רון בנימין בן ה־53 נחטף לשטחי רצועת עזה בבוקר השבת השחורה ב־7 באוקטובר, בעת שרכב על אופניו עם חברים סמוך לקיבוץ בארי. מאז הוא מצוי בשבי חמאס מבלי שבני משפחתו ידעו מה מצבו. שי בנימין, בתו של רון, שיתפה בגעגועים לאביה והתייחסה לדיווחים על עסקה.
"אני חושבת שאבא חזק והוא שורד. אני מאמינה שהוא חושב עלינו ואומר 'אני חייב לשרוד' וזה כל מה שעובר לו בראש", אמרה והוסיפה לגבי לגבי הדיווחים על עסקאות חטופים מתקרבות ואז מתרחקות: "בגלל שזה כל כך הרבה זמן, כבר נהייתי אדישה למצב. כבר באמת אני לא מסתכלת על החדשות, על העדכונים, כי זה פשוט ממש הורג נפשית ואין לי את הלגיטימציה שיכאב לי, לבכות, אין לי את המקום הזה".
"אני צריכה עכשיו לדאוג למשפחה שלי, להיות חזקה, להחזיר את אבא שלי, אז אני לא יכולה ליפול למקומות האלה, אז אני פשוט כבר אדישה ועד שזה לא קורה, מבחינתי זה לא קורה. שידברו 'כן עסקה-לא עסקה', גם אם תהיה עסקה עכשיו ויוציאו אותה לפועל, אף אחד לא מבטיח לי שאבא שלי בעסקה. אני לא יודעת מי מחליט ואיך מחליטים ומה ההחלטות. זה שאומרים 'מעל גיל 50', זה נפלא ויפה, אבל גם באותה מידה הם יכולים לעצור את היציאות באמצע. עד שלא קוראים לי לבית החולים ואומרים לי 'תבואו לראות את אבא', מבחינתי זה לא קורה", ציינה.
בהמשך אמרה לגבי יום הזיכרון כי "היום הזה סופר קשה. בגלל שבאמת נהיינו משפחה אחת, משפחת החטופים, אז כל כך נקשרתי כבר למשפחות חטופים של חללים שמבחינתי זו משפחה שלי, החללים זו משפחה שלי, ואני כואבת את כאבם. אני גם אישית מכירה הרבה אנשים שנפלו, אז זה גם יום מורכב עבורי. זה רק מדגיש כמה היום הזה קשה ובכללי השנה הזאת קשה והמעבר שלה ליום העצמאות הולך להיות סופר מסובך ולא הגיוני וזה ממש ממש היה לי קשה".
היא סיפרה: "אני ביום חמישי הלכתי להר הרצל, עשיתי מחאה שקטה מול הצילומים של טקס המשואות כי פשוט לא יכולתי לסבול את המחשבה שמתווכחים מי ינאם בטקס או למי מגיע יותר להשיא משואה איזה זמר כשיושבים כרגע בעזה 132 אנשים שנרקבים, שמורעבים, שנאנסים ואנשים פה מתעסקים בשטויות כאילו לרגע שכחנו איפה אנחנו נמצאים".
38 משפחות של חללים חטופים, אין להם ביום הזיכרון הזה לאן ללכת.
"נכון, זו טרגדיה מבחינתי. אין להם את סגירת המעגל. אתה רוצה את סגירת המעגל לדעת שיש את המקום ללכת להתאבל עליו ואין להם את זה ולכי תדעי כמה זמן יהיה להם. אנחנו ראינו את אורון שאול וגולדין, כמה זמן הם כבר שם ולמשפחה אין לאן ללכת בטקסי זיכרון".
את מבינה בכל זאת אנשים שמחפשים איזושהי תקווה וכן רוצים לשמוח בכל זאת?
"אני חד משמעית חושבת שאנחנו צריכים לעמוד ולהגיד 'אנחנו חזקים ואנחנו עומדים איתן ואי אפשר לערער אותנו בשום צורה ומדינת ישראל קיימת והיא תמיד תהיה קיימת', זה חד משמעית צריך להגיד. צריך לציין, צריך להתאחד ולהראות להם שאי אפשר להפיל אותנו. יחד עם זאת, לעשות מסיבה, להביא את דודו אהרון, נגיד עיריית חולון, מתחת לבית של ההורים של אגם ברגר החטופה, זה מזלזל ברמות. אפשר לעשות הופעות לילדים, זה בסדר אם משפחות רוצות להתכנס, אבל לעשות עכשיו הילולות ומסיבות וחגיגות, זה פשוט מזלזל ברמות. זה מזלזל בי, זה מזלזל בחטופים שיושבים כרגע בעזה ונלקחה מהם העצמאות, זה מזלזל במשפחות הנרצחים, זה פשוט לירוק לנו בעיניים, זה לא מתאים לעשות את המסיבה הזאת. אפשר לציין, חשוב אפילו לציין, אבל לעשות חגיגה, אפשר שנה אחת בלי זה. זה באמת בסדר".
מה את חושבת שהיה צריך לעשות?
"אפשר לעשות דברים קטנים פה ושם לילדים, אבל לעשות חפלה עם דודו אהרון, זה פחות מתאים. לא השנה. אפשר לדחות את זה לשנה הבאה וגם האמנים עצמם צריכים לבוא ולהגיד מעצמם 'השנה זה לא מתאים. שנה הבאה נבוא...', אני באמת רוצה להאמין שאין תרחיש כזה ששנה הבאה אנחנו עם חטופים בעזה, אבל אתה יודע, אי אפשר לדעת. שיגידו 'שנה הבאה מרימים את הגג, חוגגים עד לא ידע', ברמה כזאת".
לקראת סיום השיחה עדכנה: "יש טקס בכיכר החטופים שמציין את כל מי שנפגע השנה שאלה משפחות חטופים, משפחות מפונים מהצפון, מהדרום, משפחות שכולות ובעצם כל אחד ינאם ומשם אנחנו הולכים לעבר התקווה שזה בעצם מביא לתקווה לייצר טוב, שהחטופים ישוחררו. זה קורה בכיכר החטופים היום בערב. אני מצפה מכל העם שיבוא לתמוך בנו, להיות איתנו, לחבק. בסופו של דבר זה באמת יכול היה להיות כל אחד אחר, זו במקרה אני. אבא שלי יצא לרכוב על אופניים, הוא לא גר שם וזה באמת יכול היה להיות כל אחד אחר בסיטואציה הזאת ותבואו לחבק. אני לא חושבת שיש משהו יותר טוב לעשות היום ובמיוחד במיוחד שלא יישבו לראות את טקס המשואות, שלא יהיה לזה רייטינג בשום צורה. אף אחד לא צריך לצפות היום בטקס המשואות לדעתי, אז שיבואו להיות איתנו, שיחבקו אותנו בכיכר, אני מחכה לכולם. אני אהיה שם", ציינה.
עריכה: אמיתי דואק