ראשי רשויות הצפון החליטו אמש (ה') להכריז ביום העצמאות על הקמת מדינת הגליל ועל התנתקות ממדינת ישראל. אהרון גמזו, תושב כפר סאלד וממייסדי פורום מגן עוטף ישראל, התייחס למשמעות הצעד הדרמטי ולנסיבותיו.
"אנחנו דווקא מהיישובים שלא פונו, החליטו על קו אקראי עד 3 וחצי ק"מ, ואותנו שאנחנו טיפה מעבר, הפקירו ככה בשטח", זעק. "רוקנו לנו את כל מה שקשור למדינה, חינוך, שירותי ממשלה, עסקים, בנקאות, ואומרים 'תסתדרו, אני כמדינה לא מכירה שיש לכם בעיה'. זה על סמך נתונים אולי מ־2006. יותר מזה, בהחלטת הפינוי יש גם פן אזרחי".
עוד הבהיר כי "יש את הצד הביטחוני שאומר 'אנחנו צריכים מקום לתמרן', ויש צד אזרחי - 'שלא ניתן לספק שירותים עבור אוכלוסייה זו'. על זה הגשנו בג"ץ, ואנחנו אומרים 'מה זה שירותים בסיסיים? מי אחראי להגיד את זה?'. מה־1 בינואר המדינה מורחת את בג"ץ ואותנו ולא נתנה אף תשובה".
"הם לא קיימים, לא מגיעים לדיונים בוועדות הכנסת. זה פשוט לא מעניין אותם, זורקים אותנו ממשרד למשרד. הייתי ב־14 דיונים בכנסת", התרעם. "הם כל פעם באים עם שקר אחר ומחפשים איך לא לעבוד - זה מה שקורה היום. יש היום אנשי ציבור שזה התפקיד שלהם - למסמס אזרחים", תקף.
בהמשך הסביר את הרצון להכריז על הקמת מדינת הגליל ועל התנתקות. "המדינה התנתקה מאיתנו, זה לא כזה מסובך. אין כלום, אז לבוא ולהגיד 'מבחינתנו זה גבול. רוצים לעבור? תציגו דרכון'. לכאורה מכינים כל מיני תוכניות שאין להן בסיס כספי, זה גם האוצר אומר, אין להן היתכנות. הם מדברים על הקמת יישובים חדשים. אין שום בסיס תקציבי, זה סתם, סתם מס שפתיים. התוכנית שמתגבשת לא קשורה למציאות בכלל".
"יש לי שלושה ילדים, אין שם חינוך, העתקתי את עצמי למרכז. עד היום הלך מכיסי כמעט 100 אלף ש"ח, כי אני רוצה לאפשר לילדים שלי חיים רגילים. יש את מי שחזרו כי אין ברירה. תבינו שיש פה סיטואציה עם היישובים האלה, שהם תחת איום יום־יומי. ההבדל ביני לבין מקום מפונה זה כמה מאות מטרים, הטילים לא עושים את ההבחנה הזו", ביקר.
עריכה: שני רומנו