים מאיראן לא הייתה פעילות התקפית מול איראן. זה היה 'אל' מוגבל, רק כדי לומר ביושר. הסיוע מוגבל, והכסף, דווקא מבחינה תקציבית, הסיוע האמריקני לא משמעותי מבחינת התקציב הישראלי. מדובר באחוז מאוד קטן ביחס לתקציב, לתל"ג וכו'".
"15 מיליארד הולך ברגל?", תהתה דוידוב לאור אמירותיו, וח"כ הלוי חידד: "שום דבר לא הולך ברגל, יש מחירים לכל דבר. האם את לא יכולה להפציץ היום במקומות מסוימים כי סוג מסוים של פצצות את קונה בגלל הסיוע? הם מכתיבים גם את הרכש, ממי, מה מותר לך או אסור לך מול מדינות. זה אירוע מורכב. מבחינה תקציבית זו לא משימה גדולה".
בהמשך התייחס חבר הכנסת למשא ומתן לשחרור החטופים ולביקורות מצד המשפחות כי נתניהו מטרפד כל עסקה אפשרית. "קשה להתייחס לטענות מאנשים שמדברים מדם ליבם, אני משתגע מהעניין הזה כבר חצי שנה, אני רק חושב שיש ויכוח על איך, אין ויכוח על רצון. נורא ואיום להגיד שראש ממשלה לא רוצה את החטופים בבית, זה דברים נוראיים. אני חושב שאין מקומם בשיח הציבורי, הם מרושעים ולא במקום - לא צריך לומר את זה, אין אחד מאיתנו שלא רוצה את החטופים. תאמיני לי, אני מהמשתגעים בוועדת חוץ וביטחון מהתוכנית המבצעית הבעייתית של צה"ל, מדרך ההתנהלות".
"התוכנית המבצעית שהרמטכ"ל הציג לקבינט ולנו לא יכולה לממש את היעדים שהקבינט הציב לו - ככה לא נלחמים בטרור. אמרנו לו את זה, כתבנו לו את זה, התוכנית של צה"ל היא תוכנית כירורגית. אני אומר את הזווית שלי לפי הנתונים שמוצגים בפניי, זה כולל גם את הפעילות ברפיח. האירוע הוא לא רפיח. אני מצפה מהרמטכ"ל לשנות את התוכנית המבצעית", הכריז.
נוסף על כך טען ח"כ הלוי כי "כל גדודי החמאס ברצועת עזה פועלים באופן מלא, אף גדוד לא פורק. הייתה פגיעה, פגיעה קשה, הפגיעה הקשה היא לא חיסול. אם אתה לא שולט ברצועה אתה לא יכול לעקור את הטרור, אתה יכול לפגוע בו. כדי לשנות מהיסוד את המצב ברצועת עזה - צריך לשלוט ברצועת עזה. מצפה מהרמטכ"ל לשנות את התוכנית המבצעית קודם כול, ואפרופו פיטורים, אני חושב שהוא מרסק את שארית האמון בצה"ל שהוא מבצע תחקירים בעצמו, דבר שבלתי מתקבל על הדעת בדמוקרטיה במנהל תקין".
"הרמטכ"ל צריך קודם כול להפסיק את התחקירים, להפסיק לבצע מינויים שאפילו התחקיר הפנימי שלו לא בדק. העובדה שהרמטכ"ל מפטר או ממנה בזמן שהוא בעצמו את התחקיר השערורייתי... התקבלה החלטה במרחב הציבורי, אני מכבד אותה, ההחלטה הייתה שאנחנו נכנסים למלחמה והאנרגיה צריכה להיות מושקעת באויב היחיד - החמאס והג'יהאד. היחיד שלא מכבד את ההחלטה זה הרמטכ"ל הרצי הלוי", תקף. "צריכים להעמיד את הרמטכ"ל במקום בהקשר הזה. הוא לא יבצע תחקירים. יש הבחנה בדמוקרטיות בין דרג ממונה לנבחר, מי שקובע מי נבחר ומי לא זה הציבור".
לסיום ביקש חבר הכנסת להבהיר: כי "את פילדלפי בתוכנית סבירה היה צריך לתפוס בשמונה באוקטובר. שורה תחתונה, ראש הממשלה צריך לשנות דיסקט, הממשלה צריכה לשנות דיסקט, היא לא עושה את זה מספיק. חוק אל ג'זירה הוא חוק פייק שהממשלה עשתה, חוק חסר שיניים. אני מרגיש שאנחנו בדיסקט שחשבתי שאחרי שבעה באוקטובר שינינו".
עריכה: שני רומנו